tiistai 12. toukokuuta 2015

Kesän treeniryhmistä

Kesän ulkoagilitykausi starttasi viime viikolla. Ryhmäpaikkojen kanssa oli aluksi pientä sählinkiä (osa vaivalla kerätyistä talkoopisteistä oli kadonnut mystisesti jonnekin...) ,mutta lopulta päivää ennen kauden alkua mulle tuli mukava sähköposti, jossa kerrottiin, että Pandakin oli saanut peruutuksen takia ryhmäpaikan. Lunan paikka olikin varmistunut jo hyvissä ajoin.

Panda treenaa maanantaisin kello 18-19.30 kentällä 3. Pandan ryhmää kouluttaa Leila, joka oli Lunan kouluttaja talvikauden ajan. Ryhmässä on 6 koiraa: Panda on tietenkin mini-japsi (narttu), sitten on medi-sheltti (narttu), medi-basenji (uros), maxi-snautseri (narttu) ja kaksi maksi-valkoistapaimenkoiraa (narttuja). Eli narttuvoittoinen ryhmä, jossa on kaikissa säkäluokissa koiria.
Leilan kanssa treenataan joka toinen viikko ratatreeniä, ja joka toinen viikko lyhyempiä ohjauskuvioharjotuksia. Ryhmässä koirat ovat aloittelijoista kisavalmiisiin, jos oikein ymmärsin.
Kahdet treenit nyt siis takana, ja yllättävän hyvin Panda on jo tottunut isolla ulkokentällä treenaamaan. Varsinkin kun ottaa huomioon, että tähän asti ollaan treenattu pienessä sisähallissa. 

Alla Pandasta tuore poseerauskuva. Kuva oli helppo ottaa, kun treenikaveri houkutteli lihapullalla seisomaan :D Panda on nyt tosi kivassa turkissa, ja meinaankin viedä sen kesällä ehkä kahteen, kolmeen näyttelyyn. Näyttelykausi alkaa 7.6 Mynämäen ryhmiksestä, mistä en kyllä odota mitään, koska tuomari tuntuu olevan hyvin tiukka.

Ensi viikon maanantaina meillä ei oo treenejä, koska Ojangon ulkokentillä on epikset tuolloin. Me saadaan sinne yksi ilmanen startti, joten ollaan toki menossa kisaamaan. Otetaan luultavasti 2 strarttia mölliradalle. Katotaan nyt mitä tulee, kun viime kisoista on hetki aikaa. Pääasia tietenkin että saadaan rutiinia kisatilanteisiin.

 Luna taas treenaa tiistaisin 18-19.30 kentällä 1. Lunalla on uusi kouluttaja, Hinni. Ryhmässä on myös 6 koiraa mini-Lunan lisäksi medi-sheltti (narttu), mini-sheltti (narttu), maxi-auspai (uros), maxi-bc (uros) ja maxi-labbis (narttu). Toivottavasti sukupuolet meni oikein, en oo ihan 100varma. Ja nimet eivät kyllä ole vielä kummastakaan ryhmästä jääneet mieleen. Lunan ryhmässä kaikki koirat ovat joko kisaavia, tai kisavalmiita.
 Lunankin ryhmällä nyt siis kahdet treenit takana. Lunan ryhmä treenaa ratatreeniä viikottain, joka sopiikin meille paremmin kuin hyvin. Ensimmäisellä kerralla oli aika virtaviivainen kakkosluokan rata, jossa kyllä riitti sopivasti haastetta meille. Saatiin treenattua pussiakin ekaa kertaa HSKH:n treeneissä (vaikka vuosi ollaan jo seuran treeneissä käyty). Tänään taas harjoiteltiin edessä leikkausta (eli persjättöä). Aluksi omat ohjaukset oli hieman myöhässä, ja Luna kaarteli multa kadoksiin, mutta sitten kun tein puolen vaihdot "naurettavan aikaisin" (niinkuin Hinni neuvoi), niin kummasti se koira olikin siellä missä piti :) Hyvä fiilis jäi treeneistä, ja me ohjaajat saatiinkin kehuja, Hyvä me.
 Pandan juoksut alkaa olla ohi, ja päästään taas vapaammin harrastamaan. Lunan juoksut jatkunee vielä ainakin reilun viikon verran. Sen jälkeen rupeen kattomaan sille hyppykisoja, johon voitaisiin mennä kokeilemaan. Suunnitelmissa on myös möllikisoja, ja mahdollisesti joku KV-näyttely, jos kesällä joku sopiva olisi.
Leveä keinu
Yksi kesän tavoitteista meillä on Nastolan agirotukisoissa, jossa Panda osallistunee ALO-joukkueeseen ja Luna on luultavasti saman joukkueen kisaavana varakoirana (jos joukkueen varsinainen kisaava koira on juoksuissa tuolloin). Kirjottelen ensi viikolla, miten Pandan möllit sujui.

Ps: Unohdin mainita, että tajusin tänään että meillä on tuollainen (edellisessä kuvassa oleva) leveä keinu seuralla, ja siinähän on vallan mainio treenata keinukammoisen koiran kanssa keinua varmemmaksi. Pitänee koittaa aina treenien yhteydessä käydä vetää toi pari kertaa.

2 kommenttia:

 1. Meni sukupuolet ihan oikein :)
  Nimet:
  sheltti: Jade
  sheltti: Eve
  auspai: Pulma
  bc: Ruffe
  Labnou: Helmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, hyvin muistin kahden treenikerran jälkeen :) Ehkä ne nimetkin rupee jäämään pikkuhiljaa mieleen.

   Poista