Koiramme

Tällä hetkellä kotonamme asuu kaksi japaninpystykorvanarttua, Luna (Fin Mva Sakura Zensen Jenizua), sekä Lunan siskopuoli Panda (Sagapo Vappu-Pilli). Tässä vielä pienet esittelyt koiristamme.

Nimi: Fin Mva Sakura Zensen Jenizua "Luna"
Isä: C.I.B Fin Mva Ee Mva JV-06 EEV-07 EEV-08 Donorei Fryon "Otto"
Emä: C.I.B Fin Mva Lv Mva Ee Mva Tamilan Only You "Nelli"
Syntymäaika: 10.04.2010
Kasvattaja: Mirja Lampela, Kennel Sakura Zensen, Tarttila

Terveys:
Polvet: 0/0
Kyynärät: 0/0
Silmät: terveet
Lonkat: A/A
Hampaat: kaikki hampaat

Säkäkorkeus: 34cm
Paino: 8,1kg

Harrastukset: Agility, Näyttelyt, Match Show

Näyttelyt:
5 x EH
10 x ERI
8 x SA
3 x SERT
1 x PN4
3 x PN3
1 x PN2
1 x PN1
1 x ROP

Luonne: Luonteeltaan Luna on rauhallinen ja helppo koira. Sillä on suuri tarve osallistua kaikkeen mitä ympärillä tapahtuu. Se on myös japaninpystykorvamaisella tavalla erittäin kiintynyt omaan laumaansa, eikä vapaana ollessaankaan mielellään lähde montaa metriä kauemmaksi meistä. Luna on erittäin ahne ja sitä on helppo motivoida ruualla. Luna osaa olla jääräpäinen, mutta yhtäaikaa se on myös suhteellisen miellyttämisen haluinen, joten sen kanssa on helppo opetella uusia asioita (varsinkin jos sitä myös lahjoo ruualla). Luna rakastaa kaikkia ihmisiä vauvoista vaareihin, mutta koiria kohtaan se pidättyväisempi. Pienistä koirista se kuitenkin yleensä tykkää. Luna on meidän koiralauman pomo, joka johtaa laumaansa lempein, mutta päättäväisin ottein. Luna rakastaa ruuan lisäksi myös uimista, ja erityisesti keppien noutoa.


Nimi: Sagapo Vappu-Pilli "Panda"
Isä: C.I.B Fin Mva Ee Mva JV-06 EEV-07 EEV-08 Donorei Fryon "Otto"
Emä: Fin Mva JV-06 V-06 Fuji-San Quiet Whirl "Vappu"
Syntymäaika: 04.06-11
Kasvattaja: Mäkelä Heidi, Kennel Sagapo, Metsäkansa

Terveys:
Polvet: 0/0
Kyynärät: 0/0
Silmät: 10.01.2015 todettu lievä lasiaisen rappeuma
Lonkat: B/B
Hampaat: Toinen P1 ylhäältä puuttuu, +2 takahammasta poistettu

Säkäkorkeus: 35cm
Paino: 7,2kg

Harrastukset: Agility, Näyttelyt, Match Show

Näyttelyt:
VSP-pentu
1 x H
5 x EH
6 x ERI
2 x SA
2 x PN3
1 x SERT

Luonne: luonteeltaan Panda on vilkas ja iloinen japsineiti. Panda on erittäin aktiivinen ja energinen koira. Panda on nopea oppimaan, kunhan se vaan malttaa keskittyä. Panda on äärimmäisen kiintynyt omaan perheeseensä ja hukuttaakin meidät usein pusuihin ja rakkaudenosoituksiin. Uusia ihmisiä kohtaan Panda on varautunut. Sillä kestää usein jonkin aikaa, ennen kun se hyväksyy vieraan ihmisen. Nyt kun Panda alkaa olla aikuinen koira, sen käytöskin on jo hieman tasaantunut. Kotona se lähinnä lätköttelee ja syö. Agility on sen mielestä huippukivaa ja se vaikuttaakin lupaavalta siihen lajiin. Hieman malttia vaan kaivattaisiin vielä lisää. Panda pelkää isoja koiria, mutta pienten kanssa se tulee yleensä kohtuullisesti toimeen. Varsinkin pienistä uroskoirista se tykkää kovasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti