lauantai 28. syyskuuta 2013

Jalostustarkastus

Luna kävi eilen Suomen japaninpystykorvayhdistyksen järjestämässä jalostustarkastuksessa. Tarkki oli Lahdessa tällä kertaa, ja sinne oltiin kutsuttu lähialueen uroksia, jotka ovat yhdistyksen jalostusuroslistalla. Myös me narttujen omistajat saimme ilmoittaa koiramme sinne mukaan pientä korvausta vastaan. Ja mielelläänhän siitä maksaa, että saa koirastaan puoluettoman ja kattavan arvostelun

Anita tuli hakemaan meidät neljän jälkeen kyytiin. Martti oli yksi tarkastukseen kutsutuista uroksista. Matka meni jälleen kerran nopeasti koirajutuista höpötellen. Löysimme jopa perille hienosti, vaikka minä yritinkin pari kertaa neuvoa reittiä väärin :D

Paikanpäällä nähtiin heti kourallinen japseja, ja tiedettiin tulleemme oikeaan paikkaan. Kun oltiin käytetty koirat pienellä lenkillä, päästiin täyttämään 6-sivuista laajaa terveyskyselyä koiristamme. Yllättävän nopeesti senkin sai täytettyä, vaikka aluksi meinasi iskeä epätoivo.

Martti pääsi ensiksi syynättäväksi. Syynäysseurueeseen kuului ulkomuototuomari Marja Talvitie, sekä jalostustoimikunnan jäseniä. Lisäksi paikanpäällä oli jonkin sortin harjoittelijoita. Koiran ympärillä pyöri siis semmoinen 5-10 ihmisen seurue, joka tutki koiran kuononpäästä hännänpäähän.
Martti syynättävänä
Naaman mittasuhteet ilmeisesti tarkasteltavana
Luna pääsi Martin jälkeen arvosteltavaksi. Tuomari taisi ihastua Lunaan kunnolla, ja Luna teki vielä tietenkin parhaansa mielestellääkseen tuomaria. Toinen yritti ihan onnessaan pussailla arvostelua tekevää tuomaria. Lunasta ei kuulemma paljoa vikaa löytynyt, mutta mieleen jäi ainakin huomatus liian voimakkaista takakulmauksista. Lunan eturintaa taas tällä kertaa kehuttiin päivän parhaaksi (siihen asti). Leveyttä sen rintakehällä taas olisi saanut olla hieman lisää. Tuomarilla ja jalostustoimikunnalla taisi olla hieman erimielisyyksiä muutamasta Lunan ominaisuudesta. Mielenkiinnolla odottelen, että miltä lopullinen arvostelu näyttää. Paljon kehuja kuitenkin tuli, mm. hampaista, purennasta, ilmeestä, hännästä, pigmentistä ja tosiaan siitä eturinnan syvyydestä.
Tuomari Marja Talvitie tutkii Lunaa
Arvostelun jälkeen saatiin kiitokset, että toimme koiramme arvosteltavaksi. Hyvä kuva jäi koko tapahtumasta. Varmasti vien Pandakin vielä tarkistettavaksi, jos vaan seuraava tarkki ei oo missään Rovaniemellä.
Luna ihmeissään, että onpa outo näyttely
Liikkeitä
Arvostelun pitäisi tulla pian kotiin, laitan sen sitten heti tänne tietenkin.

Ps: Lunan kuvat on kuvannut Anita Kantonen, kiitos Anita kun otit meistäkin kuvia :)

2 kommenttia:

  1. Voi että ihana Luna !! Hyvä että meni hyvin ja Talvitiekin tykkäsi. "Olipas outo näyttely" :D ahaha päivän piristys. Ehkä minäki ens kerralla uskallan Lunskin viedä kans.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että tää piristi sun päivää :D Voidaan mennä sit ens kerralla yhessä, jos uskallat Lunan ilmottaa. Mäkin haluun nimittäin ton Pandan myös tälläsessä käyttää.

    VastaaPoista