torstai 8. toukokuuta 2014

Agilityn uudet tuulet

Launtaina lähettiin Lunan kanssa heti aamusta käväsemään Tuusulassa möllikisoissa. Virallisista kisoista ollaan nyt siis tauolla (siihen asti, että saadaan kepit pikkasen varmemmiksi vielä), mutta näissä epiksissä käydään pitämässä kisakuntoa kuitenkin yllä. Lunalle tekee hyvää suorittaa rataa erilasissa paikoissa ja erilaisilla esteillä. Mä luulen, että se auttaa sitä keskittymään paremmin uusissa kisatilanteissa sitten vastaisuudessakin.
Luna edustaa aurinkoisessa säässä
Valittavana oli mölli- ja kisaavien luokat, mutta ilmottauduttiin vaan mölliluokkaan kisan ulkopuolisina (kisaavissa olisi ollut keinu, ja oltaisiin jouduttu jättää se kuitenkin välistä.) Minimöllejä oli yhteensä kuusi, joista luna mukaan lukien kaksi oli ulkopuolisia. Ensitutustumisella rata vaikutti aika sokkeloiselta. Siinä oli paljon nopeita puolenvaihtoja ohjauksessa. Minusta meillä on ollut virallisissakin helpompia ratoja. Tosin erotuksena se tietenkin, että tässä ollut mitään "vaikeita" esteitä. Rataa en nyt muista millään ulkoonta, joten en edes yritä vääntää tähän mitään piirustusta siitä.

Ensimmäinen startti meni ihan kohtalaisesti. Koira mateli aika hitaasti puomin, mutta meni sen joka tapauksessa kovalla tsemppaamisella. Ohjauksessa ei tullut suurempia virheitä. A:n jälkeen saatoin ohjata huolimattomasti pituudelle, koska Luna kieltäytyi ensimmäisellä yrittämällä menemästä sitä. Tästä kiellosta siis 5vp. Lunalta menee selvästi motivaatio kokonaan, jos joudutaan ottaa jotain uusiksi, ja tälläkin kertaa se seisoskeli radalla hetken mielenosoituksellisesti, ennen kuin suostui jatkamaan suoritustaan. Loppurata pompittiin verkkaiseen tahtiin eteenpäin ja päästiin maaliin tekemättä enempää virheitä. Aikaa kului kuitenkin tosi paljon (aika oli n.72s/55s + 5vp).
Meistä oli kuva Tuusulan kennelkerhon fb-sivuilla. Ainakin tässä näyttää, että ois ees vähän vauhtia matkassa :D
Tokalle radalle lähettiin siis hakemaan ennen kaikkea vauhtia ja innokasta menoa. Sainkin tsempattuu huiskuun pikkasen enemmän vauhtia, ja kun virheitä tai kieltoja ei tullut, saatiinkin lyllerrettyä nollatuloksella maaliin. Aikaa meni noin 52s, joten muutama sekunti jäätiin jopa ihanneajasta :D Tämä tulos olisi riittänyt kolmanteen sijaan, jos ei oltasi oltu ulkopuolisia. Rata ei selvästikään ollut kovin helppo, kun kaikista kokoluokista oli tullut yhteensä vain 6 nollatulosta, joten olen ihan ylpeä tähän suoritukseen :)

Tänään sitten oli tarkoitus aloittaa Lunan kanssa meidän kesäkauden treeniryhmässä HSKH:lla. Ootin jo jännityksellä, että päästäisiin kattomaan mimmonen kouluttaja meillä on, mimmonen ryhmä, mimmosia koiria yms. siellä on, mutta päivällä tulikin sähköpostiviesti, että meidän kouluttaja oli sairastunut, eikä pääse ohjaamaan meidän treenejä.

Kumman näkönen rengas
 Onneksi kentälle sai kuitenkin mennä itekseen treenailemaan. Sää oli aika kamala, muutama aste plussaa ja vettä tuli tihkumalla taivaalta. Lähettiin kuitenkin rohkeesti tutustumaan uuteen treenipaikkaan. Hetken aikaan kesti, etten sain selvitettyy oikean kentän. Paikalla ei näkynyt muita ryhmäläisiä, mikä oli harmi, koska olisi ollut kiva jo hieman tutustua heihin. Harjoiteltiin sitten Lunan kanssa kahdestaan hyvän aikaa, ennen kuin pistetttiin pillit pussiin ja lähdettiin säätä pakoon kotiin. Onneksi ostin Lunalle eilen uuden sadetakin. Ei haitannut pieni kastuminen kumpaakaan, kun oltiin varustauduttu säätä vastaan. Lunaakaan ei (alkujärkytyksen) jälkeen haitannut treenata sadeasussa.
Hieno sadetakki <3

Tää on jo ihan helppoo...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti