sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Turku KV

Vuoden näyttelykausi on avattu. Oon kyllä nykyään ihan innoissaan näistä näyttelyistä. Hassua miten tähän touhuun jää ihan koukkuun. No kai sitä voisi ihmisillä olla turhempiakin harrastuksia.

Tää päivä alkoi tosiaan jo aikaisin aamulla. Martti-japsin (Bella Godivas Gandalf) omistaja tuli hakemaan mut ja Lunan kyytiin puoli kuuden aikaan. Matka kohti Turkua alkoi. Näkyvyys moottoritiellä oli paikoin todella huonoa ja sai ajaa tosi varovasti. Perille löydettiin kivuttomasti, vaikka minä olinkin kartturina.

Luna suhtautui matkalla ja näyttelypaikalla Marttiin todella rennosti. Yleensä kiinni ollessaan se murisee kaikille uroksille ja varsinkin tollasessa paikassa, missä on paljon koiria. Martti sai aika läheltäkin haistella ilman murinoita. Ehkä Luna hieman ihastui komeaan matkakumppaniinsa.
Luna harjoittelee poseeraamista
Mitään pahaa en oo tehnyt. Ei näille silmille voi sanoa "ei" :)
Karkaan täältä, kun Tiia ei huomaa
Perillä oli tietysti tuttua japsiväkeä mm. Lunan kasvattaja Mirja Elviksen (Sakura Zensen Little White Boy) kanssa ja Tiina sekä Jukka Eddien kanssa (Tamilan Xiomara-Xoy). Pojilla meni ihan hienosti. Ensiksi Elvis oli junnujen ykkönen ja sai ERI:n ja SA:n. Martille sama homma nuorissa. Eddie sai avoimessa luokassa ERI:n, mutta jäi nippanappa luokkasijoituksesta, jääden viidenneksi. Lopuksi PU-kehässä Martti-poika ylsi vielä neljäntään sijaan saaden myös varasertin. Onnea vielä Anitalle ja Martille.
Heidi ja Martti
Martille VARA-SERT
Seuraavaksi sitten narttujen vuoro. Lunan luokassa oli 4 koiraa. Luna seisoi TODELLA hienosti. Se jaksoi olla pitkiä aikoja paikallaan nakkipalkalla. Tämä ei tuomarilta jäänyt huomaamatta, hän sanoi minulle englanniksi, että koeta saada se kulkemaan vielä yhtä kauniisti kuin se seisoo. No liikkeet eivät (taaskaan) ihan täydelliset olleet (Luna oli kuulemma peitsannut jonkin verran). Luna sai kuitenkin ERI:n ja sitten jatkettiin kilpailua avoimenluokan voitosta. Tuomari tykkäsi Lunasta kovasti ja nosti sitä kokoajan ylospäin. Matka jatkui aina kakkospaikalle, mutta kehnot liikkeet jättivät meidät ilman SA:ta. No oon kuitenkin todella ylpeä siitä, miten meillä meni kehässä. Parannusta messariin nähden oli tullut todella paljon. Lisäksi Lunan arvostelun eka lause "very well trained" lämmitti kovasti omistajan/kouluttajan mieltä ;) Kerrankin mua kehutaan! Alkuaikoina sai aina lukea "tarvitsee harjoitusta" :D

Voittajia onnitellaan
Narttujen voiton vei lopulta Eddien mamma (Tamilan Unique Princess) ja se voitti vielä veljensä (Tamilan Universal King) loppukehässä. Tamilan koirilla oli siis todella hieno päivä :) Tuomarina toimi muuten sveitsiläinen herrasmies, Laurent Pichard.

Kehien jälkeen käytiin vielä kiertelemässä ja Anita löysi jotain ostettavaakin. Itse keräsin Lunalle vain kaikki mahdolliset näytepussit. Tuntu koira olevan ihan tyytyväinen niihinkin. Meillä kun on jo kaikkea, joten välillä pitää koittaa hillitä itsensä :D

Kotimatka sujui leppoisasti koirajuttuja jutellessa. Nyt mietin kuumeisesti, että mitä näyttelyitä seuraavaksi. Koska tyttöjen turkit lähtee? Koska Lunan juoksut alkaa? Astutetaanko se? Hirveesti haluisin näyttelyihin Lunaa ilmottaa sitä vikaa sertiä kokeilemaan, mutta pitää näitä muitakin juttuja miettiä. Panda taas olisi nyt hyvässä turkissa, mutta kuinka kauan? Tässä riittää pohdintaa :)
Luna ja Martti kotimatkalle lähdössä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti