torstai 11. heinäkuuta 2013

Luna möllikisoissa

Tän viikon tiistain sujui samalla tavalla kuin viime viikonkin tiistai, lähettiin siis Tattarisuolle mölliagilitykisoihin. Tällä kertaa mukaan lähti vain Luna, (Pandahan oli edellisellä viikolla päässyt jo kokeilemaan taitojaan tosimöllien hyppyputki-kisassa.) Aattelin, että toi tosimöllien rata saattaisi olla jopa liian helppo Lunalle, joten ilmotin sen suoraan mölliluokkaan.

Etukäteen tiesin, että radalla ei ole rengasta, keinua, keppejä, eikä pöytää. Muut olisivatkin mun puolesta saaneet olla, mutta keinu on meillä vielä treenin alla. (Sen takia valitaankin tällä hetkellä vain sellasia möllikisoja, missä se ei varmasti ole mukana.)


Kun pääsin viimein muutaman tunnin odottelun jälkeen tutustumaan rataan, huomasin että se oli aika sopivan haastava meidän tasolle. Muutama hieman haastavampi ohjauskuvio täytyi tehdä, mutta uskoi, että niistä selvittäisiin kunhan vaan otettaisiin radalla tarpeeksi rauhallisesti. Isoimpana haasteena koin kuitenkin Lunalla kontaktiesteet, joissa sillä on ollut ongelmia talven ja kevään mittaan. Ollaan ne saatu viimein treeneissä menemään, mutta nyt kun ollaan oltu jo muutama viikko tauolla agilitystä, niin vähän minua pelotti, että kuinka ne tulisivat sujumaan. Varsinkin kun A-este oli heti ekan hypyn jälkeen ensimmäisenä vuorossa. Puomikin tuntui tavallista haastavammalta, koska sen alta kiemurteli 2 putkea.
No heti alussa mun epäilykset osui oikeaan, Luna hyppäsi nätisti hypyn yli, mutta pysähtyi A:n eteen kuin seinään, se laittoi etutassut esteelle ja tähyili ylöspäin, mutta ei uskaltanut mennä. Kokeilin sen kanssa vielä pari kertaa uusiksi, kunnon vauhdin kanssa, mutta neiti oli sitä mieltä, että tänään ei A:lle kiivetä. No jätin sen sitten suosiolla väliin (vaikka se tiesikin hylsyä) ja jatkettiin siitä radan suoritusta. Muut esteet ja jopa minun ohjaus sujuikin hienosti. Yksi virhe sattui vielä 11. esteen kohdalla, kun Luna pääsi takakautta karkaamaan puomille (puomi oli todellisuudessa lähempänä hyppyestettä, kuin tuossa minun hahmotelmassa). Puomin kanssa sekoiluun kului turhaa aikaa, mutta muuten meidän vauhtikin oli jo aika nopeaa. Loput esteeet sitten taas sujuivat ilman virheitä.

Onneksi otin kaksi starttia, niin ei jäänyt sitten kaivertamaan mieltä, että oisiko se koira suostunut sen A:n sitten seuraavalla kerralla menemään - ei nimittäin suostunut. Eli tokallakin radalla hylsy napsahti samasta syystä. No jatkettiin sitten rataa piittaamatta  hylkäyksestä ja tällä kertaa ei tullutkaan muita virheitä :) 7-esteeltä koira tosin lähti kipittämään kohti 15:sta, mutta sain sen karjastua takasin reitille :D Loppumatkasta myös innostus (ja sitä kautta vauhti) alkoi neidiltä hiipua, kun namia ei meinannut tippua sitten millään, vaikka kuinka kovasti koitti miellyttää. Oon kyllä oikeesti tosi ylpee, miten hienosti Luna suoriutui näistä radoista. Ollaan tosi vähän harjoteltu sen kanssa ilman palkkaa, ja tuolle kun ruoka on erittäin tärkeä asia, niin ei voi olla kuin tyytyväinen, että tää kisauran avaus meni näinkin hienosti :)

Iski pikkuinen kisakuume nyt tästä. Tekee kovasti mieli mennä taas möllikisaamaan, mutta meidän on pakko hoitaa ensin toi A niin varmaksi, että tositilanteessakaan ei rupee jännittämään. Lisäksi se keinukin tosiaan tarvii vielä treeniä, että joskus päästään semmosiinkin kisoihin, missä on kaikki esteet käytössä. Nyt sitten vaan ootellaan, että treenit taas alkaa elokuun alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti