torstai 23. maaliskuuta 2017

Terveystuloksia ja Pandan ekat möllikisat pitkään aikaan

Luna ja Panda edustaa Miss kakkaturkki-kilpailussa (ja kyllä, joutuivat pesulle tän jälkeen :D)
Käytiin nyt sitten viime viikolla Lunan ja Pandan kanssa Mevetissä uusinta silmä- ja polvitarkeissa. Ekana tutkittiin Lunan silmät, ja kohta 7-vuotiaalla rouvasjapsilla oli silmät edelleen terveet. Seuraavana lääkäri kurkkasi Pandan silmiä. Pandan kohtaloa olin tietenkin jännittänyt kovasti etukäteen, koska sen silmäsairausdiagnoosista (Pandalla on siis todettu lievä lasiaisen rappeuma) oli nyt kulunut 2 vuotta. Pelotti että sairaus näyttäisi jotakin etenemisen merkkejä. Onneksi sellaista ei kuitenkaan näkynyt, melkein päinvastoin. Lääkäri oli sitä mieltä, että rappeumaa on niin vähän ettei se ole voinut ainakaan lisääntyä. Hän ei olisi sitä kuulemma edes välttämättä merkannut paperiin, mutta jos sitä ei siihen olisi laitettu, asia olisi edennyt kennelliiton paneeliin, ja siellä sitä oli syynätty niin tarkkaan, että lopulta sieltä olisi varmaan kuitenkin jotain pientä löytynyt. En ite oikein tiennyt, että miten tähän pitäisi suhtautua. Ainakin kivi vierähti sydämeltä, kun ei enää tartte niin tosissaan pelkää sairauden etenemistä. Oman mielenrauhan takia käydään varmaan vielä muutaman vuoden välein kuitenkin testeissä.

Polvien kohdalla osasin odottaa, että ne olisivat jonkin verran menneet huonompaan suuntaan. Oma eläinlääkäri tutki viime kesänä ne epävirallisesti rokotuksen yhteydessä ja huomautti asiasta. Lunan polvet oli 2-vuotiaana 0/0 ja nyt (melkein) 7-vuotiaana 1/1. Pandalla myös aiemmin nollat ja nyt 1/0. Eli polvia nyt tarkkaillaan, ja jos rupee oireilemaan mitenkään, niin sitten palataan asiaan. Agilityä jatketaan vielä, mutta ihan koirien ehdoilla toki. Onneksi ei ole polvet mitenkään vaivanneet kumpaakaan.

Sitten vähän kevyempiin aiheisiin. Päästiin nimittäin Pandan kanssa pitkän tauon jälkeen aloittamaan taas kisaaminen. Rehellisesti sanoen, en ees muista koska ollaan viimeiksi oltu kisoissa. Varmaan viime kesänä tai syksynä. No nyt oli kisat Taitoa tassuihin-koirakoulun tiloissa, ja sinnehän me lähettiin harjoittelemaan kisatilanteita. Tehtiin kaksi starttia, molemmilta tuli nolla. Meidän sijotus oli 7/15 :)

Rata oli melkoisen helppo, ja koirakoulun kenttä tosi pikkuruinen, mutta tärkeetä kokemusta saatiin kisatilanteesta jokatapauksessa. Ainoo missä jäi radalla parantamisen varaa oli A-aste. Panda jäi kuikuilemaan kummallakin kerralla A:n harjalle hetkeksi, eikä ottanut kunnolla pysähdyskontaktia alastulossa. No virheettömästi se meni jokatapauksessa, niin en jäänyt pilaamaan kisaamisen iloa kaverilta ottamalla uudestaan. Pääasia, että koira kulki ja nautti tekemisestä. Kontakteja keretään vielä hinkkaa, jos joskus päästään keinukammosta ylitse.


Keinukammosta päästäänkin sitten keinun treenaamiseen. Laitan molemmista tän päivän parhaan keinun alle. Jos saan videot tässä toimimaan. Hallissa keinu menee paljon aremmin vielä, kuin tää oman pihan keinu. Veikkaan että hallissa tyttöjä jännittää keinun kolina. Omalla pihalla pehmeellä alustalla keinu ei juurikaan kolise.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti