sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Japsit Etelän matkalla

Tulin reilu tunti sitten kotiin, ja heti piti tulla päivittämään blogia, kun oon niin innoissaan meiän ihanasta ulkomaan näyttelymatkasta.

Pari päivää meni tosi nopeesti, mutta samalla tuntuu et ois ollu pidempäänkin poissa, kun nää päivät oli niin täynnä toimintaa. Me lähettiin aikasin lauantai-aamuna Lunan kanssa bussilla matkaan kohti Helsingin satamaa. Bussista hypättiin junaan, ja junasta ratikkaan. Ratikasta sitten terminaaliin, ja sieltä pienten kömmähdysten kautta laivaan.

Luna on aivan ihana matkakumppani, se rakastaa kaikkia ihmisiä, ja se rakastaa huomion keskipisteenä olemista. Se ei oo juurikaan ennen kulkenut julkisilla, mutta nyt tuli kyllä paljon harjotusta siihen hommaan. Kaikki muut julkiset kulkuneuvot oli ihan fine, mutta ratikan jarrut päästeli tosi inhottavia suhahduksia.

Laivalla koirat sai runsaasti huomiota, ja Luna otti siitä tottakai kaiken ilon irti. Nyt on kyllä japaninpystykorvia edustettu tyylillä pari päivää.

Tallinnassa käytiin ensin eläinlääkäriklinikalla hakemassa matolääkkeet, ja passeihin leimat niistä. Sitten käytiin syömässä Peppersack-nimisessä ravintolassa, jossa koirat otettiin ystävällisesti vastaan, ja niille tarjoiltiin vettä pöydän alle. Sen jälkeen lähettiin vähän kiertelee kauppoja. Virossa koiran kanssa liikkuminen on huomattavasti helpompaa kuin Suomessa. Moniin ravintoloihin, ja kauppakeskuksiin saa ottaa koiran mukaan. Myös kaikkiin julkisiin, ja takseihin koirat olivat myös
tervetulleita. Pitkän päivän päätteeksi mentiin hotelliin nukkumaan, ja valmistautumaan seuraavan aamun koitokseen.
Peppersack-ravintolassa söin tällästä sapuskaa
Tässä me ollaan tulossa vanhasta kaupungista syömästä. Lauantaina oli ihanan lämmin ja aurinkoinen ilma.


Kun oltiin aamulla syöty aamupala hotellilla, kerättiin kamat ja koirat kasaan, ja napattiin taksi Saku Suurhall-areenalle. Ihan mukava vaihtoehto sille, ettei tarttenut heti aamusta lähtee julkisilla seikkailee paikalle koirien kanssa.

Kun päästiin perille kaikki muut japsit tuntuivat jo olevan siellä omistajiensa kanssa. Käytiin moikkailemassa tutut, ja vaihtamassa muutama sananen. Tässä vaiheessa alko jännittää jo aika paljon. Ella pääs meiän koirista ekana kehään, ja oli VAL ERI2 SA. Sitten oli Lunan vuoro startata vetsku-ura, ja tuomari tuntui tykkäävän Lunasta, en ainakaan kuullut että arvosteluun olisi tullut mitään moitittavaa. Hän vielä erikseen kehui Lunan hienoa kuntoa mulle kehässä. Se kyllä lämmitti tosi paljon mieltä. Lunalle hienosti VET ERI1 SA vet-SERT, ROP-VET ja TLN VetW-titteli! Paras narttu kehässä Ella sijoittui hienosti kolmanneksi ja Luna perään neljänneksi.

Luna ei oikein tykännyt poseeraa tässä pöydällä, ja näyttää ehkä vähän kauhistuneelta :D

Vähemmän kauhistunut poseeraus Tallinnan vilskeessä
Ei jääty odottelee ryhmäkehää, kun tiedettiin että joudutaan olemaan laivassa jo sen verran ajoissa, että ei oikein kerettäisi millään. Meille jäikin sitten vielä toinen päivä aikaa syödä hyvin ja shoppailla. Me käytiinkin tänään syömässä mun ehkä lempiravintolassa Tallinnassa, Pegasusissa. Tää oli kolmas kerta kun syön tuolla. Ruoka ja palvelu on aina ollut erinomaista. Erinomainen hintalaatusuhde kruunaa vielä tän ravintolan tason. Suosittelen ehdottomasti. Tää ravintola löytyy myös vanhasta kaupungista, ja on myös varsin koiraystävällinen.
Ruuan ja shoppailujen jälkeen suunnattiin laivaan ja kotimatka sai alkaa. Kiitos Tiialla matkaseurasta, ja ihanasta aurinkoisesta koiraviikonlopusta yhdessä <3 Koska mennään taas? 😊

PS: Tässä vielä Lunan arvostelu, jos joku saa siitä jotain selvää. Itelle jäi vähän hämärän peittoon osa siitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti