maanantai 13. kesäkuuta 2016

Panda on nyt Suomen muotovalio!


Otsikko pilaa teiltä nyt kaiken jännityksen, mutta en malta olla hehkuttamatta heti alkuun. Oon koko alkuvuoden yrittänyt katella Pandalle jotain sopivia pieniä näyttelyitä, mutta kaiken kattelun jälkeen olin ilmottanut sen vain Jämsän ryhmänäyttelyyn viime sunnuntaille. Tuomarina japseilla oli Riitta Lahtovaara, joka on arvostellut Pandan kaksi kertaa junnuluokassa. Kummallakin kerralla tuomari tykkäsi Pandasta (ERI1 kummastakin), mutta ei antanut täysin kaljulle junnulle vielä SA:ta. Kuva kaljukyljestä alla.


Kun aikataulut viimein tulivat, niin sai alkaa jännittää kunnolla, Panda oli nimittäin ainoa japaninpystykorva tässä näyttelyssä! Koitin olla toivomatta liikoja, etten sitten pettyisi, jos se SA ei nyt sillä kertaa tulisikaan vielä.

Näyttelypäivä oli kovin kylmä ja tuulinen. Yritän pystyttää (mun uutta hienoa) telttaa kehän laidalle, mutta eihän siitä mitään tullut, kun tuuli liikkaa, ja teltan keppejä ei saanut pysymään kivisessä maassa. Mukavat samojedin omistajat koittivat auttaa teltan kanssa, ja toiset lainasivat vasaraa, mutta joudun silti pistämään teltan kasaan, ja toivomaan että ei alkaisi ainakaan kamalasti sataa.

Pandan vuoroa odotellessa, Panda sai uusia pieniä kavereita. Lauma pikkutyttöjä kävi ihastelemassa ja rapsuttamassa sitä moneen kertaan. Panda on aina ollut aika arka lapsia kohtaan, mutta nykysin on jo saanut enemmän itsevarmutta lapsien kohtaamiseen (varmaan Mila auttanut asiaa).

Kehä oli aika paljon edellä aikaansa, ja ei jouduttu odottaa kovinkaan kauaa, kun päästiinki jo kehään. Ensimmäisenä huomasin, että kehässä ei ollut pöytää lainkaan. Tuomari pahoitteli tilannetta, ja tutki Pandan maassa. Panda oli vähän jännittynyt oudosta lähestymistavasta, mutta otti asian ihan hyvin, ja koitti lopulta kiivetä tuomari syliin. Kehässä esiintyminen sujui neidiltä varsin mallikkaasti, ja tuomarin pöydän edessä Pandaa seisottaessani kuulin hieman arvostelua, ja hyvältähän se kuulosti. Lopulta kehäsihteeri kuulutti pitkän odotuksen jälkeen, että koira saa Erinomaisen ja Sertin arvoisen! Voittaa luokkansa, on parasnarttu 1. ja rotunsa paras! Sitten saatiin vielä serti, ja kysyttiin että valioituuko, ja valioituihan se. Saatiin tuomarilta ja sihteeriltä onnitteluja, ja tuomari kehoitti vielä jäämään ryhmäkilpailuun. Ite olin ihan pyörällä päästäni, ja liikuttunut siitä että minun pieni possunenäinen japsi oli nyt muotovalio. Sain kuitenkin jotenkin vielä sanottuu tuomarille, että tämän emä on myös valioitunut hänen kehässään. Tuomari tuntui olevan mielissään siitä :)

Alunperin olin ajatellut, että ei jäädä ryhmäkehään (samana päivänä oli japsien kesäretki Haltialassa, jonne olisin myös halunnut osallistua), mutta kerrankos sitä valioituu ja on vielä ROP samana päivänä. Käytin odotteluajan hyödyksi, ja kävin syömässä, ja otin myös lasin skumppaa juhlan kunniaksi.
Sitten mentii ottamaan poseerauskuvia näyttelymiljööseen Himoksen lasketturinteen juurelle. Hankala seisottaa ja kuvata koiraa yhtäaikaa, mutta onneksi Panda on aika kuvauksellista sorttia, niin jonkun näkösiä saatiin aikaseksi. Huomatkaa takana lähestyvät sadepilvet (pari tuntia saatiin istua sadetta paossa autossa).
 



Ryhmäkehät pääsivät viimein usean tunnin odottelun jälkeen alkamaan. Aattelin, että ehkä siellä ei olisi enää ihan hirveästi koiria, kun sääkin oli niin kökkö, mutta olin ihan väärässä. Ryhmät 5 ja 8 olivat samassa kehässä, ja koiria oli monta kymmentä. Tuomari käppäili esiarvostelukehän läpi, mutta ei katsonut koiria sen tarkemmin (saati koskenut, tai liikuttanut). Tässä vaiheessa harmitti jo aika paljon, että ees jäätiin. Onneksi Panda sai taas pieniä faneja, ja yksi pikkutyttö kommentoi, että "toi on kaikkein ihanin, se on niin valkoinen ja kaunis" :D <3 Isossa kehässä Pandassa näkyi jo pitkän päivän väsymys, eikä liikkeet menneet enää ihan putkeen, kun kivempaa oli haistella maata. Joka tapauksessa olihan tää nyt tämmönen kerran elämässä kokemus :)

Kotona otettiin seuraavana päivänä vielä toinen satsi poseerauskuvia.
 

 "Erinomaista tyyppiä oleva feminiininen, mittasuhteiltaan oikea narttu. Erittäin kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat. Erinomainen ylälinja, hyvä häntä. Sopusuhtainen runko, Suorat etukulmaukset, oikein kulmautunut takaosa. Erinomainen karvapeite, kevyet liikkeet, luonne ok. (koko: sopiva)." AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP FIN MVA

Nyt en oo ilmottanut koiria minnekään näyttelyihin, ja tarkoituksena ois nyt keskittyä enemmän agilityjuttuihin, kun nää pakolliset sertit on nyt kerätty pois kuljeksimasta. Pandan kanssa ajattelin, että tuskin käydään missään ennen vetskuikää, mutta luultavasti sorrun kuitenkin ilmottamaan sen edes kerran jonnekin valioihin kisaamaan :)


Kaikki koossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti