sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tampere KV

Kesän näyttelykausi on sitten startattu virallisesti käytiin. (Näyttely onneksi tosin oli vielä ihan sisätiloissa, sen verran kolea ilma sattui vielä näin toukokuun alkuun.) Tästä eteenpäinhän näitä näyttelyitä on sitten joka viikonloppu. Meille tosin riittää muutama näyttely kesässä.

Viikonloppu käynnistyi perjantaina, kun lähettiin myöhään illalla, mun työvuoron jälkeen, ajamaan kohti Tamperetta. Perille päästyämme mun piti vielä pestä molemmat koirat. Aika myöhään siis meni, ennen kuin päästiin nukkumaan. Pikkasen sai aamulla hieroa unihiekkoja silmistä, että sai ittensä ylös sängystä.
1 koira valmis, toinen kaipaa vielä fööniä ja harjaa :)
Näyttelypaikalla oltiin siis jo hyvissä ajoin, koska japsit olivat ensimmäisinä kehävuorossa. Meille oli tullut viime hetken tuomarimuutos, kun Irlantilaistuomari Ann White oli joutunut perumaan tulonsa. Hänen tilallaan koiria arvosteli romanialainen Zsoh Lokodi. Tuomarimuutoksesta huolimatta suurin osa koirista oli kuitenkin paikalla.
Ihku Panda
Ennen kehän alkua Christine ja Nea kokeilivat handlata molempia tyttöjä. Oon tosi ilonen, että sain viimein ihmiset vähän harjottelemaan niiden kanssa. Luna meni yllättävän hyvin myös "vieraiden" ihmisten mukana. Oon kyllä tosi huojentunut tästä. Panda nimittäin täyttää jo kuukauden päästä kaksi vuotta ja senhän jälkeen molemmat tytöt ovat samassa luokassa. Nuorempi neiti taas vähän innostui liikaa, kun narun päässä olikin joku muu kuin tuttu ja turvallinen emäntä ja näyttelyremmissä tepastelu vaihtui höyryjunan leikkimiseksi. Joten eiköhän se oo Luna kuka saa ainakin toistaikseksi esiintyä apuhandlerin kanssa, jos molemmat koirat ovat samaan aikaan kehässä. Vaikka tietenkin toivotaan Lunan pikaista valioutumista ja luokan vaihtoa :p
Osaan seistä jo näin hienosti
Pandalla oli kehässä 3 vastustajaa nuortenluokassa. Panda esiintyi muuten hyvin, mutta innostui vähän turhan paljon aluksi kilpakumppaneista ja koitti härkkiä niiden perään. Emäntä sai hävetä silmät päästä. Onneksi me onnistuttiin kuitenkin rauhoittumaan ja sain sen esiintymään melko kauniisti. Yksilöarvostelu meni hyvin ja Panda esiintyikin jo edukseen. Pandalle tänään ERInomainen laatuarvosana. Kilpailuluokassa tuomari kerkesikin nostaa Pandan jo kakkospaikalle, mutta lopussa vielä yksi narttu pääsi kiilaamaan edelle ja lopullinen sijotus oli NUO ERI NUK3. Tyytyväinen olen. Tosin vähän harmitti, kun olin etukäteen niin ylpeä Pandan kasvattamasta turkista ja tää tuomari olikin sitä mieltä, ettei sillä ole "täydellinen näyttelyturkki" :D No tää on näitä mielipideasioita taas... Muuten arvostelu oli kyllä erinomainen.
Panda oikeassa kulmassa. Meillä on pieni "hajurako" muihin, että Panda malttaa keskittyä
Pandan arvostelu:
Very good general proportion. Exc topline. Correct tail. Parallel front, correct bind. Good muscle and skull. Correct bite. Dark eyes. Good hair quality, but not in perfect show condition. Good movement.
Vapaa suomennos: Erittäin hyvä tyyppi. Erinomainen ylälinja. Yhdensuuntainen edestä. Oikea bind? Hyvät lihakset ja kallo. Oikea purenta. Tummat silmät. Hyvä karvanlaatu, mutta turkki ei täydellisessä näyttelykunnossa. Hyvät liikkeet.

Pandan hienot liikkeet
Lunalla taas oli avoimessaluokassa vain yksi kilpakumppani. Luna esiintyi ihan nätisti. Tiesin jo valmiiksi, että liikkeet ei tuu menemään kovin hyvin, mutta ei ne nyt niin kamalan huonosti sentään menneet. Luna seisoi kuitenkin nätisti ja esiintyikin rauhallisesti ja itsevarmasti. Lunallekin ERInomainen laatuarvosana ja tällä kertaa kilpailuluokassa kakkospaikka. Onneksi tuomari sentään heltyi antamaan prinsessalle SA:n. Toivo elää, että se vika sertikin sieltä vielä joku kaunis päivä tulisi :D Olin niin iloinen tosta SA:sta, että ostin Lunalle sen ihkun pinkin ruusukkeenkin :)
Lunakin meni ihan nätisti ainakin osan ajasta
Tottunut poseeraaja
SA-ruusuke
Lunan arvostelu:
Nice topline. Parallel front. Good forchest. Correct tail. Exc behind angulation. Correct bite. Heavy movement, with too short step. Good hairquality.
Vapaa suomennos: Hyvä ylälinja. Yhdensuuntainen edestä. Hyvä eturinta. Oikea häntä. Erinomaiset takakulmaukset. Oikea purenta. Liikkuu raskaasti, liian lyhyin askelin. Hyvä karvanlaatu.
Söpöläinen
Moi tuomari, kato miten ihana mä oon!
Luna PN-kehässä
Japsien voiton vei Väinö (Noblewhite Classy Casanova) ja VSP oli ihana mummojapsi Kerttu (Bella Godivas Deidamia). Onnea vielä Emma-Sofialle ja Heidille :)
Väinä ja riehakas Kerttu
Japsikehän jälkeen mentiin odottelemaan Jalon vuoroa. Tuomari tykkäsikin kovasti Jalosta ja sieltä tulikin Jalon neljäs ROP ja kolmas CACIB. On se Jalo vaan hieno poika <3 Nyt Chrisu ja Jalo ei tarttekaan enää mitään Suomen näyttelyistä. Seuraavaksi pitää varmaan lähteä valloittamaan ulkomaita :D
Tuomari oli tosi herttainen (ja ilmeisesti japsituomarin vaimo)
Jalon arvostelun jälkeen meillä oli vielä rutkasti aikaa katsella, kierrellä ja shoppailla ennen ryhmäkehiä. Ite ostin pussillisen puruluita, ruokaa yms. yhdestä kojusta ja hintaa kassille tuli vain 7€. Kiva tehdä välillä vähän löytöjäkin :D Shoppailun ohessa käytiin kuuntelemassa mm. koirahieronnasta ja kaverikoiratoiminnasta. Lisäksi Luna rakastui erääseen Volpino-urokseen. Kauheen läheistä tuttavuutta ei silti voitu hieroa Lunan juoksujen takia.
Päivä päättyi hienoihin ryhmäkehiin. Tällä kertaa tutuille ei tullut sijoituksia, mutta kiva niitä on silti välillä jäädä katsomaan :) Seuraavat näyttelyt ovatkin sitten kahden viikon päästä. Eli erkkari ja Lahden ryhmänäyttely. Lisäksi menin nyt ilmottamaan Pandan Tuusulaan ja Lunan Hämeenlinnaan. Nää näyttelyt on kesäkuun lopussa. Toivottavasti meni oikea koira oikealle tuomarille :D

Ps: japaninpystykorvakuvat on kuvannu Christine Aalto, muut kuvat ovat jälleen kerran omaa käsialaani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti