perjantai 16. elokuuta 2013

Mätsäri avustajakoirien hyväksi

 Eilen lähettiin taas mätsäriin vinttikoirakeskukseen Helsinkiin. Mätsäri oli siis järjestetty avustajakoirien hyväksi, ja kehät oli jaettu roturyhmittäin. Meidän kehässä oli ryhmät 5 ja 10. Otin molemmat tytöt mukaan tällä kertaa. Yleensä musta on rennompi käydä tälläsissä koiratapahtumissa sillain, että mulla on vaan yksi koira mukana, ja voin sitten keskittää kaiken huomioni tähän koiraan. Nyt kuitenkin meni ilta kahenkin koiran kanssa ihan rennosti. Tytöt käyttäyty hyvin. Pientä turhaa haukkumista oli Lunan osalta isoille koirille, mutta muuten oon todella tyytyväinen tyttöjen käytökseen.
Lunan ilme-kuvia
Nättimys Pandamus
Tiia ja Lunakin saapuivat (viimein) paikalle kuuden aikaan, ja samalla kehätkit saatiin käytiin. Tuomarina toimi ulkomuototuomari Säde Hohteri, joka pyöritti kehäänsä kokeneen rauhallisesti, ollen samalla esittäjille ja koirille erittäin ystävällinen. Tuomari jakoi hyödyllisiä neuvoja esiintymiseen koirakoille, ja vaikka koiramäärä oli suuri (n.50 koiraa), niin tuomari jaksoi arvostella jokaisen koiran tarkasti.

Ensimmäisenä meidän japseista oli vuorossa Panda. Mua hiukan hirvitti, että Panda saa varmasti parikseen jonkin jättimäisen vinttikoiran, ja saa kauheen hepulin, kun semmonen juoksee samassa kehässä. Mun pelot kävi toteen, mutta Panda yllättikin mut, eikä reakoinut ollenkaan kilpakumppaniinsa. Se esiintyi tyynen rauhallisesti, ja poseerasi kuin omistaisi koko kehän. Tuomari sanoikin, että tämä pari oli tosi tasainen, ja hänen tekisi mieli jakaa punainen-nauha puoliksi. Tällä kertaa meille kuitenkin sininen-nauha, mikä ei kyllä harmittanut yhtään tollaisen loistoesityksen jälkeen.
Panda
Molemmat Lunat esiintyivät myös tottuneen itsevarmasti kehässä, saaden punaisen nauhan.
Minun Luna
Lunan hienot liikkeet
Tiian Luna (kehästä ei valitettavasti oo kuvaa, koska akku loppu just ennen Lunan vuoroa)
Sinisten kehässä Panda jatkoi huippusuoritustaan, ja poimittiinkin monen hienon koiran joukosta jatkoon 8 parhaan joukkoon. Sitten tuomari juoksutti kaikki koirat vielä yksitellen läpi ja siellä se pikku-Panda juoksi jättikokoisten vinttareiden perässä :D Olin kyllä erittäin yllättynyt, kun Panda jaksoi vieläkin keskittyä ihan täysillä. Tuomariltakaan tää ei jäänyt huomaamatta, ja meidän riiviö napattiin vielä 4:n parhaan joukkoon. Lopullinen sijotus oli toinen! Oishan se tietenkin ollut hienoa olla ykkönen, mutta tää on meidän paras mätsärisijotus ikinä, ja oon erittäin tyytyväinen jo ihan siihen, että miten hienosti Panda esiintyi. On se niin hieno <3

Hienosti meni :)
Seuraavaksi Lunat pääsivät kokeileman taitojaan punaisten kehään, mutta sieltä ei japseille enää menestystä tullut. Kumpikaan ei oikein jaksanut enää keskittyä. Ilta oli mukava ja aurinkoinen, ja aika meni taas hyvässä seurassa nopeesti :)
Iloinen Panda uuden ruusukkeen kanssa
Ps: Lunan ja Pandan kehäkuvat on kuvannut Tiia Laaksovirta, muut kuvat jälleen kerran minä itse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti