lauantai 8. heinäkuuta 2017

Kesän kuulumisia

Kesäloma-Luna

Pandan upea haavapuku

Viime kerralla kirjoitin Pandan ekoista virallisista kisoista. Aika paljon on kerennyt tapahtua niiden jälkeen. Toukokuussa ei enää päästy kisaamaan, mutta kesäkuu aloitettiin HAU:n kisoissa Helsingissä. Kisat oli meille sillä tavalla erityiset, että pääsin ekaa kertaa kisaamaan virallisissa kisoissa agilityradalle! Lunan keinu on kuulkaas niin hyvällä mallilla, että me voidaan viimein kisata myös kontaktiradoilla <3 Oon niin superonnellinen, että viiden vuoden treenaamisen jälkeen se yhtäkkiä vaan napsahti kohdallaan. On tässä pari helpotuksen kyyneltäkin vierähtänyt asian takia. Mä olin jo luovuttanut moneen kertaan, ja päättänyt että ei se enää sitä opi. Olin jo henkisesti valmistautunut siihen, että meiän kisat kisataan vaan hyppiksillä. Japsit on kyllä siitä hassuja koiria, että niiden kanssa treenatessa voi tapahtua vaikka mitä yllätyksiä, niin hyvässä kuin pahassakin.

No ton agilityradan tuloksilla ei kyllä paljon juhlita, mutta me tehtiin tulos silti! Luna teki keinun aivan upeesti ilman mitäään empimistä <3 A:n ylösmenossa tuli kielto, ja radan loppupuolella myös toinen kielto. Kepit on jälleen kerran varsin inhat, ja ne piti tietenkin tehdä superhitaasti, keskisormi pystyssä (tee keskenäs tyhmät kepit...). Tuloksena siis kymppi ja rutkasti yliaikaa. Mut hei, ei se mitään, keinulta ei virheitä, ja ei kyllä kepeiltäkään lopulta tullut virhettä, mikä on ihan kiva, kun se on ollut meille vauhdin lisäksi se haastavin osa rataa viimeaikoina.

Sitten kisojen yllättäjään, Pandaan nimittäin. Panda pääs tokaa kertaa yrittämään virallisiin kisoihin hyppyradalle. Hyppis oli agiradan jälkeen ulkona. Mulla ei ollut ollenkaan mitään odotuksia. Itellä oli tällä radalle jo rentoutuneempi olo, tuntu et suurin osa turhasta jännityksestä kerkes karista pois ekalla radalla Lunan kanssa. Lähettiin radalle miniluokan vikana, ennen keppejä tuli pari tiukkaa paikkaa, jotka saatiin just pelastettua ja käännettyä kurssi oikeeseen suuntaan. Sitten koira kepeille sisään, ohjaajalle malttia, ei hosuttu ja saatiin ne tehtyy virheettä! Sit omaan päähän karkas pieni ajatus, et jes loppu on ihan helppo, me voidaan tehä nolla. Onneks ei siinä kauheesti kerkee ajatella, ja taisteltiin tiemme maaliin asti. Äkkii ettii treenikaveri Riitta, ja kysymään et eiks se ollukin nolla?! Ja Riitakin mielestä se oli. Oli kyllä niin huikee tunne, kun viiden vuoden harrastamisen jälkeen, viimein saatiin se eka nolla. Sit iski kyl pieni pelko pyllyyn, että mitäs jos se olikin yliaikanolla. Kepit oli aika hitaat, saatto olla siinä ja siinä, et kerettiinkö. Onneks Riitta ystävällisesti kävi varmistamassa, että se oli kuin olikin puhdas nolla!  :) Lopulta voitettiin vielä tää startti ja päästään elokuussa edustamaan Hurtta Open-finaaliin.


Sijoituttiin vielä ykköseksi

Etenemä oli hitaista kepeistä huolimatta melkein 3m/s ja aikaa jäi jopa 4s 

Kisojen jälkeen ollaankin sitten otettu rauhallisemmin. Kesäloman alussa Panda kävi sterilisaatioleikkauksessa, ja onneksi kävikin. Siltä löydettiin alkava kohtutulehdus leikkauksen yhteydessä. Panda on toipunut hyvin, ja tällä viikolla ollaan varovasti jo jatkettu treenaamista.

Heinäkuussa meille ei oo enää kisoja tulossa (vaikka kovasti tekiskin mieli jo mennä kisaamaan, mutta elokuulle on jo useammat katsottu).

Seuraavaksi ollaan menossa Lunan kanssa 22-23.7 Saarijärvelle erkkariin ja kaikkien rotujen näyttelyyn. Meille on tyttöporukalla vuokrattu mökki, jossa ollaan näyttelyviikonlopun ajan. Ootan reissua jo kovasti :)


Tällä viikolla päästiin treeneihin pidemmän tauon jälkeen ja pitihän sinne herkkuja viiä nollan kunniaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti