maanantai 24. kesäkuuta 2013

Koirien juhannus


 Tiistaina käytiin ennen agilityä Lunan kanssa kolmannen kerran eläinlääkärissä. Lunalta otettiin siis vielä verikoe, jotta pystyttiin varmistumaan onko maksan tulehdusarvot palanneet normaaliksi. Onneksi tällä kertaa ne näyttivät jo täysin normaaleilta :) Olin kyllä tosi helpottunut. Luna oli tosi nätisti eläinlääkärissä ja antoi hoitajan ottaa verinäytteen räpäyttämättä silmääkään. Luna sai hoitajalta ja lääkäriltä kehuja ja pusuttelikin lääkäriä sitten vielä kiitokseksi. Eläinlääkärikammokin on näköjään täysin kadonnut. Ruvetaankin käymään nyt muutenkin tässä paikkakuntamme toisessa eläinlääkärissä. Palvelu oli tosi hyvää ja asiallista. Luna sai heti tarvitsemansa hoidon, mikä oli varmasti suuri syy siihen, että tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä koko episodista.

Terveen koiran kanssa olikin sitten mukava lähteä myöhään tostai-iltana juhannuksen viettoon. Tällä kertaa juhannusta vietettiin kaverin mökillä Juvalla. Viime juhannuksena laitettiin koirat hoitoon, koska Panda oli silloin vielä aikamoinen riiviö. Sitä edellisenä juhannuksena taas Luna oli meidän mukana mökkeilemässä, mutta pikku-Panda oli vielä kasvattajan luona Valkeakoskella :) Nyt kuitenkin tuntui, että molemmat koirat ovat jo sen verran aikuisia, että osaavat käyttäytyä isommassakin mökkiporukassa.
Leevi
Leevi
Nefi
Perille kun päästiin niin Luna juoksi innoissaan pitkin pihaa moikkaamassa kaikkia. Se rakastaa ihmisiä, uimista, vapaana juoksentelua ja saunomista, joten se on aivan onnessaan aina päästessään mökille. Panda taas sai pienen sätkyn, kun paikalla oli ihan kummallista väkeä ja vielä kaksi mustaa kammottavaa koiraa. Oikeesti Leevi (12-vuotias jackrusseli-labbis-mix ja Nefi (labbis) ovat varsin rauhallisia kavereita ja oikein hyvää harjotusta Pandalle vähän isommista koirista (mitä se nyt tuntuu pelkäävän vieläkin kovasti). Ensimmäinen ilta Pandalle menikin haukkuessa koirille ja oudoille ihmisille. Vähän väliä se juoksi myös omaan koppaansa turvaan. Jätettiin koppa sille näkyville, että se sai mennä sinne aina, kun sitä rupesi liikaa jännittämään.

Seuraavana päivänä Panda alkoi jo pikkuhiljaa tottumaan ihmisiin ja muihin koiriin. Koirat olivat sille ihan ok, niin kauan, kun jättivät sen omiin oloihinsa. Leevi olisi halunnut tehdä lähempää tuttavuutta, mutta Panda ei oikein innostunut. Luna taas suhtautui mustiin kavereihin väliinpitämättömästi (samoin kuin ne Lunaan). Ihmisistä Panda valitsi ne tutuimmat ja haki sitten niiltä/meiltä huomiota. Uusia ihmisiä se ei oikein hyväksynyt ja kipitti mielummin omiin oloihinsa, kun tuli tekemään lähempää tuttavuutta. Se on nyt viime aikoina ollut tosi arka uusia ihmisiä kohtaan. Toivon kovasti, että tää on vaan joku vaihe, ja menee ohi ajan kanssa.

Luna taas pääsi nauttimaan täysin siemauksin mökkeilyn ihanuudesta. Se vaati päästi mukaan saunomaan (uikutti oven takana niin kauan, kunnes ihmiset heltyivät ottamaan sen mukaan) ja saunan jälkeen piti tietenkin  hyppää muiden mukana lampeen uimaan. Luna muuten oppi tällä reissulla tuon laiturilta hyppäämisen taidon! On se vaan taitava koira :D Lisäksi Luna kiersi ihmisen luota toisella ja kellahteli mahalleen nurmikolle rapsutuksien toivossa. Luna taisi saada aika monta uutta ystävää. Ainiin, neiti oli myös aivan innoissaan kalastamisesta, uistimelle piti äristä, että lennä jo sinne järveen ja sitten kun se lensi, koira hypähteli aivan innoissaan laiturilla. Pikkasen rupes vaan jännittää, kun Mikko sai melkein hauen nostettua laiturille :D Hauki pääsi sitten kuitenkin irti koukusta ja hyppäsi takaisin lampeen.

Liiveistä oli helppo nostaa koira takasin laiturille
Kotiin piti lähteä aivan liian pian :( Panda tais olla ainoa, joka oli pikkasen innoissaan kotiin lähdöstä. Se oli jo aiemmin pariin kertaan livahtanut autoon istumaan sen näkösenä, että joko lähettäis. Ehkä ensi kerralla se olisi jo pikkasen rennompi. Tää oli kuitenkin vasta toka mökkireissu sille. Meillä on tarkotus lähtee kesälomalla vuokramökille Mikon ja koirien kanssa, jos vaan löydetään sopiva.

Tänä viikonloppuna onkin sitten vuorossa näyttelyitä kuukauden tauon jälkeen. Luna aloittaa lauantaina Hämeenlinnasta ja Panda jatkaa sunnuntaina Tuusulassa. Molemmilla neideille on luvassa luokan vaihto. Luna siis pääsee korkkaamaan valiot ja Panda taas siirtyy avoimeen luokkaan. Pidetään peukkuja, että tuomarit tykkäisivät meidän neideistä. Lupasin muuten Lunan myös JH-kehään lainaa. Se ei oo koskaan esiintynyt oikein muiden kanssa, niin pikkasen minua pelottaa, että se keksii alkaa temppuilemaan siellä. Toivotaan, että ei.

Minun oli tarkotus ilmottaa koirat myös Porin KV-näyttelyyn ja käydä samalla kattomassa Lunan mahdollista tulevaa sulhoa, mutta rahatilanne näytti sen verran huonolta, että joudun jättämään Porin reissun kuitenkin elokuun ryhmänäyttelyyn. Heinäkuu pidetään siis taukoa näyttelyiden osalta. Myös agility on tauolla elokuun vaihteeseen asti.

2 kommenttia:

 1. Voi että Luna on oikea vesipeto ! Olispa meijänki koirat, Ella vaikuttas siltä että se vois jopa innostua uimisesta.
  Me ollaan kans mietitty mökin vuokraamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Ella innostuu uimisesta :) Mulla vois muuten olla sille pelastusliivit. Pandan liivit on nimittäin jäänyt pieneksi ja ne menis Ellalle varmaan ainakin tän kesän.

   Poista