sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Viikin mätsäri

Pandalla on nyt paljon kaikkea meneillään. Ensinnäkin ollaan alettu Mikon kanssa pitää kirjaa Pandan ohituksista. Kirjataan kuukauden ajan kaikki hyvät ja huonot ohitukset ylös. Ehkä tällä lailla saadaan jonkin näkönen lähtötaso ainakin selville. Ei voi huijaa itteään, että "ihan hyvin se jo menee" :D Tilanne tällä hetkellä on 7-8. Siis 7 hyvää ja 8 huonoa ohitusta viikon aikana. Oon ihan tyytyväinen kyllä. Tietenkin se hieman lisää ehkä turhaa jännitystä itelle ohitustilanteisiin, kun pelottaa, että joutuu vetämään sen huonon viivan sinne listaan, jos se ei onnistukaan. Toisaalta kuitenkin niistä hyvistä ohituksista saa sitten tosi hyvää energiaa, joka ei varmasti koiriltakaan jää huomaamatta.

Koirapuistosta

Lisäksi Panda on nyt agitreenien myötä alkanut rentoutumaan muiden koirien seurassa. Ollaan päästy alottamaan kunnolla sen sosiaalistaminen taas. Käytiin tällä viikolla pari kertaa koirapuistossakin. Panda ei haukkunut enää niin paljoa, kuin ennen. Lisäksi se jopa sieti isoa mustaa koiraa pienten puolella. Tietenkin se vielä haukkuu ja ei käytöskään ole täydellistä, mutta oikeeseen suuntaan ollaan menossa.


Agilitykin on edistynyt kivasti. Siellä se pikkunen hyppii esteitä muiden mukana. Innolla odotan, että mitä Pandasta vielä tulee agilityn saralla. Tavoitteena päästä joskus kisaamaan ihan virallisiin asti.

Tänään taas treenattiin mätsärissä. Mulla ei ollut mitään tavotteita mätsärin osalle, kun viime kerta meni niin penkin alle. Panda kuitenkin käyttäyty mätsärialueella paljon paremmin kuin viimeiksi. Aluksi se vähän haukku, mutta lopetti onneksi aika nopeesti. Ohimenevien koirien häntiä piti yrittää nappailla ja kannustamaan tullut Eddiekin sai osansa häntärosvon kohtelusta. Toi häntien napsiminen on kyllä rasittava tapa. Toivottavasti sitä sais ees vähän karsittua pois. Joitain koiria saatiin kuitenkin moikattua nätistikin.
Häntärosvon uhriksi joutunut Eddie
Molemmat posket piti sotkee
Yksilöarvostelussa Panda seisoi hyvin, mutta kävely meni vähän säheltämiseksi. Sininen nauha siis remmin koristeeksi. Isoon kehään neiti kuitenkin tsemppasi. Olin aika yllättynyt, kun tuomari poimi meidät 30 sinisen joukosta 7:n parhaan sakkiin! Yksi putosi vielä ennen meitä, joten lopullinen sijotus oli SIN6. 5 parasta palkittiin, joten pikkasen jäi tietenkin harmittamaan. Toisaalta paras palkinto meille oli tuo kehäkäytöksen huima parannus :) Isossa kehässä siis kävely sujui huomattavasti nätimmin ja Panda jaksoi myös seistä paremmin paikallaan. Ehkä se osais Vaasassakin mennä nätisti.

Kuvia mätsäristä

Pandan sotamaalaus mätsäriä varten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti