maanantai 26. toukokuuta 2014

Kemiönsaari RN

Viime lauantaina oli vuorossa helteinen näyttelypäivä Kemiönsaaressa. Mukaan lähti tällä kertaa molemmat omat koirat, sekä Tiia ja Ella, jotka nappasimme kyytiin matkalla Vantaalta. Menomatka meni leppoisasti kesäisessä kelissä. Onneksi ei ollut vielä kovin kuuma siihen aikaan aamusta.

Meidän leiri ja Tiia lötköttämässä :D
Näyttelypaikalle kerettiin jo ensimmäisten joukossa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja pian oli lämpöä jo lähemmäs 30 astetta. Meillä oli mukana koirille päivänvarjo tuomaan varjoa, ja viilennyspeittoja sun muita härpäkkäite pitämään koirat viileinä bokseissa. Koirat viihtyivätkin yllättävän hyvin kopeissaan auringolta suojassa.

Ella päätti hauskuuttaa näyttelykansaa, kun Tiia meni käymään vessassa. Se oli jotenkin saanut tiirikoitua häkin katolla olevan vetskarin auki ja livahti sieltä luukusta Tiian perään. Mä olin harjoittelemassa Pandan kanssa, kun kuulin huudon, että "hei jonkun koira lähti karkuun!". Siellähän se Ella viiletti kauheeta vauhtia Tiian perään. Mä lähin tietenkin paniikissa juoksemaan sitä takaa ja karjuin "ELLAAAAA!!" ja Panda juoksi vielä mukana :D Onneksi Ellan matka pysähtyi sisääntuloportille, jossa oli ihmisiä tukkeena. Siinä sain napattua sen syliin ja kannoin takasin häkin luokse. No, siinä sitten koitin kasata Ellan boksia (jonka se oli saanut romautettua jotenkin kasaan) sen verran, että saisin Ellan sisään (Ella kainalossa, Panda näyttelyhihnassa vieressä). Eihän siitä mitään tietenkään tullut, ja Ella pääsi taas karkuun. Mulla oli Panda vielä vapaana siinä vieressä, joten päätin jättää sen siihen ja juosta (taas) Ellan perään. Pandahan tietenkin lähti myös mun ja Ellan perään (ja nyt kuului huuto "Hei nyt sulla karkaa toinenkin koira!"). Nappasin sitten ekana Pandan kiinni, ja sitten lähettiin taas juoksemaan Ellan luokse. Nyt sain Ellan onneksi houkuteltua nameilla luokse, ja tällä kertaa sain sen boksiin asti säilöön :D

Ella menossa kehään
Hetken päästä päästiinkin aloittamaan sitten jo kehä. Japseja ennen oli vuorossa samojedin koirat ja siperianhusckyt. Tuomari jakoi koirille EH-SA-linjaa. Pian olikin jo pienten valkoisten vuoro, ja ekana kehään meni narttupentu Noblewhite Ultra Chic, joka sai KP:n ja oli hienosti ROP-pentu. Sitten kuulutettiin uroksia kehään, mutta kumpikaan näyttelyyn ilmottautuneista uroksista ei ollut paikalla, joten pennun jälkeen olikin heti Ellan vuoro. Ella esiintyi tosi nätisti, ja huomasi kyllä, että Tiia ja Ella olivat harjoitelleet näyttelyä varten. Kohta kuulutettiinkin, että koiraa saa erinomaisen JA sertinarvoisen <3 Tosi hienosti heti tokasta näyttelystä ensimmäinen SA nuorelle neidille.
Panda seisoo
Junnu-Ellan jälkeen oli AVO-luokan ja Pandan vuoro. Tuomari pyysi koiran heti pöydälle ja kysyin minulta, että puhuuko hän mielummin englantia vai ruotsia. Pyysin, että mielummin englantia (mun ruotsi on aika onnetonta). Tuomari oli hirmu mukava, ja hän kysyikin, että oliko tämä se koira, joka juoksi karkuun ja sinä huusit "Liliii Lilii" :D Tuomari oli siis pannut merkille Ellan karkaamistempun. Koitin sitten nopeasti selittää. että ei se ollut tämä vaan se toinen koira. Tuomari siihen tokaisi vain, että tämä onkin sitten kiltti koira :D Sitten hän tutki vielä koiran pöydällä, ja pyysi näyttämään hampaat itse. Sitten tuomari toivotti onnea vielä kisaan ja pyysi kulkemaan koiran kanssa ympärän, ja edestakasin. Sen jälkeen seisotin Pandaa hetken pöydän edessä ja kohta Pandallekin kuulutettiin, että koira saa erinomaisen ja sertinarvoisen!

Panda viilettää menemään
Lunalla ei oo kiire minnekään
Nyt oli siis vuorossa valioluokka, johon osallistui Luna ja toinen valionarttu (Noblewhite Frida-Li). Tuomari otti valiot vuorotellen pöydälle, ja sitten juoksutti ne yksitellen ja arvosteli juoksuttamisen jälkeen. Ite menin jotenkin ihan sekasin tästä, että heti päästiin pöydälle, joten en oikein tiennyt, että koska mennään ja minne :D Onneksi tuomari oli tosi ystävällinen minun sekoiluillekin ja ohjasi oikeelle paikalle odottamaan omaa arvosteluvuoroa. Molemmille valioillekin tuli tänään ERI ja SA. Kilpailuluokassa Luna nappasi hienosti vielä ykköspaikan. Se kävelikin tällä kertaa tosi nätisti nurmialustalla (nurmikolla se on aina parhaimmillaan).

Vempula pönöttää
PN-kehässä meinas tulla hätä, kun kaikki japsi-ihmiset olivat jo koiran kanssa kehässä, ja Lunalle tarvittiin vielä esittäjä. Onneksi eräs (netistä tuttu) samojedi-harrastaja suostui esittämään Lunan. Varoittelin hirveesti, että Luna on vempula. ja saattaa koittaa vetää mun perään. Onneksi handleri oli tosi taitava ja Luna esiintyi vieraan ihmisen kanssa erinomaisesti napaten narttujen ykköspaikan! En oisi uskonut, että kukaan saa sitä menemään niin nätisti, kun viimeiksi se oli samassa tilanteessa PN-kehän vikalla paikalla temppuilunsa takia :D

Lunan jälkeen toiseksi sijoittui toinen valionarttu, sitten Panda ja neljänneksi Ella. Tämä tarkoitti sitä, että meidän pikkuinen riiviö-huisku sai viimein ekan sertinsä! Ja hieno juniori Ella nappasi vielä vara-sertin kaiken kukkuraksi :) Ei oltaisi voitu enempää toivoa! Ihan huippupäivä tosiaan. Menin sitten päästäni hieman pyörällä hakemaan arvosteluja, ja tajusin sitten, että heeeetkinen, Lunahan on myös ROP! Kehäsihreeritkin taisivat olla helteestä yhtä pihalla, ja hekin muistivat vasta sitten, että niin pitäähän se ROPpikin jakaa, ja mulle annettiin käteen vielä arvostelujen päälle meidän ensimmäinen kelta-punainen ruusuke n_n

Vaikka ilma olikin helteinen, niin päätettiin jäädä odottamaan ryhmäkehiä, kun sinne nyt ekaa kertaa kuitenkin päästiin. Sillä välin kerettiin hyvin ottaa kaikista tytöistä palkintoposeerauskuvia.
Kauhukolmikko
Ella ja Vara-serti

Panda ja eka serti <3
Hieno tyttö
Luna (pikkasen leuhkan näkösenä) & ROP
Viimein kaikissa kehissä saatiin arvostelut suoritettua, ja me päästiin Lunan kanssa kokoomakehään odottamaan vuoroa. Me mentiin muiden pikkuhuiskujen kanssa jonon hännille, ja joku pyysi meitä menemään mitteleiden väliin, koska ollaan kaikki "samanlaisia". Hän ilmeisti sekotti Lunan valkoiseen mitteliin. Mentiin sitten kiltisti kuitenkin mitteleiden perään pönöttämään. Ryhmäkilpailu oli äkkiä ohi, ja meille sanottiin kiitokset. Tuomari poimi 8 parasta jatkoon, ja siitä vielä 4 parasta palkinnoille. Me taas kerättiin kamat kasaan, ja lähdettiin ajamaan kotia kohti. Matkalla tosin käytiin vielä meren rannassa uittamassa koirat, että paluumatka olisi pikkaisen mukavempi niille.
Emännän varjossa jaksaa vielä vähän esiintyä

Jättiläisvauvamaha ja koirakaveri
mitteli. mitteli, japsi ja kleini
PS: laitan arvostelut koirien omille arvostelusivuille, kunhan saan ruotsinkielisistä koukeroista ne suomennettua :)
PPS: Lunan ja Pandan kehäkuvat on kuvannut Tiia Laaksovirta

1 kommentti:

  1. Mikä toi mun asento on :D Hauska teksti ja hyvä ku oli minunkin ottamissa kuvissa onnistuneita.

    VastaaPoista