keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Pandan eka agilitytunti

Tiistaina Panda aloitti agilityn alkeisryhmässä. Lunan oma agilitytunti oli ensin, ja tällä kertaa Luna oli myöhemmässä ryhmässä (,ettei meidän tarvinnut sitten odotella turhaan ennen Pandan treenejä.)

Lunalla meni eilen (uudesta ryhmästä huolimatta) tosi hienosti! Vauhti oli nopeaa ja koiralle ei iskenyt kertaakaan jumituskohtausta. Itsekin onnistuin ohjauskuvioissa melkoisen hyvin :) Alan pikkuhiljaa hahmottaa niitä jo muutenkin vähän paremmin.

Lähdin Lunan kanssa pikkuisen ennen treenien loppua pois, että kerkesin hoitaa Lunan loppuverryttelyt ja lämmitellä samalla Pandan ennen sen omaa näytönpaikkaa. Mua jännitti aika paljon, että miten nuori neiti suhtautuisi uuteen tilanteeseen. Ajattelin, että sitä joko jännittää kamalasti muut koirat ja uudet härpäkkeet, tai sitten sen aika kuluisi lähinnä muille haukkumiseen. Olin aliarvioinut Pandan pahasti. Panda otti tosi rauhallisesti. Se ei haukkunut paljoa, mistä olin tosi hämmästynyt. Välillä tuli pieni haukkukohtaus, mutta naksuttimen ja nakkien avulla haukkuminen pysyi todella hyvin kurissa (jopa paremmin, kuin Lunalla normitreeneissä, ja Luna on sentään käynyt jo kohta vuoden epäsäännöllisesti treenaamassa). Pandalla oli myös todella hyvä kontakti muhun. Se tuijotti pienillä mustilla silmillään mua ja nakkeja palvovasti :D Otin heti myös naksuttimen mukaan harjoituksiin ja ku odoteltiin omaa vuoroa, harjoiteltiin paikalla oloa ja luoksetuloa, jotka menivät tositosi hyvin!

Itse agilitystä vielä sen verran, että ensin tehtiin hyppyä, (jota ollaan kotona ihan pikkasen jo treenattu) ja se meni tosi hienosti. Panda sai kehuja sen hyppytekniikasta. Sitten tehtiin pikku-A-estettä ja Panda ylitti sen itsevarmasti. Tosin vauhtia piti hieman hillitä nakin kanssa, että neiti malttoi tehdä kontaktit vielä rauhassa. Lopuksi otettiin vielä putkea, joka pikkasen jännitti Pandaa. Suostui se kuitenkin nakkien voimalla muutaman kerran sujahtamaan putken läpi. Meillä on kotonakin putkia, mutta tämä putki oli tietenkin erilainen ja uudessa paikassa varmaan hiukan jännitti.

Eli kaiken kaikkiaan todella onnistunut päivä koirien kanssa :) Oon kyllä tosi ylpeä tosta meidän pikkuneidistä. Toivottavasti loputkin 3 kertaa alkeiskurssilla menee yhtä hienosti. Alkeiskurssin jälkeen (luultavasti) Luna ja Panda alkaa käymään vuorotellen tiistairyhmän treeneissä. Mun budjetti ei vaan kertakaikkiaan riitä treenaamaan molempien kanssa kerran viikossa :I Vaikka mieli kyllä tekisi.

Ainii, Pandalla alkoi myös karvanlähtö. Se oli nyt kerennyt just kasvattaa tosi nätin turkin. Toivotaan, että turkki ei tippuisi nyt niin totaalisesti pois, kuin viime syksynä. Jos se turkki kerkeisi nyt kasvaa jo kevään näyttelyitä varten takaisin :)

Kalju Panda viime syksynä.
Panda 19kk ilmettä
Talviturkki tammikuussa -13


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti