maanantai 17. syyskuuta 2012

Hyvinkään ryhmänäyttely

Viime viikonloppuna oli vuorossa siis Hyvinkään ryhmänäyttely. Lauantaina käytiin Christinen ja koirien kanssa sienestämässä. Sieniä ei löydetty, mutta eksyttiin melkein. Koirat sai ainakin kunnon iltalenkin, jos ei muuta. Myöhemmin illalla pakattiin vielä auto täyteen tavaraa, että päästään aamulla helposti liikkeelle.

Ainii, lauantaina aikasemmin päivällä sain Chrisulta myös iloisia uutisia: Jalo oli kaanaankoirien erkkarissa valioitunut tuloksella AVO ERI AVK1 SA PU2 SERT FI MVA! Tuomarina toimi Pekka Teini ja oli kuulemma hilkulla, ettei Jalo voittanut myös veljeään, joka sitten sijoittui ykköseksi paras uros-luokassa. Onnea vielä Christinelle, Villemartille ja tietysti Jalo-koiralle.

Sunnuntai-aamulla siis lähdettiin kello 8.00 ajamaaan kohti Hyvinkäätä. Löydettiin aika helposti perille (onneksi oli ajo-ohjeet kuitenkin mukana). Ensiksi leiriydyttin Jalon kehän vierelle. Jalo oli ensimmäinen koira kehässä ja Christine kävi huikkaamassa kehäsihteerille vielä ennen kehän alkua Jalon luokkavaihdoksesta avoimista valioluokkaan. Jalo liikkui hyvin ja antoi tuomarin myös tutkia hampaat hienosti. Jalolle ERI SA ja Jalon kolmas ROP-ruusuke :)
Tuomarina Eeva Resko
Pandan mielipide näyttelystä
Sitten vaihettiin paikkaa seuraavan kehän vierelle. Japaninpystykorvia oli ilmoitettu paikalle 8kpl, mutta tuomarimuutos oli karsinut koirat kolmeen :D Itsekin mietin ensin ilmottautumisen perumista, koska Pandalta puuttuu vielä pohjavilla kokonaan karvanlähdön jäljiltä. Olisin jokatapauksessa lähtenyt näyttelyyn Christinen seuraksi, joten samallahan se Pandakin kehässä pyörähti. Ainoalle japsiurokselle tuomari antoi ERI:n ilman SA:ta ja sitten olikin jo Pandan vuoro. Panda käveli ensin levottomasti ja yhtäkkiä pysähtyi kokonaan. Ihmettelin pysähdystä, kunnes tajusin, että neidille oli tullut pissahätä :D No pissapysähdyksen jälkeen liikkeet sujuikin paljon paremmin jo. Pöydällä meni hyvin ja seisominenkin ihan ok. Panda ei vaan jaksa kovin pitkiä aikoja seisoa paikallaan.
Ilme

Sivuprofiili
Pandalle EH ja arvostelu oli mun mielestä hyvä. Turkittomuus tietenkin häiritsi. Lisäksi tuomari huomautti tehottomista takaliikkeistä. Ennen ei ole liikkeitä tehottomiksi haukuttu, joten luulen tämän johtuneen siitä, että koitin kävellä Pandan kanssa mahdollisimman rauhallisesti, että se malttaa esiintyä kunnolla. Ehkä ens kerralla sitten kävellään taas pikkasen nopeemmin. Kaiken kaikkiaan oon tosi tyytyväinen. Varsinkin kehäkäytöksen paranemiseen.

Japsien ROP oli valioluokan narttukoira "Mandi" (Ejimechan), joka on kyllä todella kaunis koira :)

Kun koirat oli arvosteltu jäätiin vielä odottamaan ryhmäkehää. Ennen sitä kerkes hyvin shoppailemaan. Panda sai leluja ja possunkorvan. Panda käyttäytyi myös näyttelyalueella pääosin hyvin. Haukkuminen ja häslääminen oli vähentynyt taas paljon :)
Nautiskelee huomiosta
Ryhmäkehätuomari Esko Nummijärvi karsi Mandin ja Jalon pois ja lopulta ykköseksi ylsi suomenpystykorva. Pienessä kehässä oli kamalasti koiria ja kuvia oli vaikea ottaa. Tässä joku kuva kuitenkin vielä sieltäkin:
ROP japaninpystykorva

Jalo isossa kehässä
RYP1 suomenpystykorva (oli kauheen kiinnostunut tosta Hauhau-koiranruuasta :D)
Loppuun vielä Pandan arvostelu:


Mittasuhteiltaa oikea, niukassa karvassa, hyvä päänprofiili, hyvin asettuneet korvat, hyvä kaula, ikäisekseen hyvä runko, tasapainoiset kulmaukset, sopiva raajojen luusto, pohjavilla puuttuu ja karvan tulee kehittyä, liikkeet saisi olla tehokkaammat erityisesti takaa, pirteä käyttäytyminen.
Tuomari: Markku Mähönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti