maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kasvattajan peruskurssi

Viime viikonlopun vietin siis Helsingin Vuosaaressa, kokoushotelli Rantapuistossa, jossa järjestettiin Helsingin kennelpiirin kasvattajan peruskurssi. Minun lisäksi paikalla oli myös noin 130 muuta kurssilaista. Aikas paljon siis.

Lauantai aamuna kuulimme eläinlääkäri Nina Mennan luennon, joka käsitteli mm. terveyden huomioimista jalostusvalinnoissa, astutusta, synnytystä ja pentujen hoitoa. Iltapäivällä taas oli ensin tunnin luento pennun ja emän ruokinnasta, jota seurasi vielä aluekouluttajan parin tunnin esitelmä kennelliiton säännöistä, . lomakkeista ja muusta ei-niin-mielenkiintoisesta :D

Sunnuntai taas alkoi Kirsi Sainion luennolla koiranjalostuksesta ja rakenteesta. Tämä oli ehdottamasti oma suosikkiluentoni. Esityksestä välittyi aito välitys koiria kohtaan. Iltapäivällä kävimme läpi vielä koiran kauppaa ja sijoitusta. Lopuksi oli vuorossa loppukoe. Mua aina jännittää kamalasti kaikki koetilanteet. Tää ei ollut poikkeus. Koe tuntui aluksi vaikeammalta, kuin mitä odotin. Lopulta kun mietin kysymyksiä vielä ihan ajatuksen kanssa, niin vain 1 oli semmoinen, minkä vastauksesta mulla ei ollut mitään hajua :D Se meni sitten arvaukseksi (ja väärinhän se meni...).

Meidän piti saada kokeet takasin heti, mutta eipäs saatukaan, kun kennelliitto oli ilmeisesti toimittanut väärät vastaussapluunat. Vähän harmitti sitten ajaa kotiin epätiedon vallassa. Seuraava uusintamahdollisuus olisi ollut vasta syksyllä. Onneksi kuitenkin kurssin fb-ryhmässä kerrottiin, että KAIKKI, jotka palauttivat kokeen olivat päässeet sen läpi! Tälläistä ei kuulemma ole ennen käynyt. Koe taisi olla sitten melko helppo kuitenkin :D Tai sitten olimme vain niin erinomainen kurssilaisia ;) Lopullista pistemäärää en siis vieläkään tiedä, mutta väliäkö sillä. Yksi askel koiraharrastuksen parissa taas otettu eteenpäin. Ehkä jatkokurssille sitten syksyllä?

Parin viikon päästä pitäisi tulla todistus postissa, ja sitten voisi laittaa kennelnimihakemusta eteenpäin. Tosin vielä kun ensin saisi päätettyä sen nimen :D Mulla on jotain vaihtoehtoa pyörinyt mielessä, mutta mikään ei ole vielä erottunut ylitse muiden joukosta. Eli katotaan nyt, että miten sen kanssa sitten teen. Ajattelin joka tapauksessa hakea sen nimen, tuli niitä pentuja sitten tai ei. Sehän on voimassa kuitenkin loppuiän.

Nyt pitäs alkaa varmaan pikkuhiljaa Pandan kanssa treenaamaan tulevaa Vaasan näyttelyä varten. Panda kun on ollut viimeiksi kehässä lokakuussa, eli tässä on ollut puolen vuoden tauko. Jotain mätsäreitä, jos sattuisi nyt olemaan niin olisi kyllä tosi hyvä :)

1 kommentti:

  1. Hienoa! Toivottavasti koe ei ollut helppo, vaan te olitte niin ERINOMAISIA! Juu, mene ihmeessä jatkokurssilekin! ;)

    VastaaPoista