torstai 23. tammikuuta 2014

Turku KV & RIP Kirppu-marsu

Aloitetaan tuosta iloisemmasta aiheesti, eli viime viikonloppuna olleesta Turun KV-näyttelystä. Päästiin Lunan kanssa taas Anitan kyydillä paikalle. Näyttelyyn oli ilmottautunut 25 japaninpystykorvaa, ja tuomarina toimi jalostustarkastuksestakin tuttu Marja Talvitie.

Luna oli tosi nätisti näyttelypaikalla, ja sen olisi tehnyt kauheesti mieli leikkiä kaikkien ihanin poikien kanssa. Se oli yllättävän sosiaalisella tuulella, eikä sen tarttenut tällä kertaa murista edes innoikkaimmille kavereille :) Lunan kasvattajan Mirjan koiralle Elvikselle tosin piti pikkasen kiljahdella, kun herra oli Lunan makuun turhan innokas :D

Mä kuvasin taas urokset, ja Anita lupasi auttaa narttujen kohdalla kuvaamisessa, mikä oli tosi kiva sillä sitten sain myös Lunastakin kuvia. Kehässä Luna käyttäytyi muuten nätisti, mutta se kyllästyi odottamaan omaa vuoroaan, ja koitti komentaa mua haukkumalla. Tää oli ihan uus juttu. Ei vissiin ainakaan enää yhtää jännitä kehässä pyöriminen, kun kerkee tulla jo tylsääkin. Luna yritti pöydällä hurmata tuomaria luimistelemalla korvia, ja koittamalla kiivetä syliin :D Arvosanaksi tällä kertaa ERI, mistä olin tosi tyytyväinen, koska Lunan liikkeet (varsinkin sisänäyttelyssä) on mitä on.
Luna <3

Ilkeä emäntä jättänyt koiran yksin pöydälle. (oikeesti oon kyllä just tossa rajauksen ulkopuolella, ei hätää)

Erittäin hyvä tyyppi. Hieman pitkä lanneosa. Hyvä pää. Kookkaat korvat. Kovin levottomat etuliikkeet. Hyvä häntä. Pehmeähkö karva. Hieman epävakaat takaliikkeet.
Tuomari: Marja Talvitie

Pehmeästä turkista ei ole kyllä ennen mainittu, ja myöskin toi korvien kookkaus on ollut pois arvosteluista junnuluokasta lähtien. Liikkeet ei tosiaan tulleet minään yllätyksenä.
Luna mielestelee tuomaria
Eilen tytöt taas kävivät hammaskiven poistossa. Pandalla oli pari epämääräsen näköstä hammasta, joten siltä otettin röntgenkuvat hammaskalustosta. El.lääkäri totesi, että sen kaksi poskihammasta olivat jotenkin löysät, ja ientaskuun oli päässyt syntymään tulehdus. Nää hampaat piti siis poistaa. Lunalla taas oli hampaisto hyvässä kunnossa, eikä hampaita onneksi tarvinut irrottaa. El.lääkäri tosin huomautti, että Lunalta kuulemma puuttuu 2 poskihammasta! Aika jännä, ettei sitä oo kukaan koskaan huomannut :D Lunallahan lukee mm. jalostustarkissa, että sillä on kaikki hampaat....

No, Panda raukka taas on nyt 4:n lääkkeen voimalla pienellä toipumislomalla tuosta hampaiden poistosta. Sille oli vielä operaation aikana joutunut jotenkin mahanestettä ilmeisesti kurkkuun, mikä sitten osaltaan hieman ilmeisesti hidastaa toipumista.

Ei meiän eläinlääkärikäynnit sitten siihen loppuneet. Sain marsut alkuviikosta kotiin, ja huomasin, että Kirpulla oli kaula jotenkin oudosti turvonnut. Tunnustelessa se tuntui ihan kovalta, ja arvelin sen olevan kasvain. Se oli tosi nopeesti siihen ilmestynyt, koska marsut olivat olleet vain pari viikkoa porukoiden luona hoidossa, enkä ollut huomannut sitä aiemmin.

Tietenkin oon ollut henkisesti varautunut siihen. että kaverit on jo vanhoja, eivätkä enää välttämättä kauaa elä, mutta silti toi tuli aika järkytyksenä. Varsinkin, kun nää marsut jää mun viimeisiksi ainakin toistaiseksi. Tiesin kanssa, että kun me eläinlääkäriin mennään, niin marsu jää luultavasti sille reissulle. Keräsin sitten alkuviikon voimia ajanvaraamiseen, ja tänään sitten oli aika mennä kuulemaan tuomio. Niinhän siinä sitten kävi, että kun sanoin eläinlääkärille, etten halua Kirpun kärsivän, niin hän oli sitä mieltä, että se on parempi lopettaa sitten samantien.

Kirppu oli mukava ja virkeä pieni marsu loppuun asti. Toivottavasti se on nyt jossain vihreillä nurmikentillä, jossa se saa märehtiä mahansa täyteen.
Laitumella


vauva-Kirppu1 kommentti: