tiistai 2. toukokuuta 2017

Pandan virallisten kisojen debyytti

Edellisen postauksen jälkeen ollaan jatkettu kisatreenejä parissa epiksissä. Vielä ennen tyttöjen juoksuja päästiin kisaamaan yhdet epikset Pandan kanssa Helsingissä 26.3 Rata oli aika haastava, ja siinä oli mukana kepitkin. Keppejä ei ollut pakko tehdä, mutta me toki tehtiin ne kun kerrankin oli mahtava tilaisuus treenata virallisia kisoja varten. Mitään huipputuloksia näistä kisoista ei tullut, kummallakin radalla tuli sellasia tilanteita, että pieniä virheitä tuli selkeästi kun Panda häiriintyi muista koirista, tai uudesta tilanteesta/paikasta. Ekalla radalla kepeiltä tuli parikin virhettä, mutta tokalla päästiin yhdellä vitosella niiden läpi :)

Kevään kolmannet epikset käytiin juoksemassa (jälleen) Helsingissä 14.4 pitkäperjantaina. Kummatkin koirat pääsivät mukaan, kun juoksuiset nartut saivat osallistua tällä kertaa. Lunalla oli tosi nihkee vauhti ekalla radalla, niin annoin sen tokalla kerralla sikailla kunnolla ja vetää kontaktit suoraan alas, että saataisiin vähän eloa rouvaskoiraan. Kaksi nollaa kuitenkin saldona. Pandalle ekalta radalta nolla (oikeasti ehkä vitonen, mutta tuomari oli aika höveli), ja tokalta vitonen. Hyvää kisatreeniä koko porukalle.

Tänä lauantaina 29.4 päästiin sitten viimein starttaamaan Pandan virallinen kisaura Kirkkonummen kennelkerhon järjestämissä kisoissa. Ilmotin molemmat tytöt hyppyradalle sinne, ja jännitin jotenkin kauheesti tota Pandan kisojen korkkaamista. Jälkikäteen aina miettii, että mitä niin jännää ja ihmeellistä tässä nyt muka oli :) Pitäisi osata suhtautua virallisissa kisaamiseen yhtä rennosti kuin epiksissäkin kisaamiseen.

Luna lyllersi radan ekana läpi. Yhdeltä hypyltä radan loppupuolelta kielto (mä taisin olla liikaa edellä), ja kepeiltä vitonen. Videolta näkyy kun jännitän niitä keppejä ihan jotenkin jäykkänä. Ei ihmekään, ettei ne suju kisoissa yhtä hyvin kuin treeneissä. Jotenkin pitäis vaan osata luottaa koiraan, että kyllä se ne tekee. Yliaikaa tuli myös 10vp:n lisäksi. Suurin osa yliajasta muodostui varmasti virheiden korjaamisesta, mutta myös vauhti oli tosi verkkaista tänään. Tytöiltä on nyt vasta juoksut loppunut, ja toivon että vauhtia tulisi lisää nyt taas ajan kanssa.

Panda oli sitten luokan viimeisenä vuorossa. Ite ehkä ohjasin pikkasen paremmin jo nyt tokalla kerralla. Yhdeltä putkelta tuli kielto kun Panda kävi (ilmeisesti) kurkkaamassa putken takana istuneita Mikkoa ja Milaa. Ens kerralla saakin tukijoukot jäädä kotiin, vaikka mieluusti ottaisin aina Mikon mukaan kuvaamaan ratoja :) Kepeillä sitten taas oli vähän sama homma kuin Lunan kanssa. Tärkeintä nyt kuitenkin oli, että päästiin ottaa tää iso askel, ja kisattiin viimein ne meiän ekat viralliset kisat :) Saatiin jopa tulos, joten ihan tyytyväisenä lähetään tästä parantamaan.

Hauska huomata, että pystyn ihan hyvin kisaamaan kahden koiran kanssa samalla radalla. Ehkä Lunaa pitää ottaa pikkasen paremmin huomioon vielä seuraavalla kerralla. Rouva vaikutti hieman loukkaantuneelta, kun Pandakin päästi kisaamaan :D Ei suostunut tulemaan autosta ulos, kun olin jättänyt sen sinne odottaman Pandan vuoron ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti