torstai 23. toukokuuta 2013

KoirahierontaaTän viikon maanantaina vietettiin Lunan kanssa laatuaikaa kahdestaan ja käytiin ottamassa valokuvia tuoreesta valiosta. Mentiin Keravanjoen rantaan ja heti kun mun silmä vältti, oli valkoinen karvalautta jo seilaamassa joessa. Kuvaussessiot jäi kyllä sitten siihen. Onneksi kerkesin saada aika monta kuvaa kuivastakin koirasta.

En oo vielä oikein sisäistänyt tota Lunan valioitumista, vaikka kivaltahan toi kolmen sertin sarja näyttää olkkarin seinällä. Ihan rehellisiä jos ollaan, niin olin vuosi sitten jo luopumussa koko näyttelytouhusta. Ajattelin, että Luna on EH:n koira ja turha siitä on väkisin mitään valiota yrittää vääntää. Kuitenkin ekassa avoimenluokan näyttelyssä tulikin se eka ERI ja tokassa jo eka serti. Eihän sitä sitten mitenkään voinutkaan jättää siihen :D Ja onneksi ei jätettykään. Tällä hetkellä valioluokassa kiertäminen ei ihan kamalasti innosta, mutta kattoo mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ehkä käydään silloin tällöin kokeilemassa CACIBeja. Myös jokin ulkomaanreissu (Viro, Tukholma...) vois olla kiva.

Tiistaina olikin sitten agilitypäivä. Luna jätti tän viikon treenit välistä varmuuden vuoksi. Treeneissä oli aiheena kisailut. Panda pääsi pistämään parastaan muita koiria vastaan. Kamalaa menestystä meille ei kisoissa tullut. Pieni ratakin tehtiin ja kerättiin kasa virhepisteitä, kun Panda päätti itse valita kivoimmat esteet radalla. Pikku-A:lla se oli kokoajan riekkumassa. Saatiin kuitenkin kehuja iloisesta menosta.

Paras onnistuminen nähtiin, kun kokeiltiin koirien eteenpäin irtoamista. Koirien piti hypätä kaksi hyppyä eteenpäin, niin että ohjaaja jäi paikalleen seisomaan. Kuuden koiran joukosta ainoastaan Panda ja ryhmän kokenein koira onnistuivat tehtävässä. Olin kyllä aika yllättänyt, että Panda irtosi niin hyvin. Toista kertaa se ei enää temppua toistanut, kun huomasi, että mä en tuukaan perässä.

Neiti oli myös huvittava, kun otettiin vielä erä "peiliä" (missä siis meidän kouluttaja Mia oli peili, ja meidän piti edetä koirien kanssa eteenpäin aina kun Mia oli selkä meihin päin). Panda seisoi ekat "jähmettymiset" täydellisessä näyttelyposeerauksessa ja toiset se seisoi kahdella jalalla nameja kohti kurkotellen :D On se hassu pikkunen.

Keskiviikkona oli sitten Lunan hieronta-aika. Mulle meinas tulla kiire, kun juututtiin matkalla ruuhkaan, mutta kerettiin hierontaan onneksi nippanappa. Lunaa hierottiin näin aluksi 1,5 tuntia. Hierojan mukaan koiran lihakset olivat aivan jumissa :( Myös selästä löytyi jumeja. Tää kyllä selittää sitä viime viikonlopun käytöstä. Ei mikään ihme, että toinen alkoi jo reagoimaan kipuun. Luna pysyi aika nätisti makuulteen paikallaan. Parissa ikävässä kohdassa se meinas ärähtää hierojalle, ja mä sain pidellä sen päätä paikallaan. En kyllä yhtään tajunnut, että koira oli mennyt noin jumiin. Epäilin, että jotain siellä saattaa olla, mutta aika yllätyksenä tää silti tuli. Ollaan lämmitelty ja verrytelty agilityä ennen ja jälkeen, mutta eihän se riitä näköjään. Saatiin venyttelyohjeita ja kotihierontaohjeita mukaan. Olisi myös hyvä opettaa Luna venyttelymään käskystä. Sitä alettiinkin jo harjoittelemaan ja sain sen jo tänään 2 kertaa venyttelemään, kun pyysin sitä venyttämään :)

Suosittelen kaikkia agilityä edes hiukan harrastaville viemään sen koiran ihan varmuuden vuoksi (ainakin kerran) sinne hierontaan. Ihan vaikka ei kisaiskaan tai kävis vaan silloin tällöin, niin silti ne koirat saattaa mennä juntturaan. Helpompi se koira on sitten hoitaa, ennen kuin sinne kerkee mitään jumeja kertymään. Pahimmassa tapauksessa sinne voi muodostua jopa tulehduksia ja niitä pitääkin sitten jo lääkärin kautta alkaa hoitaa. Mun silmät aukes nyt kokonaan tähän asiaan ja meidän koirat käy todellakin säännöllisesti hierottavina tästä eteenpäin. Lunalle on varattu jo ensi viikolla seuraava aika.

Hieronnan jälkeen toinen oli kyllä ihan löllönä. Se vaan makoili sohvalla, kun koitin kutsua sitä iltalenkille mukaan :D Kyllä se sitten viimein lyllersi ovelle, kun oltiin Pandan kanssa jo menossa.

Kuvia vielä hienosta leidistä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti