keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Epäonnea ja tulevan odotusta

Ajattelin, että Lunan kohdalla olisi ollut jo tarpeeksi epäonnea vähäksi aikaa, mutta olin ilmeisesti väärässä. Viime maanantaina se alkoi uikahtelmaan innostuessaan. Tutkin koiran päästä varpaisiin, enkä löytänyt mitään kipukohtaa. Päätin, että vien sen eläinlääkäriin, jos moinen jatkuu. Tiistaina, kun tulin töistä koira innostui tietenkin taas, ja sama kiljahtelu alkoi. Luna osaa olla aikamoinen "drama queen" välillä, mutta ei sekään turhasta valita, joten luuria käteen, ja taas kerran varaamaan eläinlääkärille aikaan. Saimmekin onneksi Animagiin jo samalla illalle ajan.

Jouduttiin odottelemaan melko kauan, kun lääkärissä oli kiireellisempiä tapauksia ennen meitä hoidettavana. Sitten kun päästiin tutkimuksiin eläinlääkäri tunnusteli Lunan jalat ja lihakset läpikotaisin. Kaulan sivulle taivutuksessa kipukohta löytyi. Se on nyt ilmeisesti reväyttänyt sen kaulan jotenkin, varmaakin agilityä tehdessä. Lunalle määrättiin viikon lepoloma ja kipulääkekuuri. Jos niillä ei menisi ohi, niin pitäisi mennä magneettikuviin tutkimaan, että onko jotain vakavampaa vikana.

Lääkekuuri ja liikuttelukielto on nyt takana. Luna on ollut koko ajan ihan oma itsensä. Ekana lomapäivänä se vingahti vielä kerran, mutta sen jälkeen ulinoita ei ole tullut ollenkaan. Luna on ollut tosi reipas toipilas, se ei oo mennyt pitkin seiniä, vaikka ei ookaan päässyt kunnon lenkille viikkoon. Panda ois varmaan jo pistänyt paikat remonttiin. Lunan energiataso on onneksi niin paljon rauhallisempi muutenkin.
Hassu Luna oli kasvanut ulos sen pedistä
Mun äiti lupasi ostaa koirille joululahjaksi lämpömanttelit agilitykisoja varten, että ehkä nekin auttaisivat vastaisuudessa pitämään lihakset lämpiminä, ja  estämään tälläisten revähdysten syntymistä (jos tää nyt semmonen oli, toivon niin paljon, että siellä ei mitään muuta ole). Mun äiti on paras :) Ei tietenkään voida silti unohtaa kunnon lämmittelyjä ja jäähdyttelyjä.

Uusi pentuja varten hankittu peti otettiin käyttöön Lunalle
Mä oon ottanut Pandan nyt tehokoulutukseen, kun oon saanut viedä sitä yksin ulos. Se kävelee tosi nätisti ilman Lunaa. Se ohittaa koirat nätimmin yksinään, ja saan siihen paljon paremmin kontaktin. Isoille koirille se haukkuu vielä jonkin verran, ja pienistä innostuu, muttta se ei vedä enää juuri ollenkaan. Jotain edistystä on siis tapahtunut. Käytiin myös harjottelemassa vapaanaoloa, luoksetuloa ja paikalla oloa. Kaikki sujui hienosti, ja sain samalla otettua siitä uusia kuvia.

Panda treenaa paikalla oloa
Agilityssä Panda on myös edistynyt. Se sai eilisen treeneissä meidän kouluttajalta kehuja. Mäkin sain kehuja siitä, että mun radanlukutaito, ja esteiden muistaminen on parantunut huimasti. Hyvä minä ja Panda :D Pandan kanssa tarkotuksena ois korkkaa möllikisat ens vuoden puolella. Luna taas aloittaa luultavasti jo virallisissa kisaamisen (jos tää niskajuttu oli nyt tällä ohi).
Hyvin se pysyy jo paikallaan
Perjantaina me lähetään Pandan kanssa Tampereelle. Lunalla on karenssiaika noiden lääkkeiden takia, ja se joutuu valitettavasti jäämään kotiin. Launtaina me lähetään Chrisun ja Jalon kanssa sitten Jyväskylän näyttelyyn :) Ootan jo innolla, vaikka en mitään kummempia tuloksia odotakaan. Vähän harmittaa Lunan takia, kun se on niin hyvässä turkissakin jo, mutta pääasia, että se saa nyt parantua rauhassa. Toivotaan, että se on messariin menessä jo kunnossa.


Loppuun vielä video Lunasta uuden älypelin kimpussa (se oppi ton tosi äkkiä, Panda ei vielä osaa, mutta se nappaa kojoottina Lunalta aina osan nameista).
Ps: videota on hieman nopeutettu, että se ei olisi niin pitkän tuntuinen :D Luna ei oikeesti oo ihan noin nopealiikkeinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti