perjantai 2. toukokuuta 2014

Lahti RN

Kuva viime viikon metsälenkiltä. 
Meidän näyttelytauko on nyt virallisesti päättynyt. Panda oli tauolla lähinnä siksi, että emäntää alkoi tympiä viime keväänä alkanut EH-putki (varsinkin kun minusta se ei ole mikään EH:n koira), ja Lunaa en ole taas viitsinyt ilmottaa minnekään sisänäyttelyihin sen huonojen liikkeiden takia. Sisällä se jännittää liukkaita pintoja, ja liikkeet huononee selvästi siitä, mitä ne ulkonäyttelyissä ovat. Taukoon vaikutti tietysti myös kevään karvanlähtö.

Silloin kun mä ilmotin koirat tohon vappupäivän näyttelyyn, oli mielessä kaunis aurinkoinen sää ja vappubiknikki viltin päällä nurtsilla hyvässä seurassa. No seura oli hyvää, mutta muu sitten jäi toteutumatta. Saavuttiin Tiian kanssa paikalle ajoissa, kun ei oikein osattu sanoa, että kauan meillä menee saada teltta pystyyn. Reippaina tyttöinä siinä ei onneksi kauaa mennyt. Siellä teltassa me sitten istuttiin koirien kanssa ja hytistiin. Sää oli ihan kamala, pari astetta lämmintä, kauheeta tuulta ja vielä jäätävää sadetta tuli taivaan täydeltä. Vähän aikaa kun oltiin paleltu, niin Tiina, Jukka ja Eddie liittyivät meidän seuraan. Syötiin pikkusen munkkeja ja rinkeleitä, mutta vappufiilis oli aika kaukana :D Kaikki ootti vaan, että japsit alkaisivat, ja päästäisiin kotiin.

Kurjasta kelistä huolimatta kaikki näyttelyyn ilmottautuneet 7 valkoista ihmisineen olivat saapuneet paikalle. Seurailtiin Tiian ja Jukan kanssa kehää, kun tuomari arvosteli huscyjä ennen japseja, ja aika reilulla kädellä tuomari jakoi koirille EH:ta. 12:sta koirasta vain 5 sai SA:n. Mua rupes pikkasen pelottaa, että näinköhän meillekin heilahtaa taas siniset nauhat.

Japseista ensimmäisenä kehään meni tietysti urokset. Uroksia oli kaksi, joista toinen sai SA:n, ja oli täten siis tietenkin PU1. Eddielle tällä kertaa EH. Herra oli kuulemma turhan kookas tuomarin mieleen.

Narttuja oli yhteensä viisi. Omista koirista ekana kehään pääsi Panda. Avoimia narttuja oli ilmotettu mukaan 2 kappaletta. Panda pääsi tokana pöydälle, ja tuomari kehui sitä ääneen "erittäin kauniiksi". Emäntä oli ihan otettu, kun viimein pikkuriiviökin kauneus huomataan :D Panda malttoi aika hyvin keskittyä esiintymiseen, ja vaikka tällä kertaa jäätiinkin niukasti luokan kakkosiksi, tiukka aussituomari antoikin molemmille SA:n! Minä olin ihan pakahtua onnesta, kun viimein se ensimmäinen sertin arvoinen tuli :) Muulla ei ollutkaan niin väliä sitten.

Kun päästiin nauhat kädessä pois kehästä, niin tehtiin pikanen vaihto ja Luna pääsi kehään. Tuomari tykkäsi Lunasta kovasti, ja sekin sai kehuja kauneudestaan. Lunan tulos oli erinomainen, SA ja luokkavoitto tietenkin (ainoona valiona).

Sitten tulikin tilanne mihin en ollut uskonut, mulla oli molemmat koirat PN-kehässä ensimmäistä kertaa. Se menikin sitten pikkasen sähläämiseksi, kun ei oltu harjoiteltu ollenkaan, eikä Luna suostunut esiintymään Tiian kanssa. Ite esitin mielummin Pandan, koska sehän olisi tuolta voinut vielä vara-sertin saada. Valitettavasti ruusuke meni junnuluokan nartulle, avoimen luokan nartun ollessa ykkönen. Panda oli sitten kolmas, ja Luna onnettomalla esiintymisellä neljäs :D Ei kyllä harmittanut silti yhtään. Oon tosi ilonen meidän hienoista sijoituiksista ja upeista arvosteluista <3

Luna: Excellent bitch of top quality, very pleasing outline, lovely head, very good pigmentation, right type
Vapaa suomennos: Huippulaadukas, erinomainen narttu, erittäin miellyttävä ulkomuoto, ihana pää. erittäin hyvä pigmentti, oikea tyyppi

Panda: Excellent bitch, feminine, well prortioned, lovely head, good set of tail
Vapaa suomennos: erinomainen narttu, feminiininen, hyvin kulmautunut, ihana pää, hyvä hännänkiinnitys

Näiden tulosten jälkeen ei enää harmittanut, että paleltiin 4 tuntia teltassa kaatosateessa :D Kotiin ajaessa mutustettiin Tiian kanssa munkkeja pahimpaan nälkään ja käännettiin auton lämmitys täysille. Ehkä seuraavassa näyttelyssä muutaman viikon päästä ois ees pikkasen parempi keli :)Ps: Mulla ei ollut tällä kertaa kameraa ollenkaan matkassa (sää syypää tähänkin), joten laitoin teille Pandan virallisen nimen innoittamia vappuposeerauskuvia tähän loppuun :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti