torstai 25. huhtikuuta 2013

Kotiagilityä

Nyt kun kevät on viimein saapunut, ollaan päästy aloittamaan kunnolla myös kotiagilitykausi. Meidän oma piha on niin kamalan pieni (ehkä 3x5m), että siinä ei oikein mahdu turvallisesti suorittamaan, kuin yhtä estettä kerrallaan. Siksi olenkin vallannut meidän taloyhtiön pihasta suojaisen nurmikkoalueen meidän treenejä varten.
Kuvassa oikealla näkyvä talo on meidän koti. Me asumme siis siinä alakerrassa. Vasemmalla on toinen rivitalo ja näiden kahden talon väliin jää siis tälleinen suojaisa tila, joka rajaantuu kahesta sivusta taloon ja yhdestä sivusta aitaan. Ainoastaan yksi sivu on avonainen, mutta se ei onneksi haittaa koska siellä sivussa on taloyhtiön puisto. Eikä noi koirat onneksi ole harjoitellessa olleet ees kiinnostuneita lähtemään minnekään.

Meidän estevalikoima on tällä hetkellä aika suppea. Meillä on:
- 2xhyppyeste
- Rengas
- Kepit (6-kepin sarja)
- 3x pieni tunneli/ 1x iso tunneli
- 1x maahan rajattava neliö, joka ajaa treeneissä pöydän virkaa :D 

Toiveissa olisi vielä pieni keinu, 12-kepin sarja ja pussi ainakin. Ehkä myös muuri ja pituus. A-esteestä ja puomista en uskalla vielä edes unelmoida :D Missä nekin mahtuisi säilyttää?

Treenipaikassa on se huono puoli, että toi keskiosa on aika isokivistä hiekkaa. En oo uskaltanu siihen laittaa esteitä, ettei koirat satuta itteään siinä. Kyllä siihen varmaan voisi ainakin putken laittaa. Tosin nyt ei olla vielä saatu putkia otettua mukaan treeneihin, koska tuulee niin paljon ja ne eivät millään meinaa pysyä kiinni maassa.

Alkuviikosta treenattiin molempien koirien kanssa. Tänään taas treenattiin vain Lunan kanssa, koska Pandalla on tärpit menossa ja en viitsi päästää sitä vapaaksi niiden aikana.

Lunalla on alkanut kepit sujumaan aika mallikkaasti. Se tekee kaikkein parhaiten ne, kun vain sanon aluksi "kepit", kävelen sen vierellä ja palkkaan ja kehun lopuksi. Jos rupeen kehumaan kesken keppejen se olettaa, että nyt saa namia ja jättää kepit kesken :D Jos palkkaan keskellä, niin kohta se keksii, ettei enää muka osaa mennä niitä, jos ei saa namia joka välissä. On se ovela kettu. Seuraavaksi harjoitellaan vielä lisää vauhtia ja tarkkuutta ja lopulta Lunan olisi tarkoitus suorittaa kepit myös silloin, kun minä olen jossain ihan muualla.
Tässä videossa Luna tuijottaa ihmeissää, että miksi sillä nyt on kamera kädessä kun treenataan :D Pitää yrittää pyytää Mikko kuvaamaan parempi video :) Pandan kanssa taas ollaan kepeissä vielä ihan alussa, mutta olen ottanut sen kanssa käyttöön naksutinkoulutuksen kepeille, ja me edistytään minusta niissä aika mukavaa vauhtia (toivottavasti saan tästäkin vielä videon).

Ensi viikolla ei ole ollenkaan ohjattua treenejä vapun takia, joten ihan hyvä, että ollaan saatu tämä kotikausi jo näin hyvin käyntiin.
Vielä ihan toisesta aiheesta asiaa. Olen aiemmin maininnut, että harkitsen Lunan astuttamista näistä juoksuista. No juoksut alkoivatkin jo, mutta minulla on edelleen urosehdokas valitsematta, joten siirretään mahdollinen astutus syksyn juoksuihin. En halua turhaan hosua näin ison asian kanssa. Minulla on kyllä nyt yksi erittäin varteenotettava ehdokas kiikarissa, mutta en halua vielä innostua ennen kuin asiat ovat täysin varmoja :) Onneksi tässä on nyt reilusti aikaa ennen Lunan seuraavia juoksuja. Kuitenkin Luna pitää vielä esitellä uroksen omistajalle/kasvattajalle ja tietenkin itsekin haluan nähdä uroksen vielä "livenä" :)

Uroksen valitseminen onkin ollut paljon vaikeampaa kuin kuvittelin. Tietenkin yritän löytää Lunalle "täydellistä" urosta, mutta tämä etsintä on kyllä palauttanut minut maanpinnalle. Ei mikään koira tai yhdistelmä ole täydellinen. Suuri kysymus onkin, että mistä olen sitten valmis tinkimään.

Kirjoittelen näistä asioista vielä enemmän sitten, kun/jos asiat etenevät johonkin suuntaan. Minulla on yöpöydällä odottamassa Helena Koskentalon "Parempaan pentutulokseen"-kirja. Sormet syyhyää jo päästä sen kimppuun :D Kirjaa on paljon kehuttu, toivottavasti ei turhaan.
Lunasta jonkun näkönen seisotuskuva

3 kommenttia:

 1. Tutun näköisiä esteitä! :D Mä just tällä viikolla tilasin kaksi tuollaista samanlaista hyppyestettä Eddielle, rengastakin kattelin, mutta en vielä tilannut. Eddiellä on kuitenkin parin vuoden tauko ollut kokonaan agilitystä, niin pitää ensin kokeilla, miten se noista hypyistä taas innostuu. Toivottavasti eteet tulee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi hyppyesteet on tosi hyviä! Mulla oli aiemmin semmonen toisenlainen muovinen hyppyeste, mut se oli tosi hutera. Nää uudet on paljon tukevampia :)Zooplussasta nää on ainakin suurin osa tilattu, paitsi putket on semmosia lasten leikkiputkia.

   Poista
  2. Zooplussasta mäkin tilasin, noi hyppyesteet oli siellä tarjouksessa. Yks putki meillä on ennestään, se taitaa olla joku ikeasta ostettu lasten putki.

   Poista