maanantai 10. joulukuuta 2012

Voittaja- viikonloppu

Viikonloppu starttasi perjantaina, kun Christine ja Jalo saapuivat Keravalle. Ensimmäisenä emännät lähtivät kohti Vantaan Jumboa tavoitteena shoppailla hieman kehävaatteita. Chrisu löysikin valkoisen pitsipaidan. Mun oli tarkotus ostaa kengät, mutta mitään mieleisiä ei löytynyt, niinpä ostin vaan paksut sukkahousut :) Ei tullut ainakaan kylmä messukeskuksessa.

Launtaina oli herätys kaheksalta. Jalon piti olla paikalla vasta klo 11.00, mutta minä halusin nähdä japaninpystykorvat, jotka alkoivat jo kymmeltä. Keravan asemalta hypättiin lähijunaan. Tää oli Jalon ensimmäinen junareissu ikinä. Jalo oli tosi nätisti. Lemmikkivaunussa oli meidän lisäksi muitakin näyttelyyn matkaajia. Junamatka kesti n.20min ja Pasilastahan tosiaan kävelee muutaman minuutin messukeskukseen, joten juna oli tosi hyvä vaihtoehto. Varsinkin, kun katseli niitä autojonoja, jotka matelivat kohti messarin parkkihallia.

Mirja ja Elvis
Japaninpystykorvilla oli brittiläinen miestuomari. Tuomari ei oikein tykännyt päivän uroksista. Nartuille hän lämpeni hieman enemmän. Tuloksia tuli H:sta ja SA:han. Lunan kasvattajan Mirjan koira Elvis (Sakura Zensen Little White Boy) valittiin Winnerin juniorivoittajaksi :) Lisäksi Elvis sijoittui vielä Paras uros-kehässä.
Emma-Sofian oma kasvatti ja lauantain juniorivoittaja Raisa (Ainotar)
Tiia & Luna
Paikalla oli myös tuttuja japsilenkkikavereita. Eddien, Milon ja Lunan omistajat pongattiin kehän laidalta. Luna osallistui myös kehään, mutta tuomari ei tainnut innostua Lunasta juurikaan.

Jalo ja Jalon veli
Chrisu ja Jalo
ROP ja VSP
Japsikehän jälkeen siirryttiin odottamaan kaanaankoira-kehää. Pari tuntia siinä taisi vielä mennä, ennen kuin Jalo pääsi esiintymään. Tuomarina toimi (Järvenpään näyttelystä tuttu) Kirsi Honkanen. Jalo sai ERI:n ja SA:n, mutta jäi PU-kehässä kakkoseksi veljelleen. Kotiinviemiseksi kuitenkin VARACACIB ja hieno arvostelu.
Jalo pääsi maistelemaan koiranherkkuja
Sitten päästiin kiertelemään ja katselemaan. Ostin Lunalle ja Pandalle uuden shampoon. Bio groomin super whiten, jota meillä on ennenkin ollut. Vanha pullo olikin jo melkein tyhjä. Muuta ei juurikaan tarttunut mukaan ja koska ryhmäkehiä ei päässyt seuraamaan koiran kanssa, lähdimme kohti kotia. Kotona odotti vielä Lunan pesu- ja föönausprojekti.

Sunnuntaina oli herätys kello 7.00 ja kahdeksan jälkeen juna lähti taas kohti Pasilaa. Tällä kertaa mukana oli tosiaan kaksi koiraa. Luna oli tämän päivän juna-ensikertalainen. Hyvin meni molemmilla koirilla junassa :)

Messarissa jouduttiin hajaantumaan, koska molempien rodut olivat ensimmäisiä omissa kehissään. Minä ja Luna suunnattin kohti yläkertaa ja kehää 102. Kehän vieressä olikin jo paljon valkohuiskuja. Kerkesin jutella hieman Nean ja Tiian kanssa :) Myöskin kävin moikkaamassa kasvattaja-Mirjaa ja Martin omistajan kanssa sovittiin, että mennään luultavasti kimppakyydillä Turun näyttelyyn.

Luna harjottelee ennen kehän alkua
Elvis ja Martti- junnuluokan urokset
Hohhoi
Timi & Nea avoimessa luokassa
Urosten kehä alkoi ja otin kamalasti kuvia. Valaistuksesta huolimatta, niistä tuli ihan hyviä. Tällä kertaa tuomari tykkäsi enemmän uroksista. Elvis nappasi itselleen taas junnuvoittajatittelin :)
No...kun nartut alkoivat, laitoin kameran pois ja aloin lämmitellä Lunaa. Ensimmäiset ihmetykset koettiin, kun 3:n junnunartun joukosta yksikään ei kelvannut tuomarin mielestä junior-voittajaksi. Mukana oli mm. edellisen päivän voittaja "Raisa" (Ainotar), jolle tuomari lykkäsi EH:n. 
Toinen Luna, eli Dreambears Dazzling Diamond osallistui Nuorten luokkaan
Minä ja Luna kehässä (Kuva: Nea Neva)
Nuorten luokassa yksi koira sai ERI:n ja SA:n ja jatkoi siis Paras narttu-kehään. No sitten avoin-luokka ja meidän hetki loistaa. Mukaan oli ilmotettu 3 avoimen luokan koiraa joista 2 oli paikalla. Luna pääsi ensimmäisenä kehään. Luna seisoi todella hienosti, mutta hallinäyttelyissä se ei ole liikkeiden kannalta parhaimmillaan. Se menee hieman kyyryssä (jos joku yrittää vaikka hyökkää niskaan) ja jotenkin tuntu, että nyt onnistuttiin sähläämään liikkeet niin totaalisesti. Vaikka kyllä se nätisti kipitti koko ajan ympyrää :) Hieman petyin, kun kuulutettiin, että koira saa Erittäin hyvän. No jos on liiketuomari ja liikkeet menee päin p:tä, niin eikai siinä voi muutakaan odottaa. Mutta ensimmäinen EH Avoimessa luokassa tosiaan pisti hieman harmittamaan.

Lunan kilpakumppani hylättiin virheellisten hampaiden takia, joten napsahtihan sieltä ainakin luokkavoitto :D (Luna on muuten voittanut tähän mennessä kaikki avoimet luokat, joissa se on ollut).

Valioista kahdelle myönnettiin SA ja vetskuista yhdelle, joten paras narttu-kehässä ei ollut tunkua. Veteraaninarttu vei lopulta narttujen voiton, mutta uros oli ROP.

No kohti uusia haasteita ja tammikuussa Turkuun sertin metsästykseen :) Jalolla oli mennyt samalla tavalla, kuin lauantaina, mutta sunnuntain VARACACIB muuttuu oikeaksi :) Eli kohta on Jalolla eka kansainvälinen serti taskussa. Onnea Chrisu ja Jalo!

Vielä käytiin shoppailee ja kiertelee. Ostin koirille uudet hurtan talutushihnat. Lunalle pinkin (tietysti) ja Pandalle oranssin. Mitään turhaa ei tullut ostettua. Katseltiin vielä hieman oheisohjelmaa ja sitten lähdettiin taas kohti kotia.

Tänään vuorossa joukkotarkki ja niillä tuloksilla onkin sitten oikeesti jotain väliä (toisin kuin noilla näyttelytuloksilla), että hieman jännittää :X

PS: oli ihan pakko hieman muokata noita tuloksia :D Kattelin tuolta Voittajan tuloksista, että oon näköjään katellut jossain kohdissa ihan omiani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti