lauantai 3. tammikuuta 2015

Vanha vuosi ja uusi koti


Kiirettä on pitänyt kovasti viimiset pari kuukautta. Saatiin yllättäen tarjous meidän vanhasta kodista loppusyksystä, ja sen myötä meille tuli melkoinen kiire hommata uusi asunto. Onneksi oltiin Mikon kanssa tarkkailtu koko ajan Keravalla myytäviä kolmioita, joten muutama sopiva ehdokas oli jo valmiiksi mielessä.

Sopiva koti löytyikin pian. Tässä meidän uudessa kodissa on parasta koirien kannalta iso piha(ainakin 4 kertaa isompi kuin vanhassa). Meitä aluksi pelotti, että miten koirat oppivat kulkemaan rappusissa, kun eivät ole koskaan kaksikerroksisessa talossa asuneet. Ensimmäinen yö menikin siten, että Luna nukku meidän kanssa yläkerrassa (eikä päässyt alas) ja Panda nukkui yksin alhaalla (eikä päässyt yksin ylös). Seuraavana päivänä Mikko kiinnitti portaisiin huopapalat ja tosi nopeesti tytöt oppivatkin kipittämään niitä pitkin ylös ja alas. Nyt menee jo tosi hienosti kumpaakaan suuntaan. Yöt koirat nukkuu yleensä meidän makkarissa vanhaan tapaansa.

Luna pötköttelee uudella sohvalla
Uuteen kotiin päätettiin hommata myös uusi sohva. Ennen meillä oli kangassohva, ja voin sanoa, että musta kangassohva + valkoiset pitkäkarvaiset koirat = ei hyvä yhdistelmä. Uusi sohva on keinonahkaa ja on ihanaa kun siihen ei tartu karvat tai jää lika kiinni <3

Koirien pystit ja palkinnot löysi paikan olkkarin seinältä. Pieni paikka jäi vielä Pandan mahdollisille uusille serteille :)

Portaiden alla on koirien oma nurkka. Mätsäriruusukkeet pääsi sinne seinälle.
Vähän huono kuva uudesta pihasta.
Uusi piha ei oo vielä kokonaan aidattu. Naapurin ja meidän välissä on vaan rivi pieniä tuijia, jotka ei japseja pidättele. Meillä on siihen jo verkkoaitaa valmiina. Se pitäisi vielä jotenkin kiinnittää vaan siihen. Etupihalla joudutaankin sitten rakentamaan vähän matkaa kunnon aitaa. Se jäänee keväälle.
Joulu ja uusivuosi vietettiin koirien ja Mila-vauvan kanssa mun vanhempien luona. He asuvat aivan tässä meidän uuden kodin lähellä. Matkaa tulee vain noin 500m. Koirat saivat joululahjaksi kasan herkkuja ja luita, sekä uudet pannat. Jouluaterialta neidit saivat maisteltavaksi kalkkunaa.
Kiirellä otettu joulukuva vm.2014. Luna tonttua masensi hattu :D

Panda joulupäivänä uuden pannan kanssa

Luna ja keppi, tuttu näky
Loppuun haluisin tehdä vielä yhteenvedon viime harrastusvuodesta. Harrastusvuodesta jäi tosiaan aika pätkä, koska olin lähes koko vuoden raskaana. Maha oli isoimmillaan juuri kesäaikaan, jolloin kisat ja näyttelyt olisivat olleet aktiivisimmillaan. Syksy taas meni pitkälti vauvaa hoitaessa ja muuton parissa. Jotain kerettiin onneksi koirienkin kanssa tehdä. Ohessa tytöissä jouluna otetut uudet rakennekuvat. Vähän on huonot valkoisella taustalla ja valokuvaajalla (Mikolla) ei riittänyt oikein kärsivällisyys. Mutta näillä mennään :D

Panda:
Näyttelyt: Tarkoitus oli käydä kesällä parissa näyttelyssä kokeilemassa emännän iloksi. Nyt kolmevuotiaana Pandalla alkaa viimein olemaan aika kiva turkkikin jo, ja näyttelyt menivätkin paljon odotettua paremmin. Emäntä on huippuylpeä molemmista PN-sijotuksista ja varsinkin ekasta sertistä, H pelkän nenän värin takia harmitti.
AVO ERI AVK2 SA PN3
AVO ERI AVK1 SA PN3 SERT
AVO H

Mätsärit: Mätsäreissä käytiin pitämässä kehäkäytöstä yllä. Nämä oli pelkästään Pandan juttu tänä vuonna. Lunan kanssa ei käyty kertaakaan. 5 mätsäriä, jostain 2 sijotusta oli tosi hienosti pikki-riiviöltä.
PUN-
PUN4
SIN2
PUN-
SIN-

Agility: Treenattiin tammikuusta kesäkuun loppuun (6kk) ja lokakuun alusta joulukuun loppuun (3kk) aluksi kerran kahessa viikossa, ja loppuaika kerran viikossa.
Tavoitteena oli korkata mölliluokka epiksissä ja siinä onnistuttiin hienoin tuloksin. Nollaradalla sijoitettiin minien kolmanneksi. Lisäksi Panda mitattiin virallisesti mini-kokoiseksi.

Luna:

Näyttelyt: Näyttelyissä oli tarkoitus käydä silloin tällöin kokeilemassa, että josko se eka CACIB olisi irronnut. Aika vähän kerettiin käydä, mutta tuloksiin oon tyytyväinen. Eka ROP oli hieno saavutus :)
VAL ERI
VAL ERI1 SA PN4
VAL ERI1 SA PN1 ROP

Agility: Tavoitteena oli korkata viralliset kisat ja se saatiin onneksi aikaiseksi. Luna mitattiin virallisesti mini-kokoiseksi ja kerettiin käydä kolmissa hyppykisoissa kokeilemassa taitojamme. Tuloksena 2xHYL ja yksi hieno yliaikanolla, jolla sijoitetuttiin minien toiseksi. Lisäksi kierrettiin lukuisia möllikisoja ulkopuolisena, joista kaikista saatiin nollat (poislukien yksi, jossa emäntä unohti radan). Vuoden japsikisaan pisteitä 4 kpl. Ensi vuoden tavoite on peitota tuo pistemäärä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti