Tiia

Japsien taustajoukkoina häärin minä, Tiia. Eli olen vuonna 87-syntynyt naisihminen, jonka sydämen ovat nämä nämä pienet valkoiset valloittaneet. Apumiehenä toimii avomieheni Mikko. Asumme Keravan Sorsakorvessa rivitaloasunnossa. 
Ensimmäinen japsimme saapui meille keväällä 2010, kun haimme Lunan kotiin Valkeakoskelta Sakura Zensen Kennelistä. Vuotta myöhemmin kaasutimme automme samaan suuntaa, ja tällä kertaa laumaamme liittyi Sagapo-kennelistä reipas japsineiti Panda.

Koiramme ovat meille ennen kaikki lemmikkejä ja rakkaita perheenjäseniä. Harrastuksiimme kuuluu näyttelyiden lisäksi match show:t, sekä agility ohjatuissa ryhmissä. Käymme myös Lunan kanssa agilityn möllikisoissa, sekä molempien tyttöjen kanssa japsilenkeillä muiden pääkaupunkiseudulla asuvien japsien kanssa.

Haaveilen myös pienimuotoisesta kasvatustoiminnasta. Minulla ei oo kuitenkaan mielenkiintoa hamstrata suurta määrää koiria kotiin, vaikka kasvattaminen kiinnostaakin, sillä tahdon, että jokaisen koiran kanssa riittää aika harrastamiseen ja yhdessä oloon. Jokainen (mahdollinen) pentue on tarkkaan harkittu ja kunnolla suunniteltu. "Ei se määrä, vaan laatu" on minusta erinomainen motto koirankasvatuksessa.

Kasvatuksellisiin tavoitteisiinki kuuluu parhaani mukaan yrittää kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja kauniita japaninpystykorvia, Suomen japaninpystykorvayhdistyksen jalostuksen tavoiteohjelman mukaisesti. Minulle tärkeintä koirassa on terveys ja luonne, mutta tottakai myös ulkonäkö painaa vaakakupissa rotukoiria kasvattaessa. Tärkeää minulle on myös se, että pennut pääsisivät harrastaviin koteihin, ja yritänkin jalostusvalinnoillani antaa pennuille sellaiset eväät elämään. että niillä olisi hyvät mahdollisuudet pärjätä koiraharrastusmaailmassa. Tärkeintä uudessa kodissa on kuitenkin se, että koiralle on aikaa, sekä rajoja ja rakkautta tarjolla.

Olen kennelliiton jäsen, sekä Suomen japaninpystykorvayhdistyksen jäsen. Kasvattajan peruskussin olen käynyt maaliskuussa 2013, ja kennelnimeä hakenut toukokuussa 2013. Kujeketun kennelnimi minulle myönnettiin 30.10-2013. Nyt vain odotellaan ensimmäisiä ketunpentuja :)

Tiia Vainio
kujeketun@gmail.com
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti