sunnuntai 18. elokuuta 2013

Pori RN, kasvattajapäivät, sekä urostreffit

Pitkä päivä on nyt takana. Lunalle ja mulle soi herätyskello jo aamuviideltä. Rehellisesti sanoen mä jotenkin kuvittelin, että Poriin ajais "joku pari tuntii", mutta vielä mitä: matkaan piti varaa 3,5h aikaa. Matka sujui kuitenkin rattoisasti, melkein tyhjillä moottoriteillä huristellen. Luna tais nukkua suurimman osan matkasta takapenkillä.
Tässä ollaan pysähdytty Tampereelle pissatauolle
Perille saavuttiin sopivasti yhdeksäksi. Joukko japsi-ihmisiä olikin jo huiskuineen kehän laidalla odottamassa, ja me pystytettiin leirimme siihen rivin jatkeeksi. Japaninpystykorvia oli näyttelyssä mukana 10kpl. Luna oli ainoa valionarttu, mutta en uskaltanut odottaa mitään suurempaa menestystä, koska tuomarina oli Harto Stockmari, joka antoi Lunalle 2 vuotta sitten EH:n. Onneksi koira oli kuitenkin kehittynyt edukseen, ja ansaitsi tällä kertaa sekä ERI:n, että SA:n. Paras narttu-kisassa jäätiin kuitenkin kolmanneksi junnun ja avoimenluokan nartun jälkeen. Lunan arvostelu oli paljon parempi, kuin silloin edelliselläkin kerralla, mutta oli tuomari löytänyt neidistä myös huomautettavaa:

Narttumainen kokonaisuus. Oikeat mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme, purenta sekä pigmentti. Tyhjä eturinta. Vähän etuasentoiset lavat. Erinomainen runko. Hyvä hännänkiinnitys. Normaalisti kulmautunut takaosa. Pehmeyttä selässä. Oikea karvanlaatu. Vähän leveät(?) etuliikkeet. Riittävän pitkä taka-askel. Miellyttävä käytös. VAL ERI VAK1 SA PN3

Tajusin just tota kirjottaessani, että täähän oli Lunan eka SA suomalaiselta tuomarilta! Ehkä me nyt uskalletaan ilmottautua myös suomalaisten kehiin :D Liikkeetkin oli taas parantuneet viime kerrasta. Tota tyhjää eturintaa mä mietin, koska sama tuomari sano samaa Lunasta myös edellisessä arvostelussa, mutta muut tuomarit taas ovat lähinnä kehuneet Lunan eturintaa :I Hmmm...

No Kehien jälkeen oli vuorossa japsien kasvattajapäivät, joihin mä otin osaa ensimmäistä kertaa. Ulkomuototuomari Pekka Teini tuli ystävällisesti (ja ihan vapaaehtoisesti omalla ajallaan) kertomaan meille koiran rakenteesta ja liikkeistä. Esitys oli tosi mielenkiintoinen ja me päästiin myös kokeilemaan mallikoiria, sekä katsomaan niiden liikuntaa. Kerkesin myös kysyä hänen mielipidettään Lunan "tyhjästä etuosasta", ja hän oli sitä mieltä, ettei se mikään tyhjä ole. Ei kyllä munkaan mielestä :D

Esitelmän jälkeen keskusteltiin vielä ajankohtaisista aiheista, kun MH-luonnekuvauksen tuloksista, allergioista ja tulevista tapahtumista. Sitten lähettiin joukolla kannustamaan ROP-japsi Masia (Fuji-San Hiroshi) RYP-kehään, sekä ROP VET-japsia Hugea (Lumivyöryn Hakaku Hansamu) veteraanikehään. Kumpikaan ei kovasti kannustuksesta huolimatta tänään sijoittunut.

Pitkän päivän jälkeen lähdin vielä Donorei-kasvattaja Ninan kanssa katsomaan urosta, jota olen jo pidemmän aikaa suunnitellut Lunalle käyttäväni. Herran nimi on Lumivyöryn Lingote De Ouro, tai tuttavallisemmin Pyry. Oon nähnyt tästä uroksesta kuvia, ja tuloksia, mutta halusin nähdä Pyryn kuitenkin vielä "livenä" ennen lopullista päätöstä. Ja se päätös oli kyllä helppo tehdä heti, kun näin Pyryn komean ulkomuodon ja iloisen luonteen ihan luonnossa.
Pyry maltto seisoo hetken paikallaankin :D
Pyry esittelee ilmeisesti kieltään tässä kuvassa
Myös Luna ihastui tähän herrasmieheen. Luna harvoin lähtee leikkimään heti minkään koiran kanssa, mutta Pyrystä se syttyi heti, ja juoksenteli innoissaan pitkin pihaa, pyytäen urosta mukaan leikkiin. Me siis matkaamme parin kuukauden päästä takaisin Poriin, ja toivottavasti vuodenvaihteessa siitä reissusta syntyisi pieniä valkohuiskuja. Kirjoitan myöhemmin tarkemmin syistä, että miksi päädyin tähän yhdistelmään ja lisään tänne vielä "pennut"-välilehden, jonne tulee tietoa pentueesta.
Luna ja kiva kaveri
Korvaton-Luna ja iloisen näkönen Pyry1 kommentti: