maanantai 22. heinäkuuta 2013

Lomalla viimeinkin!

Tän vuoden kesälomat alkoi virallisesti tänään. Mikolla alkaa vasta ensi viikolla, joten tää eka viikko lomaillaan vaan koirien kanssa. Mulla on yhteensä lomaa nyt putkeen kolme viikkoa. Yksi viikko on säästetty talvelle, Lunan (mahdollisten) pentujen hoitoa varten.

Tää aamu alkoikin aktiivisesti, kun käytiin Koirakeitaalla korvaamassa meiän syksyn ensimmäinen agilitytunti omatoimitreeneissä. Meidän ohjatut treenit siis jatkuisivat jo ensi viikolla, mutta lähetään koko poppaa maanantaina mökkeilemään, niin ei sen takia päästä sinne vielä ekalla kerralla.

Otin tällä kertaa vain Lunan mukaan, että saataisiin kunnolla keskittyä sen ongelmakohtiin. Ensimmäisenä aloitettiin pussista, joka saatiin viimeiksi omissa treeneissä menemään ekaa kertaa niin, että pussi on kokonaan kiinni. No ensimmäisellä yrityksellä neiti ei mennyt läpi. Sitten käytin "nami piilossa"-kikkaa, eli piilotin (niin, että Luna näki) nakin palan pussin helman väliin. Sitten lähetin Lunan uudestaan pussin suulta ja sinnehän se syöksyi nakkia etsimään :D Pari toistoa ja kohta ei tarvinut enää edes piilottaa nakkia. Se on kyllä hauska huomata, että nykyään tietää jo itse aika hyvin, että millaiset kikat toimii oman koiran kohdalla.

Sitten oli vuorossa A-este, joka tosiaan koitui meidän kohtaloksi viime möllikisoissa. Reippaasti lähettiin kokeilemaan, mutta koira suhtautui täysin samoin kuin niissä kisoissakin: nosti tassut esteelle, mutta ei suostunut sen pidemmälle mennä. Mentiin sitten pari kertaa niin, että tuuppasin pyllystä vauhtia, aina kun se jähmettyi ylösmenossa. Alasmenot se menee jo hyvin, ja joka kerta se muisti tehdä myös hienot 2on2off-kontaktit loppuun. Parin kierroksen jälkeen Luna lähtikin jo itsenäisesti esteelle, eikä tarttenut enää auttaa ollenkaan. Lopputreeneissä taas, kun oli tarkotus treenaa muita esteitä, niin koiralle tuntui olevan oikein palkkio, kun päästin sen A:lle juoksemaan :) Oon kyllä iloinen, että saatiin tää taas kuntoon (ainakin toistaiseksi).
Panda näyttää, että se osaa seisoa hienosti
Pandalla taas alkoi eilen karvanlähtö. En oottanu sitä vielä näin pian. Viime vuonna sillä alkoi elokuun puolessa välissä. Toisaalta keväällä taas se tuli jo helmikuun alussa (5,5kk väliä). Eli sillä perjaatteella sen kuuluikin alkaa nyt :) Pitää pitää toi väli mielessä, niin osaan sitten laskea kevään karvanlähdön vähän tarkemmin. (Eli sen pitäs tän mukaan tulla jo tammikuun alussa).

Ihana Panda, 25kk
Oon vähän seuraillut tota Pandan käytöksen muuttumista sen kiiman vaiheiden aikana, ja kun luin tota Helena Koskentalon "Parempaan pentutulokseen"-kirjaan, niin törmäsin sellaseen väittämään, että jotkut nartut alkavat käyttäytyä suorastaan uhmakkaasti toisia koiria ja ihmisiä kohtaan pari kuukautta ennen varsinaisen juoksun alkua.

Ainakin viime keväänä mä huomasin tällästä käytöstä narttuja kohtaan ja viime japsilenkillä sitä oli taas huomattavissa. Juoksujen aikaan ja niiden jälkeen se taas tulee paljon paremmin muiden koirien kanssa toimeen. En sitten tiedä onko kyse mistään tälläsestä. Tarkkailen nyt huolella tota sen toimintaa. Muutenkin tuntuu, että Pandaan noi juoksun vaiheet vaikuttaa paljon enemmän, kuin Lunaan.
Molemmat tytöt rakastaa mustikoita, ollaankin tehty paljon mustikkalenkkejä metsään :)
Panda rakastaa myös vattuja (ja mansikoita ja puolukoita ja..)
Tällä viikolla meillä on vielä ohjelmassa keskiviikkoillalle mätsäri. Tiia lupas tulla kaveriksi sinne. Otan ainakin Pandan mukaan, sekun tarttee oikeesti treeniä sen viime kertasen kehäkäytöksen perusteella. Lunasta en vielä tiiä. Koitan keksiä sitten jotain muutakin kivaa Tiia+koirat-ohjelmaa, nyt kun meillä on koko viikko aikaa touhuilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti