perjantai 10. toukokuuta 2013

Keväisiä kuulumisia

Ihanan lämmintä on ollut viime päivinä. Ollaan tyttöjen kanssa nautiskeltu kauniista ilmoista ja tehty pitkiä iltalenkkejä. Helatorstaina käytiin keskustassa jätskeillä Mikon kanssa ja otettiin koirat mukaan. Neidit osas käyttäytyä vallan mallikelpoisesti, vaikkeivät pitkään aikaan ole keskustassa käyneetkään.
Kerroinkin aiemmin, että meillä oli huhtikuun ajan Pandalla ohitustaulukko. Siihen merkattiin siis hyvät ja huonot ohitukset, jotta saataisiin selville Pandan "lähtötaso" ohitustilanteissa ja päästäisiin sitten parantamaan sitä. Lopullinen tulos oli 33-27. Eli 33 hyvää ohitusta ja 27 huonoa. Pandalle sattui vielä juoksut tohon huhtikuulle, mikä vähän sekotti tietenkin tilannetta. Oon kyllä ihan tyytyväinen tuohon tulokseen. Nyt ollaan siis jo siinä tilanteessa, että suurin osa koirista päästään hiljaa ohittamaan. Voisin vaikka vannoa, että tämä toukokuu on mennyt vieläkin paremmin. Ajattelin kuitenkin, että kirjaan ohitukset taas ylös esim. puolen vuoden päästä, kun ollaan saatu harjoteltua vielä kunnolla lisää :) Mielenkiintosta kattoa, että miten sitten menee.

Pandan hienoja luoksetuloja
Tänään ja eilen illalla koirat ovat päässeet pitkästä aikaan vapaana juoksentelemaan ulkona. Meillä on kivat ulkoilumaastot tuolla lähipelloilla nyt, kun hevoset eivät vielä laidunna siellä. Pitää käyttää ne nyt kunnolla hyödyksi. Lunaan luotan vapaana ihan 99%:sti, mutta Pandan luottoprosentit eivät ole vielä ihan yhtä korkeat. Muuten se kyllä osaa olla nätisti, mutta en luota siihen niissä tilanteissa, kun koiria tulee vastaan. Oikeestaan tosi vähän ollaan koiria lenkeillä nähty, joten en oikein tiedä, että miten Pandan niihin nykyään vapaana reagoisi. Siksi olen kokoajan valppaana sen kanssa. Nyt oon jättänyt koirien perään vielä hihnat varmuuden vuoksi, mutta jos tulevatkin vapaanaololenkit menee yhtä hyvin, kuin nämä ensimmäiset, niin sitten koirat pääsevät ilman hihnojakin juoksentelemaan :)

Panda osaa kyllä olla tosi nätisti vapaana. Se otttaa oikeastaan paremmin kontaktia minuun vapaana, kuin Luna. Se tulee joka kerta kutsuttaessa luokse. Joskus vaan saattaa ensin miettiä hetken, ennen kuin päättää tulla. Ihana katsoa hymysyistä japsia, joka juoksee innossaan kohti kutsusta.

Viereisessä kuvassa Luna jäi vähän meistä jälkeen ja Panda huolestui, että tuleeko se sieltä vai ei ja jäi odottamaan. Minuakin se jää odottamaan, jos meinaan jäädä laumasta jälkeen. Luna käytti tilaisuuden hyväksi ja teki yllätyshyökkäyksen Pandan luokse.
Koirat harjottelee "odota"-käskyä (Luna on tässä jo todella hyvä)

Vielä viikko erkkariin. Ootan kyllä, että päästään sinne viettämään päivä japsikavereiden kanssa. Aijon ottaa paljon kuvia :) Siitä tulee varmasti kiva reissu.
Ainii, piti vielä kertoa, että otin nyt Pandallekin ryhmäpaikan tiistaille agilityyn. Nyt siis treenaamme molempien tyttöjen kanssa joka tiistai peräkkäisissä ryhmissä. En ole vielä päättänyt, että kumpi tyttö menee kumpaan ryhmään. Ajattelin kysyä meidän kouluttajalta Miialta, että kumpi sopisi tasoltaan paremmin kumpaan ryhmään. Kallista lystiähän toi agilityn treenaaminen on ohjatussa ryhmässä, mutta tykkään tosi paljon käydä tuolla Koirakeitaalla. Lisäksi meidän ohjaaja Miia on todella ammattitaitoinen ja hyvä kouluttamaan niin koiria, kuin meitä ihmisiäkin. No ainakin säästää hieman bensakuluissa, kun tytöt treenaa samana iltana :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti