maanantai 27. elokuuta 2012

Erkkari

Erikoisnäyttelyviikonloppu starttasi jo lauantai-aamuna, kun pakattiin koirat ja kamat autoon ja lähettiin kohti Tamperetta. Tampereella vietettiin sitten Christinen ja Villemartin kanssa päivä chilifestareilla. Luna ja Panda taas pääsi lenkkeilemään Tampereen maastoihin kaanaankoira Jalon kanssa.
Hyundai taipuu tila-autoksi tarpeen vaatiessa :D
Sunnuntaina sitten lähettiin ajamaan kohti Kangasalaa. Paikalle oli ilmotettu 80 japsia, pelkästään narttuja oli 43kpl, joten ei odotettu mitään kummempaa menestystä. Paikalla oli paljon tuttuja mm. molempien koiren kasvattajat, Pandan sisko Kida,sekä Eddie, Martti ja Timi omistajineen.

Panda oli pudottanut koko pohjavillansa pois ennen näyttelyä. No parin tunnin odottelun jälkeen alkoi narttujen luokat juniori-luokalla ja Panda pääsi kehään. Seisominen sujui aika nätisti, mutta kävely meni taas häsellyksi. Odotin EH:ta turkin takia ja se saatiinkin. Oon ihan tyytyväinen tulokseen ja varsinkin siihen, kun tuomari sanoi minulle, että Panda on kaunis koira, mutta se on turkin kannalta juuri pahimmassa iässä. Kun sille kasvaa turkki ja se vähän rauhoittuu, niin se tulee menestymään näyttelyissä :)
Käveli se ainakin hetken kunnolla :)
Sitten hetken päästä oli Lunan vuoro. Avoimia narttuja oli muistaakseni 8kpl ja tavoitteena meillä oli ERI niin kovassa seurassa. Tuomari tykkäsi Lunasta kovasti ja antoi mulle paljon vinkkejä sen esittämiseen. Saatiin kuin saatiinkin se ERI ja sitten jäätiin jännäämään vielä luokkasijoituksia. Mä aattelin ensin, että oon ymmärtänyt jotain väärin, kun tuomari tuli englanniksi sanomaan meille, että te meette ykköseksi. Näytin varmaan tältä "O__O" ja seisoin siellä keskellä kenttää. No oltiin me sitten ihan oikeesti ykkösiä ja Luna sai kauheen kasan palkintoja: pokaalin, kunniakirjan, kiertopalkintoja, teeastiaston, koiranruokaa... ja tuomari antoi vielä SA:n Lunalle ja toiseksi tulleelle Lunan kasvattajan Mirjan koiralle Roosalle.
Avoimen luokan ykkönen
Odoteltiin vielä, että valioluokka ja veteraaniluokka saatiin arvosteltua ja sitten lähettiin jännäämään paras narttu-kisaa. Siellä oli 3 koiraa junnuista, 1 nuorten luokan koira, 2 avoimen luokan koiraa (Luna mukaan lukien), 4 valioita ja 3 veteraania eli jopa 13 koiraa. Tuomari sijoitti kaksi veteraania ja kaksi valioita sijoille 1-4 ja sitten jäätiin odottamaan, että kenelle serti tulee. Luna ja Roosa sijoitettiin epävirallisesti sijoille 5 ja 6. Tuomari perusteli valintaansa sillä, että Roosa oli hieman iso hänen makuunsa ja minä ja Luna taas tehtiin paljon töitä kehässä ja sain Lunan esiintymään koko ajan paremmin. Huh, en ois ikinä uskonut, että toka serti tulee erkkarista! Vieläkin vähän epätodellinen olo asian suhteen. Sitten vaan viimistä sertiä metsästämään. Luna tosin pudottaa turkin yleensä syyskuun alussa, joten nyt meillä on parin kuukauden näyttelytauko.

Oton kakarat. Tässä vaiheessa meiltä puuttuu vielä yksi koira kehästä :D
Luna ja Panda osallistuivat myös isänsä Oton (Donorei Fryon) jälkeläisluokkaan. Tytöt eivät jaksaneet enää tässä vaiheessa yhtään esiintyä ja kummallakaan ei ole kokemusta vieraan ihmisen kanssa esiintymisestä, niin tää meni nyt vähän miten sattuu :D Otto sijoittui kuitenkin kolmoseksi ja sai hienon ruusukkeen :)

http://personal.inet.fi/koti/sakura.zensen/kuvat/luna_1%202012.jpg Mirja otti Lunasta hienon serti-kuvan.

Nyt Pandan kanssa treenaamaan ahkerasti mätsäreihin, että saadaan esiintyminen kuntoon. Lunaa varten rupeen suunnittelemaan, että mistä sitä vikaa sertiä kannattaisi mennä yrittämään :) Lunasta vielä kuvia hienon päivän kunniaksi:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti