sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Koiramainen synttäriviikonloppu

Perjantai:
Meillä kävi Lunan kanssa hyvä tuuri, ja päästiin Agitehiksen Keppiklinikka-koulutukseen, jonka piti Virve Kallio. Koulutuksessa oli neljä koirakkoa. Saimme kaikki treenata kaksi pätkää keppien kanssa. Pidemmällä keppien tekemisessä olevat saivat kokeilla todella haastaviakin keppiohjaksia.

Meillä kepit on nyt ollut talvikauden tosi huonolla tolalla. Ei sinänsä ihme, kun ollaan päästy treenaamaan vaan kerran kahessa viikossa. Oon alunperin opettanut Lunalle kepit kädellä ohjaten (silloisessa treenipaikassa ei muita vaihtoehtoja edes ehdotettu). Luna oppi kepit jotenkin sillä tavalla, mutta vielä viime kesänäkin se oli todella kiinni mun liikkeessä, ja rytmityksessä. Kesällä otettiin verkot ja etupalkka käyttöön tarkoituksena vahvistaa itsenäistä keppiosaamista. Luna oppikin menemään kepit verkkojen kanssa nopeasti. Verkkokoulutus jäi vielä kesken kun talvikausi alkoi, eikä talvella oikein ole ollut mahista niiden kanssa treenata. Nyt on jotenkin omat ajatuksen ihan solmussa, että lähetäänkö keppejä millä taktiikalla kesällä treenaamaan. Tärkeintä on nyt kuitenkin päästä treenaamaan niitä mahdollisimman usein. Koulutuksesta saatiin paljon ideoita siihen miten niitä voisi lähteä työstämään. Ennen kaikkia sain itse uutta motivaatiota niiden tekemiseen. Ehkä ne vielä saadaan kisakuntoon :) Taktiikkaa pitää hioa sitten tarkemmin kun tiedän millaiseen ryhmään päästään (jos päästään) kesäksi.

Saatiin muutamia kivoja onnistumisia keppien kanssa treenien päätteeksi (tehtiin kuudella kepillä ja etupalkalla), ja itselle sekä koiralle jäi hyvä mieli koko hommasta :)

Lauantai:
Launtaina oli Pandan harrastuspäivän vuoro. Lähettiin taas Ojankoon, mutta tällä kertaa Mätsäriin treenaamaan kehäkäytöstä kuntoon. Pieniä aikuisia oli taas selvästi eniten (ehkä joku 40kpl), mutta onneksi kehä meni kuitenkin aika nopeasti eteenpäin. Panda esiintyi ihan mukavasti tällä kertaa. Liikkeet oli jo aika rauhalliset, ja kehäkäytös muuten moitteetonta. Tulokseksi Pandalle kevään eka punainen nauha :) (Käytiin pari viikkoa sitten Lahdessa mätsärissä hakemassa SIN-, mutta siitä en jaksanut erikseen mitään kirjoitella). Nauhakehässä meidät poimittiin vielä jatkoon, mutta ihan ei riittänyt rahkeet sijoituksiin asti kuitenkaan, Selkeesti alkaa jotain pientä edistystä näkyä, Ehkä kehdataan taas käydä kesällä jatkamassa Panda-valioksi-projektia parissa näyttelyssä.

Panda osallistui myös makkaransyöntikilpailuun :D Kisassa oli viisi lautasta, viiden metrin matkalla. Ajaksi tuli noin 6 sekuntia, mikä oli melko kova aika noin pieneltä koiralta (kaiken kokoisilla koirilla oli samankokoiset makkarat).

Sunnuntai:
Tänään ollaan juhlittu Lunan 6-vuotissynttäreitä. Aamupäivästä vietettiin pari tuntia Viikissä, kymmenen japsin porukalla .Mukana oli pojat Urho, Hugo, Ismo, Osma, Peetu ja Tahvo, sekä tytöt Nelli, Nekku, Kida ja Luna. Pienin oli vasta viikko sitten luovutettu omaan kotiinsa, ja vanhin japsimummo oli jo 13-vuotias. Luna nautti pellolla ravaamisesta ja kepin noudosta.

Kotimatkalla haettiin koirille uusi älypeli (jonka ne selvitti heti) ja poron kylkiluita pussillinen.
PS: kuvat ei suostuneet yhteistyöhön, joten ovat nyt pötkössä tossa alla
PPS: muut lenkkikuvat löytyy täältä: Kuvat

Synttärilahja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti