tiistai 9. kesäkuuta 2015

Mynämäki RN & rävellystä kisoissa

Sunnuntaina siis oli vuorossa Pandan näyttelykesän avaus Mynämäen ryhmiksessä. Mulla oli jotenkin paha aavistus, että tänne ei ois kannattanut lähtee, ja olihan toi nyt pikkasen turha reissu :D Pandalle EH ihan ookoo arvostelulla. Tuomarilla oli hyvin tiukka linja, ja oikeista asioista oli arvostelussa valitettu. Pinkkinenäselle japsille mun mielestä EH on ihan oikeutettu antaa, jos tuomari pitää huonoa pigmenttiä isona virheenä, ja varsinkin silloin, jos koirassa on tuomarin mielestä vielä muutakin huomautettavaa. Viime kesän H:ta en kyllä viekäkään sulata :D Tämä siis sen takia, että koira oli tuomarin mielestä kaikin puolin erinomainen pigmenttiä lukuunottamatta.

Erittäin hyvä, ellei täydellinen Panda
"4-v, hyvä koko, hyvä sukupuolileima. Saisi olla aavistuksen raajakkaampi. Hyvä kallo-osa. selvä otsapenger. Vaaleat silmät ja kirsupigmentti saisi olla vahvempi. Hyvä kaula, niukka eturinta, hyvä runko, hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut takaa, sopiva luusto Edestä saisi liikkua paremmin. Hyvä karva"
Mynämäki RN, AVO EH1, Tuomari: Rune Fagerström


Nyt kun Pandan turkki on kasvanut, niin munkin mielestä toi sen hienoinen matalaraajaisuus tulee enemmän esille. Lyhyemmällä turkilla siitä harvoin mainittiin. Eturintakin sillä on aika kaponen ja rintalasta lyhyt (eli samaa mieltä olen). Liiikkeistä ei oo yleensä valitettu, mutta oiskohan Panda kuikullut nameja multa, ja etuliikkeet siinä hieman kärsineen? Harjotusmätsäreissä se ainakin teki sitä. Paljon hyvää neidistä oli kuitenkin onneksi löytynyt.

Ikuisuusprojekti "Pandasta valio" jatkuu heinäkuussa Tuusulassa ilman minkään näkösiä odotuksia. Käydään nyt pari näyttelyy kesässä emännän mieliksi, Ehkä sitten vetskuluokassa sen pinkki nenä annetaan jo anteeksi :D Mitä enemmän koirien kanssa touhuun ja harrastan, sitä vähemmän näyttelyjutut jaksaa enää merkkaa. Toki se on näissäkin välillä kiva menestyä. Paljon enemmän annan arvoa kuitenkin sellaisille lajeille, mitkä ei riipu vain tuomarin mielipiteestä, ja joiden tulokseen voi itse vaikuttaa.

Panda sai palkinnoksi 10 kananjalkaa, kun satuin niitä eräästä kojusta löytämään. Kotimatkalla se nukkui pienessä mytyssä tyytyväisen näkösenä omassa mökissään. Teki mieli kömpii viereen, mutta jonkun piti ajaa se pari-kolme tuntii takas kotiin.
Moi, mulla on matajat raajat ja mitä kaikkee
Tässä on Lunan uusi kisakaveri basenji Coco (,joka treenaa Pandan kanssa samassa ryhmässä)

Tänään taas käytiin Lunan kanssa löntystää yksi hyppystartti Helsingissä HAU:n kisoissa. Lunaa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Se mateli eteenpäin, ja jäi haistelemaan esteitä. Kaksi kieltoa tuli siitä, kun neiti päätti ettei hyppääkään, vaan haistelee ensin kaikessa rauhassa. Hyvä ettei tullut yhden hypyn ali :D Ei ollut yhtään meidän päivä. Yleensä koiraa ei saa syyttää epäonnistumisista, mutta tää menee kyllä Lunan piikkiin. Sitä ei vaan kiinnostanut tänään ollenkaan. Tuloksena 10vp ja 16s yliaikaa. Vähän harmittaa, kun kesällä on niin vähän kisoja täällä päin, että seuraavat menee varmaan sitten elokuun puolelle. Nyt ois kauhee hinku päästä näyttää, että kyllä me osataan. No, ehkä me päästään heinäkuussa agirotuun yrittämään (jos joukkue saadaan kasaan).

Ps: pienenä ilon pilkahduksena pitää kertoa, että otin Lunan maanantaina Pandan treeneihin mukaan, ja tehtiin omatoimisesti keinua ja sehän alkaa sujumaan jo suht hyvin! Ois hienoa, jos päästäis starttaamaan agiradatkin tän vuoden puolella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti