lauantai 13. syyskuuta 2014

Vauvajuttuja

Olinkin jo aiemmin blogissa maininnut, että meille oli tulossa vauva loppukesästä. Pikkuinen päättikin sitten tulla pari viikkoa etuajassa ja syntyi jo 15. elokuuta. Tällä hetkellä neidillä on siis ikää jo kohta kuukauden verran. Viime viikot ovat menneet todella nopesti, uuteen tulokkaaseen tutustuessa ja uuteen arkeen opetellessa. Pikkuhiljaa alkaa vauvanhoito olla hanskassa ja tuntuu, että koirillekin jää jo hieman enemmän aikaan.
Panda-täti hoitaa
Karvasiskot ovatkin ottaneet uuden tulokkaan todella hienosti vastaan. Etukäteen pelkäsin varsinkin Pandan reaktiota, koska se jännittää muutenkin jonkun verran lapsia. Onneksi pelot olivat ihan aiheettomia. Koirat ovat olleet kovasti kiinnostuneita, mutta samalla myös hyvin varovaisia vauvaa kohtaan. Vauvaa saatetaan tarkkailla kauempaa, ja tulla välillä haistelemaan ihan hiljaa. Aluksi Luna myös ulvoi samalla kun vauva itki :D Sen se onneksi lopetti sen, kun kiellettiin. Nyt neiti on uskaltanut jo tehdä sen verran tuttavuutta vauvelin kanssa, että tulee jo nuolemaan pieniä käsiä ja jalkoja, kun vauva on minulla tai Mikolla sylissä. Koirat on opetelleet myös kulkemaan lastenvaunujen vierellä. Lunaa selkeesti pikkusen jännittää, että jyrääkö vaunut sen yli vai ei, mutta Panda tajusi tosi nopeesti, missä kohdassa kannattaa kävellä.

Koiraharrastuspuolella on siis sattuneista syistä ollut hiljaista. Molemmat agiryhmät olivat heinäkuun siis kesätauolla, ja elokuussa jäinkin sitten itse mammalomalle suosiolla. Nyt syyskuussa on tarkoitus emännän vielä keräillä voimia ja kuntoa synnytyksen jäljiltä, ja sitten lokakuussa päästäänkin taas tositoimiin. Pandalle sainkin jo Koirakeitaalta ryhmäpaikan pienten koirien edistyneiden ryhmään sunnuntaille. En olisi voinut parempaa ryhmää toivoa. Pandan ei tartte jännittää isoja koiria, ja Mikko pystyy hoitamaan vauvaa, kun ollaan treenaamassa. Toivotaan, että ryhmä osottautuu odotusten arvoiseksi, kun päästään parin viikon päästä ekoihin treeneihin.

Lunallahan taas on tälläkin hetkellä treenipaikka HSKH:lla agilityryhmässä. Vielä ei olla uskallettu mukaan takaisin treeneihin, mutta yritän jos loppukuusta päästäisiin vielä viimeisiin treeneihin mukaan ennen talvikauden alkua. Talveksi olen hakenyt myös meille treenipaikkaa, mutta minulta puuttuu vielä talkoopisteitä, joten saapi nähdä, että heruuko sitä paikkaa vai ei. Oon kyllä nyt onneksi menossa taas kerryttämään pisteitä talkoisiin parin viikon päästä :)

Näyttelyissä tytöt eivät ole käyneet, mutta emäntä kävi heinäkuun lopulla kannustamassa Tiiaa ja Ellaa Helsingin kesänäyttelyssä. Ella uusi Mäntsälän tuloksensa ja oli jälleen huippuhienosti VSP kera SERTin <3
Tiia&Ella ja Sanna&Kisko
Viikkoa ennen vauvan syntymää olikin sitten kovasti ohjelmaa. Torstaina 7.8 oli japaninpystykorvayhdistyksen epävirallinen Open Show Helsingissä, missä vietin koko päivän kuvaillen japseja. Kuvat löytyy täältä. Oli kiva päästä näkemään ihania koiria, ja viettämään kaunis päivä hyvässä seurassa. Näyttelyn jälkeen jäätiin vielä Eddien omistajan Tiinan kanssa kansainväliseen japsitapaamiseen hetkeksi kuuntelemaan ulkomaalaisten kasvattajien kertomuksia. Päivä oli niin pitkä, että ei jaksettu kauheen kauaa tosin olla.

Seuraavana aamuna olikin sitten aikainen herätys ja lähtö kohti messukeskustasta. Menin siis Lunan agilityseuran kautta Maailman Voittaja-näyttelyyn talkootöihin. Pikkusen pelotti, että miten jaksan viimesilläni raskaana tehdä yhtään mitään, mutta onneksi 7:n tunnin työpäivä sujui melko rattoisasti mukavan työparin kanssa hallissa partioidessa. Ihmiset oli pääsääntöisesti todella mukavia, vaikka jouduttiinkin valittamaan heille milloin mistäkin. Päästiin myös hetkeksi ovelle tarkistamaan koirien numerolappuja, ja ihmisten leimoja. Se oli aika haastavaa hommaa, kun ihmisiä ja koiria sujahteli ohi jokapuolelta. Selvittiin siitäkin kuitenkin kunnialla. Työpäivän päätteeksi käväsin vielä nopeesti ostoksilla, ja sitten lähdin kotiin lepäämään.

Lauantaina oli suuntana sama paikka. Se päivä vierähtikin sitten japsikehän laidalla. Mulla oli kamera mukana, mutta en juurikaan jaksanu kuvailla (olin aika väsynyt jo torstain ja perjantain jäljiltä ja vihaan muutenkin messarin valaistusta). Taas kerran kehä oli täynnä kauniita japseja. Katsomossa ei oltu ihan yhtämieltä kaikista tuomarin valinnoista, mutta kaikki varmasti ansaitsivat tittelinsä. Kehän jälkeen juoksin yläkertaan katsomaan miten Jalolla oli mennyt omassa kehässään. Velipoika oli vienyt tittelin kotiin uroksista, mutta Jalo oli hienosti PU2 kera Vara-cacibin :)

Jalo Miian kasvattajaryhmässä mukana (ROP-kasvattajaryhmä)
Näyttelyviikonlopun jälkeen meillä alkoikin sitten tosiaan hyvin pian jo vauva-arki. Koirat on olleet harrastustauolla, mutta onneksi ollaan jaksettu kuitenkin edes jotain tehdä. Ollaan koitettu välillä tehdä pitkiä metsälenkkejä, niin että koirat ovat saaneet juoksennella vapaana. Myöskin lähipellot on tulleet tutuiksi taas viime aikoina. Vauvakin harjoitteli jo kantorepussa olemista. Sille tuleekin käyttöä, kun Mikko palaa ensi viikon jälkeen töihin ja minun pitää ottaa vauva mukaan, kun lähden viemään koiria ulos. Onneksi vauva tuntuu viihtyvät repussaan :)
Lintuloita

Pandan hieno seisominen ei ehkä ihan välittynyt tässä maastossa :D
Toissapäivänä aloitettiin taas varovasti harrastaminen. Panda ja emäntä pääsi vähän ulos tuulettumaan mätsärin merkeissä. Match Show oli Vantaalla, ja Panda tuntui olevan kovasti innoissaan, kun pääsi pitkästä aikaan minun kanssa kahdestaan tekemään jotain. Esiintymisessä oli vielä parannettavaa sen verran, että neiti olisi voinut malttaa kävellä vähän rauhallisemmin. Seisominen ja käytös olivat kuitenkin tänään kunnossa, ja se riitti emännälle. Menestystä ei tullut, mutta hyvä fiilis jäi :)
Laitan loppuun vielä kuvia koirien retkeltä lähipelloille:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti