sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Jalo tuli kylään

Ensiksi pitää mainita, että oltiin Lunan kanssa taas perjantai-iltana harjoittelemassa agility-epiksissä. Ensimmäinen startti meni ihan hyvin, mutta ohjauksessa tuli vielä muutamia virheitä. Vauhti ja innostus olivat nyt kuitenkin kohdillaan, ja saatiinkin tosi hyvä aika: 47s, kun ihanneaika oli 50s. Tohon oon kyllä tosi tyytyväinen. Vauhti alkaa siis nyt olla sitä, mitä sen pitäisikin.

Toisella kierroksella Lunalta loppuikin sitten motivaatio, ja se veti ihan omia kuvioita radalla. Kävi moikkailemassa ihmisiä radan reunassa, ja katoili minulta ohjauksesta. Olisi pitänyt palkata sitä namilla toisella radalla... se ei selvästi vielä kestä kahta rataa putkeen ilman namipalkkaa. Mutta nälkä kasvaa syödessä, ja halusin yrittää vielä parentaa edellisellä radalla tekemiäni ohjausvirheitä. Tokalta radalta siis rutkasti yliaikaa, ja rutkasti virheitä. Onneksi niistä virheistä oppii aina jotain :)

Nää oli nyt luultavasti Lunan vikat möllikisat vähään aikaan. En oo ainakaan löytänyt sopivia kisoja, mihin se kerkeäisi osallistua ennen mammaloman alkua. Tästä lähetään sitten parantamaan ensi kevään/kesän aikana. Sillä aikaa kerkeän keskittyä Pandan kanssa treenaamiseen. Ehkä se saa Lunan jo kiinni agilitytaidoissa sillä aikaa. Vaikka eihän sitä tosiaan vielä tiedä, että onnistuuko noi pentusuunnitelmat edes. Siinä toivossa kuitenkin edetään.

Lauantaina oli sitten Pandan harrastuspäivä, ja lähettiinkin sen kanssa Viikkiin mätsäriin. Tällä kertaa ilmottautuneita koiria oli aika vähän. Pieniä aikuisia oli 15 koiraa. Panda esiintyi nätisti, ja melko maltillisestikin. Sininen nauha kuitenkin tällä kertaa.

Sinisten kehässä, ihme ja kumma, tuomari kuulutti kolmannelle sijalle japaninpystykorva Pandan :) Panda ei enää loppuvaiheessa malttanut oikein seisoa, mutta onneksi tuomari taisi katsoa muualle silloin :D Palkinnoksi saatiin pokaalin ja ruusukkeen lisäksi mm. uroskoiran esinahan puhdistusainetta. Hyödyllinen kahden narttukoiran omistajalle. Palkinnot olivat kyllä oikeesti hienot, ja hyödylliset muutoin.
Palkintopossu


Lautai-illalla meille saapui vieraita Tampereelta. Tai oikeastaan Jalo ja Christine tulivat suoraan Heinolan näyttelystä, jossa Jalo oli ollut VSP. Lisäksi kaanaankoirakasvattajaryhmä oli 3.s kasvattajista ja jälkeläisryhmä, mihin Jalo osallistui, sijoittui myös kolmanneksi omassa sarjassaan. On se Jalo vaan niin hieno herrasmies :)

Tänään, sunnuntaina tehtiin sitten sieniretki koirien kanssa metsään. Kaikki kolme saivat seikkailla vapaana metsässä, kun me emännät koitimme löytää sieniä. Kerkesimmekin kerätä 3 kanttarellin näköistä sientä, ennen kuin valtava sadekuuro kasteli meidän ja koirat kokonaan. Kivaa oli kuitenkin.


Näyttelyasioista vielä sen verran, että japseille tuli ikävä tuomarimuutos Tuuloksen näyttelyyn. Uusi tuomari kuulemma vaatii koirille runsaasti turkkia. Pandahan on hieno koira monin puolin, mutta turkki on se asia, mitä sillä vaan ei valitettavasti vielä ihan kamalasti ole. Joudun nyt pohtimaan pääni puhki, että peruuttaisinko ilmon vai en. Perjaatteessa ootiin jo kauheesti, että pääsen sen kanssa sinne Tuuloksen näyttelyyn, koska sinne on tulossa muutenkin paljon tuttuja, joita haluisin nähdä. Toisaalta voisin ottaa sen 30€ pois, ja käyttää sen ja matkakulut siihen, että ilmottaisin Pandan messariin. Eipä ainakaan saatais mitään EH:ta (tai huonompaa) ja sitä "turkki ei näytelykunnossa" mainintaa arvostelulappuun. Apuja, en osaa päättää :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti