lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kissavahteina

Tää viikko ollaan vietetty isännän kanssa mun porukoiden luona kissavahteina. Meillä oli tietenkin myös omat eläimet mukana, joten aikamoinen eläintarha oli kasassa: 2 koiraa, 2 kissaa, 2 marsua ja akvaario.
Marsut pääsiäisruohon kimpussa
Meiän koirat on alusta asti totutettu kissoihin, joten siinä mielessä aika ongelmaton viikko oli. Tosin vanhempi kissa Rocky on hieman itsepäinen ja mulla oli hieman ongelmia saada sitä valjaisiin ulkoilua varten. Muutaman päivän tutustumisen jälkeen onneksi se onnistui! Kissat ovat siis tulleet vanhemmille vasta, kun olen muuttanut pois kotoonta, joten ne eivät ole minuun erikoisemmin kiintyneitä. En muutenkaan kyllä ole ollenkaan kissaihmisiä. Tää viikko kyllä todisti sen, että meille ei kyllä tule kissoja :D Ei sillä, että noissa kissoissa jotain vikaa olisi, mutta en vain jotenkin ymmärrä kissojen logiikkaa. Mä en puhu kissaa.

Rocky leikkisällä tuulella
Pari ekaa päivää meni rauhallisesti. Rocky oli talon pomona ja koirat kiersivät sen kaukaa. Sisu tykkää enemmän koirista. Tulee välillä oikein hakemaan niiltä huomioita. Viikon edetessä Pandan itseluottamus kasvoi ja se alkoi leikkimään jahtaamisenleikkiä kissojen kanssa. Kissat kyllä oikein yllyttivät sitä, sujahtelivat pitkin kämppää. Panda innostui leikistä vähän liikaa, ja jos kissa meni jonnekin ylös kyttäämään Pandaa, niin se ei voinu olla haukkumatta kissalle. Sitten saatiin olla torumassa sitä vähän väliä kissoille haukkumisesta. Kissojen mielestä oli myös kamalan hauskaa säikytellä Panda-parkaa :D Luna otti koko kissahomman paljon rauhallisemmin.
Panda ja Sisu
Löydettiin kiva metsäreitti ihan siitä porukoiden talon vierestä. Koirat pääsivät melkein joka päivä juoksemaan noin puolen tunnin lenkin metsässä vapaana. Se oli kyllä tosi hyvää harjoittelua Pandalle, joka harvoin saa olla missään vapaana. Jätettiin kuitenkin varmuuden vuoksi hihna sen perään roikkumaan, jos vaikka koiria olisi tullut vastaan. En oikein osaa sanoa, miten se olisi siinä tilanteessa toiminut. Tosi nätisti se kyllä oli joka lenkillä. Se kirmasi aina joku 10-15m eteenpäin, niin että näki meidät kuitenkin vielä, ja sitten kirmasi takasin meidän luokse. Kehuttiin aina hirveesti, kun se tuli takasinpäin :)

Tuutteks te?

Metsässä oli vielä kamalasti lunta
Ainii, yhtenä päivänä käveltiin kunnon iltalenkki. Matkaa taittui noin 7km. Isäntäkin saatiin tälle lenkille suostuteltua mukaan. Jouduttiin kävellä pitkä pätkä autotien reunaa ja Panda yllätti meidät ja käveli tosi nätisti mun rinnalla, yhtään vetämättä. Hieno Panda n_n

Panda
Luna

Lunasta taas tuli saunakoira. Jätettiin vessan ovi auki, kun oltiin saunassa, jotta koirat saisivat halutessaan tulla kokeilemaan saunomista. En kuitenkaan uskonut, että tollaset pörrökoirat tykkäisivät koko touhusta. Luna kuitenkin ryömi saunan oven alta ja hyppäsi ensin saunajakkaralle ja siitä vielä alalauteelle. Ylemmäksi sitä ei päästetty ja annettiin sille siihen lauteelle vesikuppi viereen. Se onneksi ite osas mennä myös saunasta pois, kun sai tarpeekseen saunomisesta. Seuraavan kerran kun lämmitettiin sauna, niin Luna oli heti mukana saunomassa :D En tiedä tykkäsikö se oikeesti saunomisesta niin kauheesti, vai halusiko se vain olla meidän kanssa samassa paikassa.

Tällä viikolla käytiin myös eläinlääkärissä. Lunan rokotukset uusittiin ja molemmat koirat saivat EU-passit. Nyt voidaan pikkuhiljaa alkaa suunnittelemaan myös ulkomaiden näyttelyreissuja.
Luna
Ei väsytä yhtään...

No jos pikkasen tässä torkunLuna
Sisu ulkoilemassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti