torstai 9. elokuuta 2012

Agilitytreenit ja mätsäri

Keskiviikkona mulla oli vapaapäivä. Aamulla lähettiin heti 9 jälkeen Lunan kanssa Vantaalle treenaamaan agilityä ekan kerran taas kesätauon jälkeen.

Paikalla oli vain kaksi koiraa Lunan lisäksi, joten saatiin treenata melko paljon. Ensin harjoteltiin keinua. Luna on vain kerran aiemmin kokeillut keinua (alkeiskurssilla viime syksynä) ja silloin se oli Lunan mielestä kamala hökötys, jonka päällä ei voinu ottaa askeltakaan. No, näköjään on koiralla itseluottamus parantunut. Lunalla ei ollut mitään ongelmia kipittää keinua edestakasin. Nyt aluksi vielä tietenkin tuettiin keinua, ettei vaan pääse käymään mitään vahinkoja.

Sitten harjoteltiin keppejä ja 12-kepin sarja onnistui pari kertaa ihan täydellisesti. Lunaa tarvii enää ohjata keppejä tehdessä ihan vähän vaan. Pelkkä "kepit"-sana alkaa riittämään jo. Nyt vaan lisää tarkkuuta ja vauhtia, niin hyvä tulee.

Lisäksi harjoteltiin takaa kiertoja ja tehtiin pieniä ratoja, joissa oli takaakiertoja mukana. Myös tunneli oli mukana ja se oli kehittynyt Lunalla myös todella paljon (onkohan se auttanut, että ostin cittarista 4m lasten leikkiputkea Lunan treenejä varten?). Radat meni muuten tosi hienosti, mutta Lunalla on vielä tapana "jäätyillä" välillä radalla, jos se ei saa tarpeeksi usein palkkaa omasta mielestään.

Ihana katsoa, miten Luna nauttii meiän yhteisestä ajasta ja se on aina onnessaan, kun se pääsee tekemään mun kanssa yhdessä jotain.

Kun päästiin kotipihaan napattiin Panda kyytiin ja ajettiin Sipooseen uimamontulle. Molemmat koirat sai juosta vapaana, kun rannalla ei ollut muita (Panda liinassa tosin). Luna haki keppiä ja ui paljon. Panda ei vieläkään ui, mutta kahlaa jo kaulaa myöten ja hakee keppiä matalasta vedestä.

Sitten kotiin lepäämään pariksi tunniksi ja lähettiinkin Helsinkiin Vinttikoirakeskukseen mätsäriin. Paikalla oli paljon (ihan liikaa) koiria. Pieniä aikuisia oli 85. Sää oli aika kylmä ja sateinen ja arvostelua kesti pari tuntia, ennen kun meidän tytöt pääsi kehään. Panda oli koko mätsärin ajan todella levoton. Se ei oo ollut missään näyttelyssä/mätsärissä pariin kuukauteen ja se tais vaikuttaa nyt aika paljon. Pakko treenata sen kanssa vielä lisää ennen erkkaria. Pandalle siis sininen-nauha. Se veti kamalasti kehässä, eikä suostunut millään rauhoittumaan. Luna taas veti ammattilaisen elkein ja sai ensimmäisen punaisen nauhansa mätsäristä :) hyvä Luna <3 Loppukehiä ei mun mielestä ollut järkeä jäädä odottamaan, kun siellä olisi molemmilla ollut yli 40 koiraa vastassa ja sää oli surkea.
Panda isäntineen ei tykännyt mätsäristä juurikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti