maanantai 2. syyskuuta 2013

Harrastushurtat: mätsärii ja mölliagii

Meillä onkin ollut vauhdikas viikonvaihde. Eilen, sunnuntaina oli vuorossa Kulkureiden mätsäri Hakunilassa. Olin paikalla hyvissä ajoin, ilmotin koirat ja jäin kehän laidalle istumaan ja odottamaan. Noin 10 minuutin jälkeen olin kastunut kaatosateessa ihan litimäräksi, ja ketutusaste oli melko korkeella. Raahasin kamat ja koirat autoon, ja siellä sitten istuttiin märkinä ja kiukkusina.

Onneksi Tiia sitten tuli piristämään meitä, ja autossa yhdessä istuskelu olikin paljon mukavampaa, kuin yksin istuminen. Hetken päästä sade taukosi sen verran, että päästiin kahden Tiian ja neljän japsi-neidon voimin siirtymään kehän laidalle.

Tuloksiksi Lunalle punanen, toiselle Lunalle sininen, Pandalle punanen ja Ellalle pennuista sininen. Nauhakehissä Tiian Luna sijottui hienosti sinisten ykköseksi. Panda ei pässyt tällä kertaa ollenkaan kisaamaan sijotuksista, koska molemmilla mun tytöillä oli tosiaan punainen nauha. Luna sitten edusti senkin puolesta, mutta tänään ei sijoitusta meille tippunut. Pikku-Ella taas sijoittui upeasti ekassa mätsärissään sinisten 4:ksi. Ikää neidollahan on vasta 5kk, ja kilpakumppaneita oli yli 20 koiraa.


Sitten jäätiinkin odottamaan BIS-kehän alkua. Aika kauan saatiin odottaa, mutta onneksi odotus palkittiin. Tiia ja Luna stemppasit vielä hienosti ittensä 12 BIS-kilpailijat joukosta kakkossijalle!
Dreambears Dazzling Diamond "Luna" BIS2
Tänään, maanantaina sitten olikin vuorossa Lunan ja mun tokat (tai kolmannet, jos koirakoulun omat kisat lasketaan) agilityn möllikisat. Rata oli minusta sopivan haastava, mutta etukäteen minua huoletti muutama asia. Ensinnäkin tietysti se, että jännittääkö Luna puomia ja A:ta, jotka olivat vielä kaiken lisäksi hieman erilaiset, kuin ne esteet, millä me treenataan. Sitten se, että miten sen motivaatio riittää ilman nakkipalkkaa (nakit on äärettömän tärkeitä sille). Ja vielä tietenkin kaikki perusjutut, että muistanko radan, ohjaanko koiraa oikein, meneekö koira oikein esteet yms...

Ensimmäinen lähtö meni aika mukavasti siihen asti, että päästiin A:lle. TAAS se stoppasi siihen kuin seinään. Onneksi kuitenkin sain sen innostumaan (se innostui oikeestaan mun tsemppaamisesta niin paljon, että veti pienen rallikierroksen keskellä rataa) ja tokalla yrittämällä A menikin nätisti yli! Sitten jatkettiin suoritusta, ja ton A:n lisäksi taisi tulla yksi jäätyminen (=Luna ei suostu etenemään radalla, koska namia ei oo tippunut sen mielestä tarpeeksi), siitä tuli varmaan sen radan toinen virhepiste, ja aikaa meni tietenkin hukkaan. Muuten rata oli puhdas ja loppuun saatiin vielä kunnon vauhtikiihdystyskin :) Tällä radalla saatiin meidän eka hyväksytty möllikisatulos!

Toinen rata meni täysin puhtaasti siihen asti, kunnes muutama este ennen maalia Luna päätti taas, että ihan tylsää, en tee ennen kun saan namia. Koitin sitä houkutella menee putkeen, mutta se vaan seisoi jääräpäisenä paikallaan. Sitten se keksi, että menee moikkaamaan tuomaria :D Pomppas kerran tuomaria vasten, ja sitten tuli takasin jatkamaan rataa. Viimein se meni sinne putkeen, ja loppu rata menikin taas tyylipuhtaasti. Tältä radalta hylky... ilmeisesti tuomarin moikkaamisen takia? :D En tosin oo varma. En oo niin perillä näistä säännöistä vielä.

Hirmusen ylpee oon Lunasta :) Ekalta radalta 30s yliaikaa + 20 virhepistettä =  11.(ja viimeinen) sija ja meidän eka möllitulos siis :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti