tiistai 16. tammikuuta 2018

Uuden vuoden kujeet

Viime vuosi oli harrastusten osalta agilitypainotteisin tähän asti, mikä mulle kelpasi kyllä vallan mainiosti. Toki vähän enemmän olisi voitu jossain kehissäkin pyörähdellä, ettei kehäkäytös ihan unohtuisi. Ehkä tälle vuodelle voitaisiin siis ottaa tavoitteeksi treenata kehäkäytöstä vaikka mätsärikehissä. Lunalle tulee huhtikuussa 8 vuotta, eli veteraani-ikä täyteen. Sen kunniaksi täytyy varmaan ainakin parissa näyttelyssä käydä kokeilemassa uutta näyttelyluokkaa. Tiian kanssa ollaan myös ulkomaan näyttelymatkoja vähän mietitty.

Viime vuonna Lunan kanssa käytiin kahdessa näyttelyssä tuloksina EH ja ERI. Agilityssä juostiin 17 starttia, joista 9 hyppyrataa ja ensimmäistä kertaa kisattiin myös agililityradoilla, joita kerettiin suorittaa siis 8 starttia. Muutamissa epiksissäkin taidettiin keretä käydä.Varsinkin keväällä harjoiteltiin keinua virallisia kisoja varten. Lisäksi rouvakoira kävi alkuvuodesta uusinta silmä- ja polvitarkeissa. Silmät olivat edelleen terveet, mutta polvet näyttivät nyt ykköstä, kun nuorempana olivat puhtaat nollat. Onneksi eivät kuitenkaan ole mitenkään oireilleet. Mätsäreissä sitten ei taidettu käydä yhdessäkään. Japsilenkeillä ja uinneilla ollaan myös käyty muutaman kerran, aktiivisempi kisaaminen, ja agilityn talkootyöt ovat kyllä valitettavasti verottaneet vapaita viikonloppupäiviä sen verran, että aina ei ole päästy mukaan lenkille kun olisin halunnut.

Pandan kanssa ei käyty ollenkaan näyttely- tai mätsärikehissä. Tarkoituksena oli kyllä käydä kokeilemassa valioluokassa, mutta jotenkin en jaksanut motivoitua tarpeeksi tästä. Agilityssä sen sijaan päästiin starttaamaan viimein viralliset kisat hyppyradoilla, ja jo tokassa kisassa tulokseksi napsahti eka nolla ja siis Luva! Yhteensä kerettiin kisata neljä stattia joista siis nolla, pari ei niin hyvää tulosta (mutta tulosta kuitenkin) ja yksi hylky. Epiksissä käytiin myös aika reippaasti, ja saatiin jopa keinua radalla suoritettua niissä. Pandalta tutkitttiin myös silmät- ja polvet. Silmistä kirjoitinkin silloin alkuvuodesta pidemmin, niin en niihin tässä palaa, mutta kaikki siis paremmin kuin odotin. Polvista toinen ykkönen, toinen nolla. Panda myös leikattiin kesäkuussa, ja kaikki meni todella hyvin. Nyt se on kasvattanut kunnon puuhkaturkin ja näyttää vähän pieneltä lampaalta.
 

Viimeisen päivityksen jälkeen käytiin syksyllä vielä Janakkalan kisoissa, missä mulla oli Luna mukana ja tehtiin kaikki 3 tarjolla ollutta starttia. Tuloksina hylky (korjasin kepit väärin), yliaikanolla (tää oli oikeesti aika hyvä, vaan 2,5s yliaikaa) ja toinen hylky (keinu temppuili, ja säädettiin muutenkin. Sipoon kisoissa Lunan kanssa kaksi starttia (yliaikanolla ja yliaikavitonen.) Sitten vielä seuran kisat marraskuussa, yliaikavitonen ja hylky. Panda oli myös marraskuun kisoissa hypärillä, ja onnistuttiin tekee senkin kanssa hylky. Noi hylyt meni kyllä ohjaajan piikkii joka ensin kadotti oikeat esteet, ja toisella kerralla koiran 😑 Agilityn lisäksi kerettiin käydä Lunan kanssa joulukuussa japsien pikkujoulu-uinneilla Petbrossilla.

Luna koirauimalassa
Marraskuun kisojen jälkeen pidettiin pari kuukautta kisatauokoa ja joululomaa. Tän viikon sunnuntaina päästiin sitten taas takasin kisakentille, kun olin ilmottanut molemmat tytöt seuran kisoihin hyppyradalle (Luna on hetken agiradoilta sivussa, kun treeneissä on ilmaantunut pienoisia ongelmia puomin alastulon kanssa). Yllättävän hyvin meni ekoiksi kisoiksi tauon jälkeen. Pandalle yliaikavitonen (pari sekuntia vaan yliaikaa, ja kepeiltä korjattiin 1 väli). Lunalle vitonen, siis pelkkä 5 virhepistettä, ei yliaikaa! Tää on eka kerta, kun saadaan tehtyy rata ilman yliaikaa. Oon niin ilonen tästä. Etenemä oli 3,3m/s ja aikaa jäi reilu 4 sekuntia ihanneaikaan. Täältä me kuulkaas vielä tullaan 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti