keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Treeniä treeniä ja näyttelyn odotusta

Tänään oltiin Lunan kanssa agilitytreeneissä pitkästä aikaan. Yhdet treenit oli peruttu ohjaajan henkilökohtaisen menon takia ja sitten kahtena viime kertana ei päästy mun töiden takia. Alkaa koko ajan enemmän tuntua siltä, että haluaisin mielummin treenata säännöllisesti kerran viikossa, kuin tällei milloin keretään. Lunastakin huomasi, että taukoa on taas pidetty. Lunalla meni treenien alussa ehkä 10min sopeutua siihen, että paikalla on muitakin koiria. Varsinkin isot ja villit koirat Lunaa tuntuu häiritsevän paljon aluksi, mutta aina se rauhoittuu kun päästään treenaamaan. Myöskin ratojen ja esteiden tekeminen oli pikkasen unohtunut.

Tällä kertaa meillä oli muuten sijainen ohjaamassa treenejä. Aluksi tehtiin kuntopiiriä, johon kuului rengas, puomi, kepit, levähdys, muuri ja pussi

Rengasta ei oltu treenattu pitkään aikaan, mutta muutaman kerran houkuttelun jälkeen Luna meni sen hienosti. Meillä on kotonakin rengas, mutta se on vähän erilainen, kuin treenipaikan rengas, niin Luna ei aina ihan heti yhdistä näitä toisiinsa.


Sitten mentiin tekemään puomia ja kokeiltiin takaakiertoja. Ne meni pääosin hyvin.

Seuraavaksi vuorossa oli kepit ja ne alkaa menemään jo tosi hyvin :) On vissiin ollut apua siitä, että ollaan pyritty harjottelemaan niitä kotona Lunan kanssa aina kerran viikossa. Ohjaaaltakin saatiin kehuja ja kokeilin muutaman kerran ohjata Lunaa myös "väärältä" puolelta. Ollaan nyt tehty aina niin, että mä oon oikealla puolella keppejä. No ehkä nyt on aika alkaa harjoitella myös vasenta puolta, kun sen verran hyvin jo menee. En sitten tiedä miten 12-esteen sarja menisin, kun ollaan harjoteltu vaan 6:lla...

Tauon aikana Luna istui kiltisti mun sylissä. Huomasi, että se oli jo väsynyt aiempien esteiden treenauksesta ja tauko teki selvästi hyvää.

Sitten muurille, jota ei olla muuten myöskään montaa kertaa harjoiteltu. Tää on kyllä Lunalle helpoimpia esteitä. Se ei oo koskaan pudottanut yhtään puomia tai muurin osaa. Sen verran hyvä hyppytekniikka sillä on (tästäkin saatiin kehuja). Harjoiteltiin tässäkin takaakiertoja.

Seuraavaksi pussi, joka on tällä hetkellä ainoa este, joka tuottaa Lunalle vaikeuksia. Ollaan harjoteltu tätä vaan pari kertaa ja Luna ei tykkää mennä pussiin, jos toisesta päästä ei näy ollenkaan ulos. Eli vielä piti treenata avustajan kanssa. Toivottavasti se tänkin vielä oppis, niin sitten voisi harkita johonkin epävirallisiin kisoihin lähtöä.

Sitten tehtiin rataa, joka meni näin *hyppy* *hyppy* *muuri* *hyppy* *putkeen* *rengas* ja *hyppy*. Esteet oli ympyrän muodossa ja tarkotuksena oli ohjata mahdollisimman kaukana koirasta ja saada koira esteille lähinnä huutamalla esteen nimi. No Lunaa pitää ohjata kyllä vielä aika läheltä, että se oikeesti menee ne esteet. Rataa tehdessä tapahtui taas pieniä jäätymisiä, mutta tällä kertaa ite pysyin kovana ja odotin, että Luna tulee mun luokse ja sitten palkkasin sen siitä. Jäätymiset kesti koko ajan vähemmän aikaa :) Pussilla tarvittiin vielä apua, mutta kaikki muut esteet meni hyvin ^^ Jee. Lopuksi saatiin hieman koirahierontaohjeita ja kehotus leikkiä ja touhuta koirien kanssa paljon. Ensi viikolla treenataan sitten taas oman ohjaajan kanssa.

Ens kerralla ohjelmassa on pussi (jes saadaan lisää treeniä tähän), rengas, pituus (tätäkin ollaan harjoteltu tosi vähän) ja kepit. Odotan jo innolla :)

Lauantaina Christine, Villemartti ja Jalo-koira tulee meille kylään ja sunnuntai-aamulla lähetään Jalon ja Pandan kanssa Hyvinkäälle näyttelyyn. Lunaa en tonne ilmottanut, kun aattelin, että se ois kalju jo nyt. Oikeesti se oo vielä ees alottanut karvanlähtöä :D Toivotaan, että se kohta alottaa. Mun tekis kauheesti mieli lähtee sen kanssa yrittämään sitä vikaa sertiä mahdollisimman pian. Pandalla on tavoitteena esiintyä rauhallisesti kehässä ja saada hyvä arvostelu. Alusvilla puuttuu vielä kyljistä kokonaan, joten EH:ta parempaa en uskalla odottaa.
Jalo koiralla on kaksi näyttelyä viikonloppuna edessä ja enää 1 serti puuttuu. Pidetään peukkuja, että meillä ois uusi Suomen muotovalio viikonloppuna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti