maanantai 17. joulukuuta 2012

Ekat agilityepikset

Tänään oli Koirakeitaan järjestämät epäviralliset agilitykisat, eli epikset Espoon Sporttikoirahallilla. Itellä oli ollut jo vähän aikaan semmonen olo, että miksi meninkään ilmottautumaan mukaan. Ollaan vielä niin alussa koko harrastuksessa. No ymmärtäähän sen, kun ollaan treenattu vasta marraskuun alusta säännöllisesti. Sitä ennen puolisen vuotta epäsäännöllisesti, minkä aikana päästiin ehkä 10:iin treeneihin.

No lähettiin sitten kuitenkin rohkeesti kokeilemaan. Radassa oli 17 kohtaa. Mukana mm. keinu, puomi, kepit ja A-este. Näistä keinua ja puomia ei olla ikinä tehty itsenäisesti radalla.
Tossa on nyt jonkinlainen hahmotelma radasta. Muistan varmaan jotkut kohdat väärin. Nimittäin sain 18 kohtaa sen 17 sijasta :D Varmaankin yksi hyppyeste liikaa jossain välissä.

Rata ei sinällänsä ollut kamalan hankala, mutta silti vain 2 koiraa 13:toista sai hyväksytyn suorituksen (kaikki sai kokeilla 2 kertaa). Meillä meni ensimmäinen kierros paremmin. Aikaa tuli 2min 40s, kun ihanneaika oli 46s :D Oon ihan tyytyväinen kuitenkin. Luna meni jopa keinun ja puomin ihan ekaa kertaa :) Eka tunneli oli outo musta tunneli, jota monet koirat pelkäsi. Lunaakin sai houkutella sinne pariin kertaan, ennen kuin se meni. Kepeillä tuli pientä sähläystä ja A:lle koiran sai houkutella nameilla. Keinu ja puomi tosiaaan mentiin ihan rauhassa ja nameja apuna käyttäen myös.

Eniten ylpeä olin tuosta ekan kierroksen keinun suorittamisesta. Se meni tosi upeesti. Tokalla kierroksella jäi harmittamaan, kun Lunaa alkoikin keinulla jännittää ja se hyppäsi vähän ennen kontaktia pois ja säikähti sitten tietenkin keinun pamahdusta. Onneksi Miia tuli auttamaan ja saatiin Luna houkuteltua vielä keinulle, ettei sille jäänyt (toivottavasti) mitään kaunaa keinua kohtaa. Toinen kierros meni muutenkin enemmän sähläämiseksi kuin ensimmäinen.

Oon myös positiivisesti yllätynyt, että meitä ei jännittänyt ollenkaan. Tehtiin iloisella mielellä, eikä välitetty mokailuista :) Lunakin oli tosi reippaalla asenteella radalla.

Ensi vuonna ehkä sitten lisää epävirallisia kilpailuja ja ehkä loppuvuodesta jopa virallisiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti