sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Näyttelyviikonloppu

Lauantaina oli vuorossa Hämeelinnan koiranäyttely. Pääsin aamulla moikkaamaan ekaa kertaa pikkuista Ella-japsia, samalla kuin hain Tiian ja Lunan meidän kyytiin. Ella oli tosi suloinen ja ihana pentu. Harmi, etten tajunnu ottaa kuvaa siitä. No ensi kerralla pitää muistaa :)

Suunnistuksen kanssa oli tällä kertaa pieniä vaikeuksia, mutta onneksi selvittiin perille asti. Päivä oli sateinen ja saimmekin heti pystyttää teltan. Teltta koitui kyllä taas pelastukseksi, ja meidän koirien lisäksi sinne majoittui myös Eddie, Timi ja Timin sisko Tiuku.

Meidän tutuista oli ekana vuorossa Timi ja Eddie avoimessa luokassa. Tuomari tykkäsi molemmista ukoista ja antoi kummallakin ERI:n. Kilpailuluokassa Timi nousi kuitenkin ykköseksi ja sai vielä SA:n. Tässä vaiheessa ruvettiin jo kovasti onnittelemaan Neaa sertistä. Nealla tosin taisi mennä hetki tajuta, että se serti tulee nyt ihan varmasti Timille :) PU-kehässä tuomari laittoi valiot ekoille sijoille ja Timin heti niiden perään. Olin kyllä itsekin ihan liikuttunut, kun Nealla ojennettiin se hieno sinivalkoinen ruusuke. Onnea vielä, te ootte sen kyllä ansainnneet :)

Avoimissa nartuissa Tiian Lunalla meni muuten hyvin, mutta etuliikkeiden kanssa oli taas pienoisia ongelmia. Tästä syystä arvosana tippui EH:ksi. Luna kuitenkin tsemppasi ittensi vielä kakkoseksi kilpailuluokassa. Sitten olikin jo meidän Lunan vuoro mennä kehään. Mä jännitin hirveesti, että miten se käyttäytyy pöydällä. Onneksi kaikki meni loistavasti. Luna on täysin oma, rento itsensä. Myös liikkeet olivat parantuneet. En huomannut, että se olisi peitsannut yhtään <3 Hieronnasta on ollut selvästi apua. Luna myös yllätti monet ja voitti vielä valioluokan. PN-kehässä sijotuttiin hienosti kolmanneksi. Tyhjin käsin ei tarvinnut kotiin lähteä, koska SA:sta jaettiin pienet pinkit ruusukkeet palkinnoksi.
©Nea Neva
©Nea Neva
Nice feminine head with excellent expression. Correct propartions. Deep and wide chest. Good angulated frontlegs but backlegs turn a bit out.
Kivan arvostelunkin tuore muotovalio nappasi. Toi viiminen lause oli ihan uutta tietoja, mutta kun näin Lunasta kuvia näyttelyssä, niin sojotti sen jalat jossain kohdissa vähän hassusti ulospäin :D Pitää kiinnittää huomiota enemmän sen seisomisasentoon.

Luna ei mennytkään sitten kehän jälkeen JH-kisaan lainaan. Se sai jonkun draamaqueen-kohtauksen, eikä suostunut esiintymään Vilman kanssa. Nyt en uskalla taas vuosiin luvata sitä kenellekään lainaan :D Pöljä mammantyttö. No, ainakin päästiin sitten lähtemään suoraan kotiin. Loppuilta olikin tosi kiireinen ja mulle tuli kova kiire, että sain laitettua Pandan näyttelykuntoon.

Sunnuntaina oli siis nuoremman neidin vuoro lähtee näyttelyyn. Tää olikin vähän niinkuin "kotinäyttely". Matkaa kertyi vain 15 minuutin verran. Oltiin jo ajoissa paikalla ja kerkesin kovasti jutella ihmisille ja seurailla kehän kulkua. Panda oli muuten aika nätisti, mutta välillä piti haukkua jollekin inhottaville koirille. Lisäksi se karkasi kerran uuden Hämeenlinnasta ostetun kevythäkin kattoluukusta ja yritti juosta eurasier-kehään. Onneksi se tuli kuitenkin heti takaisin, kun kutsuin sitä.
Panda suunnittelee pakomatkaa
Japseilla meni mukavasti kehässä. Ainakin siihen asti, että oli meidän riiviön vuoro. Se päätti, että tänään ei esiinnytä, vaan aiheutetaan omistajalle kurjuutta haistelemalla nurmikkoa keskellä kehää. Sitten kun sain sen liikkeelle, se kulki nenä maassa, kuin parempikin vainukoira. Tuomari sanoi, että Panda on hieno koira, mutta se antoi itsestään ryhdittömän ja pitkulaisen kuvan, koska ei esiintynyt kunnolla. Tuomari sanoi, että se tulee kyllä pärjäämään, kunhan se vaan malttaa keskittyä pikkusen enemmän.

Miellyttävä narttu, jolla saisi olla parempi ryhti. Hieman kapeat leuat. Pigmentti saisi olla vahvempi. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinomainen etuosa ja runko. Lanne saisi olla lyhyempi. Hyvä häntä ja takaosa. Liikkuu ajoittain hyvin, mutta tänään ei tahdo malttaa.
kaksikko testaa uutta boksia
Nyt vähän harmittaa, että en kerkee varmaan viedä Pandaa enää mihkään näyttelyyn ennen sen karvanlähtöä, jonka pitäs tulla jo elokuussa. Ehkä sitten loppusyksystä/talvesta taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti