sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vantaan hyppykisa & Lahti KV

Lunalla onkin ollut nyt kaksi näytönpaikkaa eri harrastusten parissa. Viime sunnuntaina kisattiin sen kanssa Vantaalla, Lunan kotihallissa virallisessa hyppykisassa. Heti kun päästiin paikalle, niin koira oli ihan omissa maailmoissaan ja haisteli innoissaan maata, eikä kuunnellut juurikaan käskyjä. Koitin innostaa sitä hieman lämmittelyesteillä. Kyllä se hieman innostuikin, mutta jäi monta kertaa haistelemaan, eikä kuunnellut ohjausta. Se on viime aikoina ollut tosi innoissaan ja skarppina treeneissä, joten olin aika ihmeissään tästä nuuskutteluinnostuksesta. Juoksut sillä tosin saattaa olla tulossa, joten olisiko niistä johtunut? Tai sitten se aisti minussa jotain jännitystä ja siksi käyttäytyi noin, ei noista koirista tiiä.

No sitten kun päästiin viimein radalle, niin jätin sen ekan hypyn taakse. Sain kutsuu 2 kertaa ennen kuin se suostui lähtemään edes liikkeelle. Sillä ei ollut mikään kiire alkuradasta, se tassutteli nenä maassa kepeille (jotka siis olivat hypyn jälkeen eka este), ja suoritti esteen kaikessa rauhassa (samalla nuuskutellen tietenkin). Virheitä ei sentään tullut ja kun viimein päästiin jatkamaan rataa, niin seuraavana vuorossa olikin pussi, jota ei olla harjoiteltu treeneissä viimeisen vuoden aikana kertaakaan. Kerran ollaan tehty itsenäisissä harjoituksissa. Missään kisoissa kyseinen este ei kuitenkaan oo meille koskaan tullut vastaan. Jännitti tosi paljon, että menisikö Luna sen. No se kyllä sujahti reippaasti pussiin, mutta jäi sinne sisälle hetkeksi paikalleen seisomaan. Kutsuin sitä sitten reippaasti edestä päin, ja tulihan se viimein sieltä ulos. Tästä olin kyllä tosi ylpee, että onnistuttiin pussissa kisaradallakin.

Kepeillä ja pussissa oli tuhlaatanut ihan liikaa aikaa (arvioilta ehkä 30 sekuntia), niin koitin sitten kirittää mahdollisimman paljon loppuradasta. Varmaan vähän turhaan hosuin ohjauksen kanssa, kun Luna kiersi vielä yhden hypyn ja onnistuttiin nappaamaan siitä vitonen. Kiellon jälkeen Luna taisi onneksi tajuta, että mehän taidetaankin tehdä tässä agilityrataa ja se lähti viilettämään hirveetä vauhtia eteenpäin. Loppurata menikin tosi hienosti, kovaa vauhtia ja virheettömästi. Lopullinen tulos oli 5vp ja 15s yliaikaa. Kilpailijoita oli 10, mutta tää riitti kuitenkin neljänteen sijaan. Harmi, että ei ihan palkinnoille kuitenkaan.
Kuvat on lämmittelyradalta


Paljon hyvää radassa onneksi oli: onnistuneet (vaikka superhitaat) kepit, ekaa kertaa kisoissa suoritettu pussi, ja loppuradassa saatiin tosiaan se viime aikoina treeneissä löytynyt nopeus ja innokkuus käyntiin. Nyt on suuri polte päästä taas kisaamaan, mutta en tiiä uskallanko ilmottaa Lunaa minnekään, kun sillä on ne juoksut tulossa.


Eilen oltiinkin sitten toisen Tiian, Milan ja Lunan kanssa Lahden KV-näyttelyssä. Tiesin jo valmiiksi. että Luna on luultavasti tähän aikaan vuodesta pohjavillaton, eikä se muutenkaan ole parhaimmillaan hallinäyttelyissä, mutta päätin sen kuitenkin ilmottaa jonnekin, kun se on viimeiksi ollut kehässä viime vuoden toukokuussa.
Kotona puunaamisen jälkeen

Olikin kiva pitkästä aikaan nähdä japsipiireistä tuttuja ihmisiä (ja tietenkin ihania huiskuja), ja viettää päivä koirajuttujen parissa. Pikkuemäntäkin viihtyi onneksi ihan mukavasti näyttelypaikalla. Luna oli kuin olikin tosiaaan melkein pohjavillaton (ja loput villat pölisi pitkin kehää), mutta tällä kertaa se liikkui minusta tosi kivasti kehässä. Valioluokan sijotuksia kun katottiin, se ei malttanu seisoo paikallaan ollenkaan, ja ei mikään ihme että kalju ja kahdella jallala seisova Luna jätettiin viidestä valiosta sijoitusten ulkopuolelle. Arvostelu oli kuitenkin tosi kiva, ja hyvä mieli jäi kehässä pyörähtämisestä.

Okei, pikkasen se suostu seisoo nätistikin rivissä (huomatkaa irtokarvat maassa...)
Kaljukylki tuomarin kaverina

VAL ERI Typical general apperance. 5 years in great shape. Correct muzzle, eyes and skull. Feminine shape of body. Correct bones and angulations. Good quality of coat and movement.


Vapaa suomennos: Tyypillinen. 5-vuotias hienossa kunnossa. Oikea lihaksisto, silmät ja kallo. Feminiininen muoto. Oikea luusto ja kulmaukset. Hyvä turkin laatu ja liikkeet.
Tuomari: Anca Giura, Romania

Nameja minulle heti!
VSP Ainotar & ROP Saarnion Purezento
Seuraavaksi pitäisi ilmottaa koiria uusiin koetuksiin. Kunhan osaisi päättää, että minne mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti