lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pandan kaupunkiseikkailut

Pandan juoksut alkaa viimein olla ohi, ja ollaan saatu harrastuskausi taas kevään myötä käyntiin. Virallisia kehiä odotellessa ollaan aloitettu treenaaminen mätsäreistä. Palmusunnuntai vietettiin Viikissä kamalassa säässä mätsäröimässä. Oli vain muutama aste lämmintä, satoi jäätävää vettä, ja tuuli vielä kylmästi. Japsi nyt ei moisesta säästä kärsi, mutta herkkänahkainen emäntä oli kovasti kylmissään. Säästä huolimatta, oli ihan mukava aamupäivä riiviön kanssa. Panda kovasti kommentoi kehän laidalla tapahtumia, mutta ei muuten vaikuttanut levottomalta, tai pelokkaalta. Olin ihan tyytyväinen käytökseen, koska se ei puoleen vuoteen oo missään kehässä kuitenkaan pöyrähtänyt.

Paikan päällä tavattiin myös uusi japaninpystykorvakaveri. Koiran nimi oli Tico, ja hän oli omistajansa kanssa keräämässä kehäkokemusta. Tico heilutteli kovasti tassujaan (japaninpystykorvamaiseen tapaan) Pandan suuntaan, mutta neiti ei lämmennyt hurmausyrityksille. Tico on 1,5-vuotta vanha ja kotoisin Fuji-San-Kennelistä. Kutsuttiin herra omistajineen mukaan myös pääkaupunkiseudun japsiporukkaan. Toivottavasti nähdään heidät jatkossa mukana lenkeillä :)

Kehässä Panda meni ihan mukavasti. Pikkasen se veti, ja tuulessa heiluvat kehänauhat olivat myös pikkasen pelottavia. Muuten suoritus oli ihan kiitettävä. Punainen nauha napattiin siis yksilöarvostelusta. Punaisten kehässä ei sitten enää sijoituttakaan parinkymmenen koiran joukosta, mutta ainakin saatiin hyvää kokemusta kaameessa säässä esiintymisestä :D

Tänään taas lähdettiin jo aamukymmeltä kävelemään kohti keskustaa. Panda pääsi pitkästä aikaa junan kyytiin. Asemalla ohisujahtavat junat olivat aika jänniä, mutta junan sisällä ei sitten enää niin paljoo jännittänytkään. Reilu viiden minuutin matka meni tosi äkkiä emännän sylissä maisemia katsellessa.

Järvenpäässä suunnistettiin kännykän navigaattorin avulla kohti mätsäripaikkaa. Se olikin yllättävän lähellä, ja päästiin ilmottautumaan mukaan. Pieniä aikuisia oli ilmotettu mukaan 23kpl. Panda taas piti hieman älämölöä kehän reunalla, mutta malttoi olla onneksi suurimman osan ajasta nätisti paikallaan.

Kehässäkin meni hyvin. Panda antoi kopeloida, ja malttoi seisoakin (lepattavista kehänauhoista huolimatta) hyvin. Liikkeet olivat aluksi pandamaisen hätäiset, mutta onneksi tuomari antoi tehdä vielä toisenkin kierroksen, ja silloin malttia löytyikin jo paljon enemmän. Tänään siis taas punainen nauha :)

Punaisten kehässä olikin sitten 12 koiraa. Tuomari oli hirveän tarkka, ja mietti päätöksiään pitkään. Hän seisoi pitkän aikaa Pandan kohdalla, ja juuri silloin neiti tietenkin rupesi pyllähtelemään. Onneksi sain sen nopeasti takaisin seisomaan, ja emännän suureksi iloksi pieni valkoinen napattiin 4:n parhaan joukkoon. Lopullinen sijotus oli PUN4. Saatin hienoja palkintoja: pokaali, ruusuke, pääsiäismuna ja koiran herkkua. Palkinnot repussa lähdettiin iloisin mielin kohti juna-asemaa.
Kotona otettu kuva palkintosaaliista
Kun saavuttiin junalla takasin Keravalle, päätin että käydään vielä kokeilemassa Keravan ainoota koiraystävällistä ravintolaa, Ravintola Onnellista kanaa. Koiran kanssa olisi saanut mennä sisällekin syömään, mutta koska oli kaunis ilma, päätin syödä ulkona. Tilasin mulle kanakorin, ja Pandalle possunkärsiä ja naudan mahaa. Koirille oli siis oma menuu, jossa oli koiranherkkuja 1€/kpl. Lisäksi Panda sai ison kupin kylmää vettä. Maha maistui sille heti, mutta kärsien kohdalla se päätti nirsoilla. Sain taas olla ylpeä pikkuneidistä, joka (paria pientä haukkua lukuunottamatta) osasi istua nätisti ja hiljaa pöydän ääressä.

Maha oli hyvää
Kärsät ei kelvannu
Ruuan jälkeen napattiin vielä palkintopossukuvat, ja suunnistettiin bussiasemalle, ja sieltä seuraavalla bussilla kotiin. Bussi ei ollut ihan niin jännä kapistus kuin mitä junat olivat. Kotona Panda pujahti heti sängyn alle nukkumaan. Taisi olla rankka reissu pienelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti