keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Tervetuloa vuosi 2013

Joulut ja uudet vuodet on nyt juhlittu koirien kanssa. Joulua vietettiin täällä ihan Keravalla.

Illaksi menimme mun porukoiden luokse. Koirat olivat tulleeet sinne jo aiemmin, ja käyneet äitin kanssa lenkille. Panda oli kuulemma vetänyt höyryveturina eteenpäin ja räyhännyt kaikille koirille. Sen remmikäytöksessä on tosiaan vielä rutkasti parantamisen varaa, vaikka edistysaskelia tuleekin pikkuhiljaa. Tällä hetkellä melkein puolet koirista saadaan ohitettua ilman rähjäämistä. Vetämistä tapahtuu myös n.50% lenkkiajasta. Siinä on sitten Pandan (ja mun) uudenvuodentavoitteet vähentää noita prosentteja.

Koirat on kuitenkin ilmeisesti ollut kilttejä. Ne saivat paljon nameja, puruluita, tassupyyhkeet ja majava-lelun. Lisäksi isäntä ja emäntä sai "Kokkaa koiralle"-kirjan, mistä on varmasti iloa myös hauvoille :D
Puruluutalo
Luna & joulurusetti
Panda & joulurusetti
Jouluruuaksi koirat saivat pikkuiset kupit kalkkunaa. Kalkkunat tekivät pikaisen katoamistempun koirien suihin.

Joulusta kun selvittiin oli aika lähteä viettämään uutta vuotta. Lähettiin ma-päivällä ajelemaan kohti Heinolaa. Matka meni muuten hyvin, mutta mökkitiet olivat todella huonossa kunnossa. Onneksi traktori tuli ajamaan tien auki, jotta pääsimme perille.

Minua huolettin hieman (tai okei, aika paljonkin) se, että mökille oli tulossa Pandan ja Lunan lisäksi 3 muutakin koiraa. Luna yleensä tulee kaikkien koirien kanssa hyvin toimeen. Panda taas on hieman eri asia. Aiemmin jo mainitsin tuosta remmirähjäämisestä, joka on varmasti osittain innostusta ja osittain epävarmuutta ja pelkoa muita koiria kohtaan. Viime kesänä kävi ikävä tapaus, kun isokokoinen uroskoira kävi meidän molempien tyttöjen päälle. Tapaus oli täysin koiran omistajien väliinpitämättömyyden ja varomattomuuden syytä. En nyt rupea ketään sen enempää haukkumaan, tai muutenkaan selittelemään. Kuitenkin tämä tapaus jätti Pandaan jäljet, joita koitetaan paikkailla vielä nyt puolikin vuotta myöhemmin (puhun nyt henkisistä jäljistä, fyysisiä ei onneksi jäänyt). Pienten koirien kanssa Panda tulee yleensä ihan hyvin juttuun, mutta isommat ovat aika kamalia sen mielestä. Varsinkin mitä enemmän koira muistuttaa tätä Pandan päälle tulluttu koiraa.

Ensimmäinen ilta menikin Pandalla Jedi-huscylle räyhäten. Laitoimme sen kevythäkkiin rauhoittumaan ja parin tunnin päästä se nukahtikin sinne. Välillä kuului pieni haukkukuoro. Myöhemmin avattiin hieman häkin ovea, että Panda sai halutettassaa tulla katsomaan muita koiria. Se kuitenkin aika pian aina itse tahtoi mennä takaisin boksiin turvaan. Jedi lähti aikaisin tiistai-aamuna omistajiensa kanssa jo kotiin. Seuraava päivä sujuikin jo huomattavasti rauhallisemmin. Panda hyväksyi melko hyvin labbis-Nefin ja sekoroituisen Leevin. Häkkiä ei tarvittu ja haukkuakin tuli todella vähän. Ulkona kaikki koirat saivat juoksennella vapaana ja Panda ottikin tästä kaiken ilon irti. Luulen, että jos olisimme olleet mökillä muutaman päivän pidempään, olisi Panda tottunut kokonaan ainakin näihin kahteen koiraan. Ehkä se vielä pääsee peloistaa eroon :)
Hyvää uutta vuotta!
Leevi-koira
Vapaus!
Luna kattoo siskon perään
Jahtausleikkejä
Hurjia hurttia
Koirat ja mökki
Kotimatka oli aika kammottava, mökkitie oli mennyt ihan mössöksi loskalumesta ja traktori joutui vetämään meidän auton kaksi mäkeä ylös. Kotiin päästiin kuitenkin ehjin nahoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti