lauantai 7. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän mätsäri

Tähän aikaan vuodesta on kauheen vähän mätsäreitä missään, ja yritetään käyttää tilaisuudet hyödyksi, jos sattuu sopivia kohdalle. Eilen lähettiin siis Pandan kanssa Tattarisuolle, jossa järjestettiin itsenäisyyspäivän mätsäri. Ekaksi ajattelin ottaa molemmat koirat mukaan, koska Lunalle olisi tehnyt hyvää myös kerrata kehäkäytöstä ensi viikkoa varten, mutta minusta on kiva viettää välillä aikaa toisen koiran kanssa ihan vaan kahdestaan, ja antaa sille kaikki huomio vähäksi aikaa. Päädyin tällä kertaa Pandaan siksi, koska sille ei nyt ole vähään aikaan näyttelyitä tulossa. Peruin sen messarin ilmonkin tuomarimuutoksen (ja vaalenneen pigmentin) takia. Nyt se saa jäädä joksikin aikaa tauolle näyttelyistä, joten sen kanssa käydään luultavasti aika paljon mätsäreissä pitämässä kehäkäytöstä yllä. Panda rakastaa kuitenkin esiintyä, ja esiintyy aina niin ryhdikkäästi. Liikkeiden kanssa sillä riittää tosin vielä harjoteltavaa, kun aina ei vaan malta :)

Tiia ja Ellakin olivat tulleet harjoittelemaan ensi viikon messarin näyttelyä varten, jossa Ella osallistuu ensi kertaa pentunäyttelyyn. Ella seisoi jo paljon paremmin (kuin mitä viimeiksi kun näin sen mätsärikehässä), ja antoi tuomarin tutkia, ja katsoa hampaat pöydällä. Ella käveli myös nätisti hihnassa. Pikkasen vielä malttia seisomiseen vaan, niin hyvä tulee :) Tällä kertaa sininen nauha, ja ei sijoitusta nauhakehässä.

Ella vauhdissa
Malttaa seisoa

Pöydällä meni hienosti
Panda sai parikseen superhitaan mäyräkoiran, ja meillä oli vähän hankaluuksia liikkeiden kanssa, kun tuomari ei voinut (jostain kumman syystä) päästää meitä suoraan ensimmäiseksi kulkemaan. Panda kuitenkin seisoi ihan nätisti (on seisonut paremminkin), mutta liikkeet olivat tänään taas hieman turhan hätäiset silloinkin kun käveltiin yksin kehässä. Sininen nauha Pandallekin siis.

Pandan "vainukoiravaihe" 
Jäätiin odottaamaan vielä nauhakehiäkin, vaikka koiria olikin paljon, ja tuomari oli melko hidas. Viimein sinisen saaneet pienet aikuiset kuulutettiin kehään, ja päästiin Pandan kanssa taas tositoimiin. Koiria oli n.15kpl ja tuomari jakoi meidän "nopeisiin" ja "hitaisiin" -koiriin. Panda pääsi onneksi nopeiden ryhmään, ja sain sen kulkemaan nätisti naksuttimen avulla (=naksautan aina, kun se menee nätisti, se tuntuu auttavan sitä keskittymään omaan suoritukseen, eikä sen tee mieli hönttöillä muiden perään. Noin joka viidennen naksun kohdalle se saa namin, niin homma pysyy mielenkiintosena). Se ei kauheen kauaa jaksanu seisoo kerrallaan paikallaan, mutta onneksi suoritus riitti jatkoon, 6:n parhaan joukkoon. Palkinnoille ei enää päästy, mutta oon tosi ylpee Pandasta, miten se taas maltto parantaa suoritustaan kovasti loppua kohden. Tän vuoden mätsäreissä se on yhtä lukuunottamatta joka kerta päässyt TOP6:een :) Huippu koira!

Tiia Laaksovirta on kuvannut Pandan kuvat :) Kiitos Tiialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti